Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Μπαρτζώκας: Να δείξουμε πως ανεβαίνουμε

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού χαρακτήρισε κομβικό ματς για την πρόκριση των “ερυθρόλέυκων” στους “16” της Ευρωλίγκας, αυτό της Πέμπτης κόντρα στην Εφές Ανατολού, ενώ επισήμανε πως είναι σημαντικό για την ομάδα του να δέιξει πως βρίσκεται σε ανοδική τροχιά.

Ο Έλληνας προπονητής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ματς με την Τσεντεβίτα, αλλά και την προσαρμογή του Τζος Πάουελ.

“Αυτό το παιχνίδι ίσως αποδειχθεί κομβικό για την πρόκριση στους “16”, που ήταν ο πρωταρχικός στόχος μας. Μαθηματικά θέλουμε ακόμα μία νίκη. Αγωνιστικά θέλουμε να δείξουμε πως ανεβαίνουμε, δεν έχουμε καμία σκέψη για ρεβάνς, παίζουμε μπροστά στο κοινό μας και θέλουμε τη νίκη”, τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:

“Δεν έχω καμία πρόθεση να κερδίσω την εμπιστοσύνη των παικτών. Θέλω να έχω την εμπιστοσύνη της οικογένειας Αγγελόπουλου που με επέλεξαν. Η σχέση μου με τους παίκτες χτίζεται καθημερινά. Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο, κάτι που συμβαίνει σε όλες τις ομάδες της Ευρώπης. Ο ρυθμός είναι καταιγιστικός. Πέρυσι είχε τρεις εβδομάδες διακοπή μετά την πρώτη φάση και φέτος έχει μία. Συν το γεγονός των παραπάνω παιχνιδιών. Θα υπάρχουν απώλειες βαθμολογικές”.

Για τον αγώνα με την Τσεντεβίτα και το μέτριο ματς του Ολυμπιακού:
“Η ανάλυση αυτού του αγώνα είχε γίνει και θέλαμε μόνο νίκη. Είχε πει ο Παναγιώτης Φασούλας πως μόνο να χάσουμε είχαμε από αυτό το παιχνίδι. Είχαμε έλλειψη συγκέντρωσης με την Εφές Αναντόλου λόγω του Παναθηναϊκού και μετά αδειάσαμε στο ματς με τη Ζαλγκίρις Κάουνας. Ίσως έρθει ξανά τέτοια κρίση. Η ομάδα δουλεύει πάρα πολύ καλά. Οι παίκτες ανταποκρίνονται σωστά σε όλες τις εκδηλώσεις, στο βίντεο, στα βάρη, στην προπόνηση, κάτι λογικό όσο περνάει ο καιρός”.

Για το ποιο θα είναι το “κλειδί” της νίκης στην αναμέτρηση με τους Τούρκους: “Έχει πολύ καλούς σποτ απ σουτέρ. Πρέπει να έχουμε τον έλεγχο στα πικ εν ρολ και καλές αμυντικές συνεργασίες. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουμε στο Φάρμαρ, που μπορεί να δημιουργήσει για άλλους. Πρέπει, επίσης, να έχουμε τον έλεγχο των ριμπάουντ και να μην κάνουμε λάθη. Είναι σημαντικό το γενικότερο σκορ. Εδώ είχαμε με την Τσεντεβίτα 2/14 τελείως ανοιχτά.

Παίζει ρόλο εάν θα βάλεις τα σουτ. Νομίζω πως θα πρέπει να γίνει μια μίξη αργού και γρήγορου ρυθμού. Εμείς, ύστερα από καλή άμυνα, τρέχουμε καλά στο γήπεδο. Ο Πρίντεζης, ο Λο, ο Σπανούλης παίζουν καλά. Μπορεί να παίξουμε και στους 90 πόντους, αλλά και στους 60. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για τα δύο σενάρια. Εάν παίξουμε καλή άμυνα, πάντως, θα έχουμε πολλές και καλές πιθανότητες για τη νίκη”.

Για το αν έχει προσαρμοστεί ο Τζος Πάουελ ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε
: “Πρόκειται για εντελώς διαφορετικό παίκτη από τον Ντόρσεϊ. Αλλάξαμε τον «βασικό» ψηλό, σε εισαγωγικά, γιατί όλοι είναι βασικοί, δεν είχαμε καμία απώλεια. Συνήθως όταν γίνεται αλλαγή η ομάδα περιμένει τον παίκτη κι όχι ο παίκτης την ομάδα. Στο Μιλάνο έπαιξε λίγο κι όσο περνούν τα παιχνίδια παίζει ολοένα και περισσότερο. Θεωρώ πως τον εντάσσουμε καλά στην ομάδα. Θεωρώ ακόμα πως υπάρχει δρόμος. Σε περίπου ένα μήνα θα είναι απόλυτα έτοιμος.

Μας δίνει έξτρα ώθηση στην επίθεση, ενώ καταλαβαίνει καλά το παιχνίδι. Στο ΝΒΑ υπάρχουν και αμυντικά τρία δευτερόλεπτα, είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Είναι κάτι που μαθαίνεται, εάν ο άλλος έχει διάθεση να μάθει. Πιστεύω πως με κάποιες μεθόδους που χρησιμοποιούμε και βίντεο ειδικά για αυτόν, συν κάποιες κουβέντες από τους προπονητές, θα προσαρμοστεί”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε