Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μπαρτζώκας: Δεν ασχολήθηκα ούτε δευτερόλεπτο με τον Κρίστμας

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για την αναμέτρηση με την Ζαλγκίρις Κάουνας για την 3η αγωνιστική του Ευρωλίγκα, ενώ ουσιαστικά διέψευσε πως υπάρχει θέμα με τον Κρίστμας.

Ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε χαρακτηριστικά για τον Αμερικανό γκαρντ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τους Μπόστον Σέλτικς πώς “δεν μπορώ να ασχοληθώ τώρα με μεταγραφές”.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: “Δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια. Επειδή το καλοκαίρι μας απασχόλησε, ίσως να έχει προκύψει έτσι. Δεν έχω ασχοληθεί ούτε δευτερόλεπτο με το θέμα του Ντιόντε Κρίστμας. Γιατί αν το έκανα δεν θα είχα το μυαλό μου στους αγώνες”, ενώ παράλληλα εξέφρασε την στήριξη του προς τον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους, λέγοντας:

“Ο Γκετσεβίτσιους για λόγους τακτικής έμεινε εκτός με Κάχα, έπαιξε λίγο με Έφες λόγω τακτικής πάλι. Ο Γκετσεβίτσιους θα παίξει γιατί δουλεύει πολύ και θα μας βοηθήσει. Και πέρσι έμεινε ένα διάστημα έξω και μπήκε και βοήθησε”.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε για την αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. “Βρεθήκαμε μαζί με τη Ζαλγκίρις στη Μόσχα στο τουρνουά “Αλεξάντερ Γκομέλσκι”. Τους είδαμε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και με είχε εντυπωσιάσει. Έχει διεθνείς Λιθουανούς. Έχουν τη βάση της εθνικής Λιθουανίας και έναν πολύ καλό προπονητή. Είναι πρώτη στον όμιλο με νίκες επί της Τσεντεβίτα, αλλά και στην έδρα της Κάχα Λαμποράλ”, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

“Αυτό δείχνει πως έχει ποιότητα. Είναι εξαιρετική ομάδα. Όλοι χάνουν παντού, όλες οι ομάδες είναι πολύ δυνατές και βλέπουμε συλλόγους να χάνουν παντού. Το Μιλάνο έχασε 30 πόντους από την Αβελίνο, η Μπαρτσελόνα έχει ήδη δύο ήττες. Τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα και δύσκολα. Από Παρασκευή ως Πέμπτη είχαμε Αναντόλου Έφες, Παναθηναϊκό και τώρα Ζαλγκίρς. Πρέπει να προετοιμαστούμε για ακόμη μία δύσκολη αναμέτρηση.

Εμείς κόντρα στην Έφες δεν παίξαμε καλά γιατί στο υπήρχε στο υποσυνείδητο ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα σε εκείνο τον αγώνα είχε έλλειψη συγκέντρωσης. Με είχαν σταματήσει εμένα 10 άτομα στον δρόμο και μου έλεγαν νικήστε τον Παναθηναϊκό, οπότε φανταστείτε τι έλεγαν στους παίκτες. Οπότε δεν είχαμε συγκέντρωση”.

Έπειτα δήλωσε: “Κάθε ματς είναι ξεχωριστό. Μπορεί να πάει στους 65 πόντους ένα παιχνίδι, μπορεί και στους 90 αν παίξεις πέντε φορές με τον ίδιο σύλλογο. Το μπάσκετ είναι άθλημα κατοχών. Αυτό είναι που παίζει ρόλο, αν έχεις πολλούς αιφνιδιασμούς ή αργό ρυθμό. Αν θέλουμε να πάμε σε πιο αργό ρυθμό και να δεχτούμε λιγότερους πόντους, μπορούμε να πάμε σε επιθέσεις 20 δευτερολέπτων και να λέμε πως δεχόμαστε λιγότερους πόντους. Όμως αυτό, δεν είναι το ζητούμενο, αλλά να κερδίζουμε τους αγώνες”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε