Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Μπάγεβιτς: “Γινόμαστε όλο και καλύτεροι”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ικανοποιημένος από τη συνεχή βελτίωση της ομάδας του, δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΚ. Τι είπε για τους Μπλάνκο και Σκόκο.

“Το έχω πει καιρό, ότι από τότε που πήραμε τους παίκτες που πήραμε και κλείσαμε το ρόστερ, κάναμε προετοιμασία και γυρνώντας από την Αυστραλία, ότι έχουμε ακόμη περιθώρια βελτίωσης. Από παιχνίδι σε παιχνίδι γινόμαστε καλύτεροι. Βλέπουμε ότι έτσι είναι και ότι υπάρχουν παίκτες που μπορούν να δώσουν πολύ περισσότερα”, δήλωσε ο Σερβοέλληνας τεχνικός στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ.

Δύο από τα ζητήματα που απασχολούν την “ένωση” και κατ’ επέκταση τον ίδιο, είναι η ανανέωση των συμβολαίων των Σκόκο και Μπλάνκο. “Πριν αρχίσει το πρωτάθλημα είχαμε πει ότι καλό είναι να τελειώσουμε με αυτά τα θέματα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αν μπορούμε, πριν αρχίσει το πρωτάθλημα να το κάνει ο πρόεδρός μας, ο κύριος Αδαμίδης. Δεν μπόρεσε, όμως, γιατί η συζήτηση τράβηξε πολύ. Θα δούμε πως θα πάει, θέλω να πιστεύω ότι δεν έχει τελειώσει ακόμα. Και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα τους επηρεάσει. Γιατί δεν πρέπει να τους επηρεάσει και γιατί κι εγώ, σαν προπονητής, δεν θα τους αφήσω να επηρεαστούν”, επεσήμανε.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για την αλλαγή του Μπλάνκο, στις καθυστερήσεις, για την οποία ξεκαθάρισε: “Όποιον παίκτη και να έβαζα το ίδιο θα λέγαμε επειδή είναι στο τέλος του παιχνιδιού. Πολλές φορές έχω βάλει παίκτη στο τελευταίο λεπτό και δέχθηκα γκολ. Έχω βάλει 3-4 λεπτά πριν το τέλος κι έβαλα. Άλλη φορά, έφαγα δύο! Εγώ δεν παίζω με την προσωπικότητα του κάθε παίκτη. Μπορούσα να βάλω άλλον. Γιατί όμως να το κάνω για να περάσουν μόνο τα λεπτά. Όταν τον σήκωσα είχε πέντε λεπτά ακόμη για να λήξει. Ας είναι και τόσο. Δεν πρέπει να είναι υποτιμητικό αυτό για τον παίκτη. Η ομάδα μετράει. Εκτιμώ κάθε παίκτη ξεχωριστά και τον Μπλάνκο πάρα πολύ. Τι θα μπορούσαμε να πούμε δηλαδή για τον Γκέντσογλου; Τον σήκωσα τρεις φορές και δεν μπήκε. Του είπα μετά το ματς γιατί δεν μπήκε. Κι εγώ δεν ήθελα να γίνει, αλλά υπήρχε λόγος. Μπορεί κι αυτός να μου πει κοίτα, παίζει μαζί μου. Όπως μπορεί να το είπε κι ο καθένας που ήταν στο γήπεδο. Να πει κοίτα τι του κάνει. Αλλά κανείς δεν ξέρει ότι εκείνη την ώρα εγώ μπορεί να έχω πρόβλημα με τον Καφέ ή με τον Ντιόπ. Δεν το καταλαβαίνει και δεν σκέφτεται τους λόγους μιας αλλαγής”.

Επίσης, αναφέρθηκε στον Ντιόπ και την μη προσαρμογή του: “Ο Ντιόπ είναι ακόμα πίσω. Πρέπει να χάσει ακόμη 2-3 κιλά, ίσως και παραπάνω, αλλά εκτός από αυτό πρέπει να μπει και πιο σωστά στο παιχνίδι όλης της ομάδας”.

Την επόμενη αντίπαλο της ΑΕΚ, Ζενίτ:“Την είδα μόλις γύρισα από το δικό μας παιχνίδι. Είναι πολύ καλή η Ζενίτ και θα μπορούσε σε αυτό το ματς να πετύχει και πέντε γκολ. Είναι πολύ καλή ομάδα, με πολλές και καλές μεταγραφές. Θα είναι δύσκολη η αποστολή μας”.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την μεγάλη συζήτηση που γίνεται σχεδόν πάντα, για τη διαιτησία, δεν θέλησε να απαντήσει: “Είναι σημαντικό που αρχίσαμε καλά. Κι εμείς και ο Άρης και ο ΠΑΟΚ Θα δούμε πως θα πάμε, αρκεί να είμαστε όλοι καλά. Για το τι γίνεται μέσα στην Ελλάδα, μπορούν να απαντήσουν άλλοι και όχι εγώ. Εγώ μπορώ να απαντήσω, αλλά αν αρχίσω δεν θα σταματάω”, κατέληξε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε