Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Μπάγερν VS Ίντερ, η κορυφή χωρά μόνο έναν!

Μπάγερν VS Ίντερ, η κορυφή χωρά μόνο έναν!

Η ώρα για τον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ έφτασε. Μπάγερν εναντίον Ίντερ, Φαν Χάαλ εναντίον Μουρίνιο, Ρόμπεν εναντίον Σνάιντερ, Ετό εναντίον Όλιτς και Μίλερ εναντίον Μιλίτο σε μία “μάχη” που θα καθηλώσει εκατομμύρια φιλάθλους στις τηλεοράσεις.

Στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” μπροστά σε 80.000 θεατές θα διεξαχθεί ο πρώτος σαββατιάτικος τελικό στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι τυπικά γηπεδούχοι, Γερμανοί θα παραταχθούν χωρίς το μεγάλο αστέρι τους, Φρανκ Ριμπερί ο οποίος είναι τιμωρημένος. Ο Λουίς Φαν Χάαλ αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με τον Μπουτ κάτω από τα δοκάρια, οι Λαμ και Μπάντστουμπερ θα βρίσκονται στο δεξί και το αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, ενώ Ντεμικέλις και Βαν Μπούιτεν θα συνθέτουν το δίδυμο των στόπερ. Ο Φαν Μπόμελ θα είναι στο χώρο του κέντρου, με τους Αλτιντόπ και Σβαϊνστάιγκερ στο πλευρό του, ενώ Ρόμπεν και Μίλερ θα κινούνται πίσω από τον μοναδικό καθαρό φορ Όλιτς.


 
Στην αντίπερα όχθη ο Ζοσέ Μουρίνιο που δεν μπορεί να υπολογίζει τον τιμωρημένο Τιάγκο Μότα θα πιλέξει κάτω από τα δοκάρια τον Σέζαρ, τους Λούσιο και Σάμουελ στο κέντρο της άμυνας και τον Μαϊκόν στα δεξιά τους. Αριστερά θα παίξει ένας εκ των Κίβου ή Ζανέτι. Αν επιλεγεί ο πρώτος, ο δεύτερος θα μετατεθεί στο κέντρο, δίπλα από τους Καμπιάσο και Στάνκοβιτς. Αν προτιμηθεί ο Ζανέτι, ίσως προστεθεί στην ενδεκάδα και ο Πάντεφ. Ο Σνάιντερ θα έχει το ρόλο του «οργανωτή», ενώ Μιλίτο και Ετό θα συνθέσουν και πάλι το επιθετικό δίδυμο.
 
Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Μπάγερν (Λουίς Φαν Γκάαλ): Μπουτ, Ντεμικέλις, Βαν Μπούιτεν, Μπαντστούμπερ, Λαμ, Φαν Μπόμελ, Σβαϊνστάιγκερ, Φαν Μπόμελ, Αλτιντόπ, Ρόμπεν, Μίλερ, Όλιτς.

Ίντερ (Ζοσέ Μουρίνιο): Σέζαρ, Μαϊκόν, Σάμουελ, Λούσιο, Κίβου, Καμπιάσο, Στάνκοβιτς, Ζανέτι, Σνάιντερ, Μιλίτο, Ετό.

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

 
Όποια ομάδα κατακτήσει το κύπελλο θα έχει κάνει το τρεμπλ αφού Ίντερ και Μπάγερν έχουν πάρει ήδη τους δύο τίτλους σε Ιταλία και Γερμανία αντίστοιχα. Οι Βαυαροί μετρούν τέσσερις κατακτήσεις απέναντι σε δύο των νερατζούρι ενώ οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί δύο φορές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Τη σεζόν 2006/07 οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στη φάση των ομίλων με την Μπάγερν να νικά 2-0 στην Ιταλία (81’ Πισάρο, 91’ Ποντόλσκι) και την Ίντερ να αποσπά ισοπαλία 1-1 στη Γερμανία (62’ Μακάι-91’ Βιεϊρά).
 
Οι προπονητές των δύο ομάδων έχουν κατακτήσει ήδη μία φορά το τρόπαιο με διαφορετικές ομάδες και όποιος φτάσει στην επιτυχία θα μπει στο «κλειστό» κλαμπ των προπονητών που έχουν κατακτήσει το τρόπαιο με δύο διαφορετικές ομάδες, δίπλα στον Ερνστ Χάπελ (1970 με τη Φέγενορντ και 1983 με το Αμβούργο) και τον Ότμαρ Χίτσφελντ (1997 με τη Ντόρτμουντ και 2001 με την Μπάγερν). Ο Λουίς Φαν Χάαλ είχε ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης το 1995 με τον Άγιαξ και ο Ζοσέ Μουρίνιο το 2004 με την Πόρτο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε