Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Μπάγεβιτς: Μετά από καιρό δουλεύω χωρίς πρόβλημα

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός μίλησε για την απόφαση του να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας του Περιστερίου, χαρακτήρισε αυτή του την κίνηση ως “πρόκληση”, ενώ αποκάλυψε πως πως “… αν χρειαζόμαστε κάποια ενίσχυση, θα την έχουμε”.

-Τι είναι αυτό που σας έχει ικανοποιήσει πολύ και ποιο είναι το κομμάτι που πιστεύετε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα; 
«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τη σοβαρότητα, τη δουλειά και τη θέληση των παικτών, και ίσως είναι η πρώτη φορά έπειτα από τόσο καιρό και τόσες ομάδες που είχα, που μπορώ να πω ότι σε αυτό το διάστημα που δουλεύουμε δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Έχουμε μια ομάδα η οποία είναι σοβαρή, προσπαθεί, θέλει. Είμαστε σε ένα πάρα πολύ καλό σημείο, έχουμε πετύχει ορισμένα πράγματα, αλλά χρειάζεται ακόμη δουλειά. Οι παίκτες έχουν τα στοιχεία, έχουν και την ποιότητα και με την ομαδικότητα μπορούμε να γίνουμε πιο καλοί. Θέλουμε ακόμη βελτίωση. Έχουμε προχωρήσει σε ορισμένα πράγματα, δεν μπορούμε να τα περάσουμε όλα αμέσως, αλλά από παιχνίδι σε παιχνίδι πιστεύω ότι θα φτάσουμε στο σημείο ώστε για τον πρώτο αγώνα η ομάδα να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη». 

-Φτιάχνετε την ομάδα αποκλειστικά για τα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια; 
«Πρέπει να δούμε ποιος είναι ο αντίπαλος. Φτιάχνω την ομάδα όσο χρειάζεται αυτή τη στιγμή και για το ευρωπαϊκό παιχνίδι και για το πρωτάθλημα. Δεν μπορώ να πω συγκεκριμένα για το ευρωπαϊκό παιχνίδι, γιατί δεν ξέρουμε τον αντίπαλο. Έχουμε ακόμα χρόνο, μόλις μάθουμε τον αντίπαλο θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Θα καθίσουμε να ζητήσουμε για να δούμε τι χρειάζεται γι’ αυτό το παιχνίδι». 

-Οταν κάνατε το πρώτο ραντεβού με τον πρόεδρο, τι μέτρησε στο δικό σας μυαλό ώστε να πείτε ότι θα αναλάβετε; 
«Ήμουν πολύ κοντά στο να αποφασίσω να μη δουλέψω καθόλου. Είναι μία οικογένεια (σ.σ.: Σπανού) που γνωρίζω πολύ καλά. Ηταν μια πρόκληση για μένα. Ήθελα ακόμα να δω τι μπορώ να κάνω. Συζήτησα με τον πρόεδρο για την ομάδα, για άλλα πράγματα που πρέπει να γνωρίζω και αποφάσισα». 

-Το θέμα του Ναπολεόνι ήταν πολύ καιρό στην επικαιρότητα, αλλά φαίνεται να μην προχωράει τελευταία. Θέλετε να κάνετε κάποιο σχόλιο; 
«Ο,τι λέω με τον πρόεδρο μένει μεταξύ μας. Οταν είναι ο Ατρόμητος, ο πρόεδρος κι εγώ έτοιμοι, κι όταν αποφασίσουμε ότι χρειάζεται κάποια ενίσχυση, θα το κάνουμε. Αν το θέμα είναι οικονομικό ή δεν είναι, ο πρόεδρος το ξέρει». 

-Νιώθετε χαρούμενος γι’ αυτή την απόφαση; 
«Με βλέπετε θυμωμένο;». 

-Σας βλέπουμε πιο χαλαρό και πιο χαμογελαστό… 
«Δεν είμαι χαλαρός στη δουλειά. Είμαι καλά εδώ, αλλά έτσι ήμουν πάντα. Απλά εσείς δεν ήσασταν κοντά». 

-Δοκιμάζετε παίκτες σε νέες θέσεις, πιστεύετε ότι θα έχουν προσαρμοστεί όταν ξεκινήσουν οι επίσημες διοργανώσεις; 
«Προσπαθώ να καταλάβω κάθε παίκτης τι μπορεί να κάνει. Σήμερα στο ποδόσφαιρο μπορεί ο κάθε παίκτης στα ενενήντα λεπτά να χρειαστεί να βρεθεί σε διαφορετικές θέσεις και θέλω να έχω όσο το δυνατόν πιο καθαρή εικόνα για κάθε παίκτη. Υπάρχουν παίκτες που μπορεί να παίζουν δυο-τρεις θέσεις, αλλά θέλω να δω πού αποδίδουν καλύτερα». 

-Έχουμε δει να δοκιμάζετε τρία συστήματα. Έχετε καταλήξει ή είστε στο στάδιο των δοκιμών; 
«Νομίζω ότι πρέπει να έχει η ομάδα δύο συστήματα που να μπορεί να παίζει και στα οποία να είναι καλύτερη, και ανάλογα με τι αντίπαλο παίζεις να μπορείς να τα αλλάζεις. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να ξέρεις ποιους παίκτες έχεις και αν μπορείς να το κάνεις. Άλλο είναι τι θέλω εγώ και άλλο είναι αν η ομάδα έχει παίκτες και μπορεί να το κάνει». 

-Αυτόν τον μήνα που είστε στον Ατρόμητο σε τι επίπεδο θα βάζατε την ομάδα συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες που έχετε προπονήσει; 
«Όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα έχει δείξει σταθερή πορεία, έχει παίξει ωραίο ποδόσφαιρο τον τελευταίο χρόνο και δεν χρειάζεται να το πω εγώ, το ξέρουν όλοι. Είναι μια ομάδα την οποία εκτιμά ο καθένας και εκτιμά τις επιτυχίες που έχει κάνει». 

-Θα βοηθήσει τη δική σας δουλειά το γεγονός ότι ο Ατρόμητος δεν έχει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άλλες ομάδες; 
«Θα βοηθήσει όχι μόνο τη δική μου δουλειά, αλλά γενικά. Οπωσδήποτε παίζει μεγάλο ρόλο μία ομάδα να έχει αυτή τη σταθερότητα». 

-Έχετε βγάλει ποδοσφαιριστές τις τελευταίες δύο δεκαετίες όπως ο Δημητριάδης, ο Κωστής, ο Αλεξανδρής, ο Τζόρτζεβιτς, ο Γεωργάτος, ο Γιαννακόπουλος. Στον Ατρόμητο έχετε διακρίνει άλλους τέτοιους παίκτες που μπορούν να κάνουν καριέρα στην Ελλάδα; 
«Ο Ατρόμητος έχει τέσσερις-πέντε παίκτες που έχουν ποιότητα, έχουν ταλέντο, πρέπει να τους δοθεί χρόνος. Πρέπει να έχουν την ευκαιρία, την κατάλληλη στιγμή, γιατί μετράνε πολύ. Για να βγάλεις παίκτη, θέλει και χρόνο, θέλει να έχεις στα χέρια και άλλα πράγματα που χρειάζονται».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε