Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μπάμπεργκ – Παναθηναϊκός: Πασκουάλ και Καλάθης έφεραν… επικό “διπλό”!

ΦΩΤΟ intime.gr
ΦΩΤΟ intime.gr

“Τρελό” και μεγάλο αποτέλεσμα! Με εντυπωσιακό σερί 11-0 στο τελευταίο τρίλεπτο της αναμέτρησης και τον Καλάθη «ήρωα» του αγώνα στα 3.4΄΄ ο Παναθηναϊκός έφυγε με τη νίκη απ’την έδρα της Μπάμπεργκ, για την 3η αγωνιστική της Euroleague. Στο ντεμπούτο του Τσάβι Πασκουάλ στην τεχνική ηγεσία, oι «πράσινοι» επικράτησαν με 84-83 της γερμανικής ομάδας και συμπλήρωσαν τις δύο νίκες, υποχρεώνοντας τον Νίκο Ζήση και την… παρέα του στη δεύτερη αποτυχία.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Έκανε… κατάθεση ψυχής! Ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από τη Γερμανία και προσθέτει ένα ΜΕΓΑΛΟ “διπλό” στη συλλογή του. Οι “πράσινοι” επέστρεψαν από το -10 (83-73) στο 36’53”, με τον Τσάβι Πασκουάλ να καλεί τάιμ άουτ σε εκείνο το σημείο και τον Παναθηναϊκό να ανατρέπει πλήρως τα δεδομένα, χάρη στο καλάθι του Νικ Καλάθη στα 3.5” για το τέλος.

Μεγάλη εμφάνιση από τον Έλληνα γκαρντ (13π., 11ριμπ., 9ασ.), που παραλίγο να πετύχει triple double.. Πρώτος σκόρερ για τους “πράσινους” ο Ρίβερς. Φελντέιν… από τα παλιά (στο πρώτο μέρος κυρίως) με 16 π. Από πλευράς ηττημένων, ζημιά έκαναν οι Στρέλνιεκς (16 πόντους) και Ζήσης (13 πόντους, 6 ασίστ), επωφελούμενοι τα κενά στο ζωγραφιστό, 17 προσέθεσε ο Μέλι.

Στο 2-1 το ρεκόρ του Παναθηναϊκού, ο οποίος την Παρασκευή θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ τον Ερυθρό Αστέρα και δεδομένα αναμένεται… κοσμοσυρροή, μετά και το αποψινό αποτέλεσμα.

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού ήταν πειστικό και… εκρηκτικό, με τρομερή παρουσία και στις δυο ρακέτες. Ο Καλάθης οργάνωσε υποδειγματικά το παιχνίδι των “πρασίνων” και οι Φελντέιν και Σίνγκλετον φρόντισαν να βάλουν την ομάδα του Πασκουάλ να ηγείται στο σκοράρισμα. Την ίδια ώρα, Γκιστ και Σίνγκλετον ήταν πολύ καλοί στα αμυντικά ριμπάουντ, ενώ… μοίρασαν και τάπες. Το “τριφύλλι” συνέχισε να βγάζει.. ενέργεια, ο Μέλι κράτησε κοντά την Μπάμπεργκ με τα τρίποντα του κι έτσι είχαμε το +5 του δεκαλέπτου (15-20).

Τα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου όμως ήταν τραγικά -όπως και ο Μπουρούσης- για την ελληνική ομάδα, που παρουσιάστηκε αγνώριστη αμυντικά και με ένα σερί 7 πόντων βρέθηκε πίσω στο σκορ (22-20). Ο Παναθηναϊκός όμως κατάφερε να ανακάμψει -κυρίως με την άνοδο του εκπληκτικού Ρίβερς- και έφτασε και πάλι στο +5 (22-28). Η έξοδος του Καλάθη έκανε πιο… επιθετικούς τους Γερμανούς, αλλά ευτυχώς για τους “πράσινους” η ευστοχία τους στο περιφερειακό σουτ συνεχίστηκε, με τον Φελντέιν να.. βγάζει φωτιές (37-42 το σκορ του ημιχρόνου).

Η Μπάμπεργκ μπήκε δυνατά στην επανάληψη, έχοντας και πάλι για… μπροστάρη τον Μέλι, ενώ πήρε την πρωτοπορία στο σκοράρισμα (54-44), με τον Ζήση να πετυχαίνει και τους πρώτους του πόντους. Απ’ την άλλη, οι “πράσινοι” είχαν πρόβλημα στην άμυνα, όπως και κακές επιλογές και κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση. Όταν όμως ο Παναθηναϊκός έτρεξε στο γήπεδο και σοβαρεύτηκε στην άμυνα (ο Καλάθης ήταν ηγέτης σε αυτό, ενώ στην… εξίσωση μπήκε και ο Μπουρούσης) τότε έφερε το ματς στα ίσα (60-60). Το -1 της περιόδου (63-62) άφησε ελπίδες νίκης…

Στην τελευταία περίοδο έπεσαν… κορμιά, με τον Στρέλνιεκς και τον Ζήση να συνεχίσουν να φορτώνουν το ελληνικό καλάθι (68-64). Ο Πασκουάλ ρίσκαρε βγάζοντας τον Καλάθη και κρατώντας για πεντάδα Παππά, Φελντέιν, Μπουρούση, Φώτση και Ρίβερς. Αμυντικά αυτό δεν βγήκε και το σκορ πήγε στο 73-64 στα 6:42”. Το παιχνίδι συνεχίστηκε σε ρυθμούς… Μπάμπεργκ, ο Ζήσης πέτυχε κρίσιμους πόντους, την ώρα που το “τριφύλλι” προσπαθούσε να μειώσει αλλά η διαφορά πήγε στο -10 (83-73 στα 3:00”.)

Το “τριφύλλι” έκανε την ύστατη προσπάθεια του και πήγε για την μεγάλη ανατροπή. Με “σκυλίσιες” άμυνες κατάφερε και μείωσε στον πόντο (83-82) στο 1:31” πριν το φινάλε. Μετά από διαδοχικές άστοχες επιθέσεις, το ματς κρίθηκε στη λήξη. Ο Καλάθης έβαλε τους “πράσινους” μπροστά στο σκορ -με το καλάθι να κατοχυρώνεται μετά από instant replay- 3,2” ο Μίλερ αστόχησε στο τελευταίο σουτ κι έτσι ο Παναθηναϊκός πέρασε απ’ την Γερμανία με 84-83.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 37-42, 63-62, 83-84

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ: Κοζέρ 7 (1), Μέλι 17 (4), Ζήσης 13 (1), Τάις 4, Λο 6 (1), Στρέλνιεκς 16 (1), Βερεμεένκο 2, Μίλερ 12 (2), Χέκμαν 3 (1), Ραντόσεβιτς 3.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκέτον 9 (2), Νίκολς 1, Ρίβερς 18 (3), Φώτσης 3 (1), Παππάς 5, Φελντέιν 16 (4), Γκιστ 10, Μπουρούσης 9 (1), Καλάθης 13 (1 τρίπ., 11 ριμπ., 9 ασ.)

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε