Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μπαρτζώκας: Η Μπαρτσελόνα μπορεί να χάσει στο ΣΕΦ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η “μάχη” της Πέμπτης κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ κάθε άλλο παρά φοβίζει τον Γιώργο Μπαρτζώκα ο οποίος πιστεύει στις δυνατότητες του Ολυμπιακού και στην πραγματοποίηση του στόχου της κατάληψης μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου του.

Ο Έλληνας τεχνικός αρχικά είπε πως «το παιχνίδι το αυριανό έρχεται σε ένα σημείο της Ευρωλίγκας στο οποίο πιστεύω πως είμαστε σε καλή κατάσταση. Δυστυχώς υπάρχει ίωση στην ομάδα μας. Την πέρασε ο Σπανούλης, ελαφρότερα ο Άντιτς και ο Γκετσεβίτσιους, πιο πολύ ο Σερμαντίνι και ο Περπέρογλου και είναι κάτι που μας απασχολεί. Ματς υψηλού κινήτρου. Ελπίζω να μην μας επηρεάσει αυτό. Παίζουμε με την Μπαρτσελόνα, κατά πολλούς, άποψη υποκειμενική, είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Αντικειμενικά οι αριθμοί επιβεβαιώνουν αυτή την άποψη. Θέλουμε να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στους καλύτερους. Περιμένουμε με ανυπομονησία το ματς, να παίξουμε σε γεμάτο γήπεδο, κόντρα σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο».

Στη συνέχεια ο 47χρονος κόουτς ανέφερε πως «στόχος μας από την αρχή ήταν η πρόκριση στα play off. Αν κάνουμε καλό φίνις, τότε υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να έχουμε και πλεονέκτημα έδρας, κάτι που δεν μας απασχολεί τόσο αυτή τη στιγμή καθώς ακόμη έχουμε δρόμο. Θα έχει και ο Πέρκινς μεγαλύτερο και πιο ενεργό ρόλο αύριο».

Σε ερώτηση για το ποιο είναι το σχέδιο απέναντι σε Άντε Τόμιτς και Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε πως «ο Τόμιτς είναι Mr Φεβρουάριος. Ο Ναβάρο, τον προστατεύουν, πρόκειται για σπουδαίο παίκτη. Κατά τη γνώμη μου έχει τους πιο έμπειρους παίκτες στην Ευρωλίγκα και σε μεγάλα ματς. Σχεδόν όλοι σε ηλικία και κατακτήσεις τροπαίων είναι εμπειρότατοι. Έχουν εξαιρετικό προπονητή με ωραίες ιδέες για το μπάσκετ. Φυσικά και θέλουμε καλό μαρκάρισμα κόντρα στον Ναβάρο, αλλά και στις συνεργασίες. Έχουν τον Τόμιτς, τον Λόρμπεκ, τον Τζαβάι. Έχουν παίκτες και εντός και εκτός ρακέτας οπότε είναι πολυτέλεια να πούμε ότι θα επικεντρώσουμε την προσοχή μας μόνο σε δύο παίκτες».

Σε ερώτηση για το ρεκόρ της Μπαρτσελόνα ως τώρα στην Ευρωλίγκα και εάν και κατά πόσο οι Καταλανοί είναι άτρωτοι, ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» ήταν ξεκάθαρος. «Με βάση τους αριθμούς, το 17-2 ως τώρα στην Ευρωλίγκα, είναι πολύ σημαντικό νούμερο. Χάνει πάρα πολύ δύσκολα, αν μπορεί να πει κάποιος πως θα χάσει, μπορεί να πει πως θα χάσει εδώ. Αρκετοί παίκτες τους είναι πάνω από 30 και αυτό σημαίνει πως δεν είναι φρέσκοι σε πολλά παιχνίδια. Είναι πρώτοι σε ποσοστό σε πάσα στον σκρίνερ. Εμείς είχαμε μέτρια αποτελεσματικότητα στο πρώτο παιχνίδι. Κυρίως Σάδα-Χουέρτας είχαν εξαιρετικές συνεργασίες με τον Τόμιτς. Επίσης έχουν και εξαιρετικό τρανσίσιον. Έχουν αδυναμίες, κυρίως αμυντικές, καλύπτουν το καλάθι μέσα και δίνουν κάποια σουτ».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το «πρέπει» στο συγκεκριμένο ματς και κατά πόσο ο Ολυμπιακός θα έχει το άγχος της νίκης, ο Έλληνας κόουτς ανέφερε πως «με την οπτική που το βλέπετε έτσι είναι. Το παιχνίδι με τη Μπεσίκτας ήταν πονηρό και όσο δεν ξέφευγε το σκορ, εγώ δεν ηρεμούσα. Κουράστηκα πολύ από αυτό το παιχνίδι. Δεν υπάρχουν αδιάφορα ματς και παίκτες στην Ευρωλίγκα. Σίγουρα εδώ το κίνητρο είναι πολύ μεγαλύτερο. Να μην πάμε σε καταστάσεις παραπάνω από αυτές που μπορούμε λόγω κινήτρου. Να έχουμε τα ίδια στοιχεία. Στο γήπεδο μας, με αυτόν τον αντίπαλο και γεμάτο γήπεδο, το θέμα είναι διοχετεύσουμε σωστά την ενέργεια μας».

Το ΣΕΦ θα είναι την Πέμπτη το βράδυ κατάμεστο με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να απαντάει εάν ο κόσμος θα αγχώσει ή όχι τους παίκτες του και κατά πόσο θα επηρεάσει εκείνους της Μπαρτσελόνα. «Εγώ δεν πιστεύω, στην Ευρωλίγκα κυρίως που τα πράγματα είναι πολιτισμένα, να γίνει κάτι αρνητικό για τον αντίπαλο. Δεν πιστεύω και δεν πρέπει να γίνει να φοβηθεί η Μπαρτσελόνα από τον κόσμο. Αυτό που θέλουμε είναι να σπρώξει ο κόσμος τους δικούς μας παίκτες στη νίκη. Όπως στο παιχνίδι με την Κάχα, όπου κάποιες φάσεις στο ξεκίνημα έδωσε ενθουσιασμό στον κόσμο μας. Ελπίζω ο κόσμος να απολαύσει το παιχνίδι, να κερδίσουμε και να φύγουμε όλοι ευχαριστημένοι από το γήπεδο».

Ο 47χρονος κόουτς ρωτήθηκε και για την κατακόρυφη άνοδο του Τζος Πάουελ στα τελευταία ματς. «Κατά τη διάρκεια του τραυματισμού του Πάουελ εμείς υπογράψαμε τον Σερμαντίνι. Αν υπολογίσουμε πως ο Χάινς παίζει πάντα πάρα πολύ στην Ευρωλίγκα, ο χρόνος περιορίστηκε στο ροτέισιον, βρέθηκε σε μια κατάσταση ο Τζος που ήταν προβληματισμένος. Κάναμε μια κουβέντα, ήθελε να ξέρει πως οι συμπαίκτες του και οι προπονητές του τον πιστεύουν, και μπορεί να σας επιβεβαιώσει όποιος θέλετε για το τι δουλειά κάνεις στις προπονήσεις. Σερμαντίνι με ύψος και ταχύτητα μας δίνουν πολλά, ο Μαυροειδής και ο Χάινς μας δίνουν τα δικά τους στοιχεία και εάν ο Πάουελ αλληλοσυμπληρώσει τα στοιχεία του με τους άλλους ψηλούς, τότε έχουμε μια πάρα πολύ δυνατή φροντ λάιν».

Σπανούλης: Με γεμάτο ΣΕΦ δύσκολα χάνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε