Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μπαρνς: Ευκαιρία για μένα ο ΠΑΟΚ

Μπαρνς: Ευκαιρία για μένα ο ΠΑΟΚ

Ο νεαποκτηθείς μέσος του ΠΑΟΚ μίλησε για το αγωνιστικό του προφίλ, ενώ εξήγησε γιατί πανηγύρισε τα γκολ επί της Τότεναμ.

Συγκεκριμένα, ο Τζιλς Μπαρνς μίλησε:

Για το πως προέκυψε το ενδιαφέρον από Δώνη και ΠΑΟΚ: “Βασικά, γνώριζα τον προπονητή από πέρσι, όταν και βρισκόταν στον Ατρόμητο. Με ήθελε στην ομάδα του το περσινό καλοκαίρι, αλλά είχα συμβόλαιο με την Ντονκάστερ. Έτσι, όταν έμαθα πως πήγε στον ΠΑΟΚ, ήξερα ότι θα είχα μία ευκαιρία”.

Για το πώς αντιμετωπίζει την ευκαιρία που του δίνεται στην καριέρα του: “Αυτά που είπα με τον προπονητή, θα μείνουν μεταξύ μας. Από εκεί και πέρα, ήρθα να περάσω ένα ιατρικό έλεγχο και να αποδείξω πως βρίσκομαι σε καλή αγωνιστική και φυσική κατάσταση. Έχω μεγάλη πίστη στις δυνάμεις μου και νομίζω πως όλα θα πάνε καλά. Χρειάζομαι πρώτα να κάνω κάποια τρεξίματα και μετά θα είμαι έτοιμος”.

Για το πώς σκιαγραφεί το ποδοσφαιρικό προφίλ του: “Μου αρέσει περισσότερο να αγωνίζομαι ως δεκάρι, πίσω από τον επιθετικό. Μου έχουν πει πως είμαι πολύ καλός στις ντρίμπλες (γέλια), έχω καλό σουτ, προσπαθώ να είμαι καλός και στις πάσες. Μπορώ επίσης να αγωνιστώ και ως κεντρικός μέσος”.

Για το πόσο τον έχει επηρεάσει ψυχολογικά ο σοβαρός τραυματισμός που είχε: “Ο ΠΑΟΚ είναι ένα τεράστιο κλαμπ με τεράστιες φιλοδοξίες. Είναι για μένα μία πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ξεκίνησα πολύ δυναμικά την καριέρα μου, αγωνίστηκα σε Πρέμιερσιπ και Τσάμπιονσιπ, αλλά κάποια προβλήματα στο γόνατο και τον αχίλλειο τένοντα, σταμάτησαν την ανοδική μου πορεία. Είμαι όμως ακόμα 24 χρονών. Έχω πολύ καιρό μπροστά μου να δικαιώσω αυτούς που πιστεύουν πως ακόμα έχω ταλέντο. Εδώ και 1,5 χρόνο, αγωνίζομαι κανονικά. Δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα. Είμαι απολύτως καλά”.

Για το αν του δίνει πλεονέκτημα το γεγονός πώς στην Αγγλία έχει μάθει να παίζει σε πολύ γρήγορο ρυθμό: “Όντως ο ρυθμός στην Αγγλία είναι πολύ γρήγορος, ενώ θεωρώ ότι η Πρέμιερσιπ είναι το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Αρκετές φορές όμως έχω αγωνιστεί κόντρα σε ομάδες άλλων χωρών και δεν ένιωσα ότι είχα μεγάλο πλεονέκτημα. Το ποδόσφαιρο κάθε χώρας έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και τις δικές του αδυναμίες. Για παράδειγμα, έχω ακούσει πως το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να μην είναι πολύ γρήγορο, αλλά εμπεριέχει αρκετή δύναμη και τακτική. Δε με αγχώνει καθόλου το ενδεχόμενο να αγωνιστώ εκτός Αγγλίας. Αλλωστε, πάντα ήταν φιλοδοξία μου να αγωνιστώ σε μία ξένη χώρα”.

Για την προσωπική ζωή του: “Είμαι ένας άνθρωπος προσανατολισμένος στην ήσυχη και οικογενειακή ζωή. Έχω κοπέλα, ο πατέρας μου και η μητέρα μου είναι μαζί, έχω μία αδερφή και έναν αδερφό που επίσης είναι ποδοσφαιριστής. Αγωνίζεται στην Γουλβς. Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη συνήθεια. Μου αρέσουν τα ήσυχα πράγματα και οι συνήθειές μου είναι όλες αυτού του τύπου. Είμαι βαθιά θρησκευόμενο άτομο”.

Για το τι λένε οι συμπατριώτες του για την Ελλάδα: “Όχι κάτι το ιδιαίτερο. Ξέρεις, μιλάνε κυρίως για την οικονομική κρίση της χώρας σας. Όλοι γνωρίζουν όμως ότι η Ελλάδα είναι ένα πολύ όμορφο μέρος, στο οποίο θέλουν να βρίσκονται το καλοκαίρι. Εγώ βέβαια ξέρω πως στην Ελλάδα έχει τώρα 40 βαθμούς, οπότε καλύτερα που βρίσκομαι εδώ (γέλια)”.

Για το τατουάζ στο αριστερό χέρι του: “Είναι κυρίως πράγματα της θρησκείας. Είμαι βαθιά θρησκευόμενο άτομο”.

Για όσα γνωρίζει για τον ΠΑΟΚ: “Ξέρω πως είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος. Το διαπίστωσα και πέρσι όταν είδα να κερδίζει την Τότεναμ στο Λονδίνο. Πανηγύρισα μάλιστα και τα γκολ του (σ.σ. είναι οπαδός της Άρσεναλ)! Θυμάμαι ότι παλιότερα ο ΠΑΟΚ είχε αποκλείσει και την Άρσεναλ. Δεν είχα δει βέβαια το παιχνίδι. Ήμουν μικρός τότε. Ξέρω όμως πως ο ποδοσφαιριστής που είχε βάλει το γκολ στο “Χάιμπουρι”, είναι τώρα πρόεδρος στον ΠΑΟΚ. Ακόμη, έχω δει σε βιντεάκια στο ίντερνετ την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Είναι πολύ παθιασμένοι με την ομάδα τους, την αγαπούν πολύ και αυτό μου αρέσει”

Για την υποδοχή από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, τον Κουμάλο και τον Γκαρσία: “Τα παιδιά με υποδέχθηκαν πολύ ζεστά. Με χαιρέτησαν όλοι τους ένας προς έναν. Κάνω περισσότερη παρέα με τον Κουμάλο, τον ήξερα από την Αγγλία, ενώ μένουμε και στο ίδιο δωμάτιο. Γνωρίζω ακόμη τον Πάμπλο Γκαρσία, μεγάλος ποδοσφαιριστής, με πολύ μεγάλη καριέρα”.

Διαβάστε όλα τα νέα από τις προετοιμασίες των ομάδων

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε