Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Μπάχαλο με τον άγνωστο επενδυτή – Αρνήθηκε τις 300.000 ευρώ η ΑΕΚ!

Μπάχαλο με τον άγνωστο επενδυτή – Αρνήθηκε τις 300.000 ευρώ η ΑΕΚ!

Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν έκανε δεκτή την πρόταση για ταμειακή διευκόλυνση ύψους 300.000 ευρώ από άγνωστο επενδυτή, μετά από παρέμβαση του Ηλιόπουλου, ο οποίος στη συνέχεια παραιτήθηκε αφήνοντας αιχμές, ενώ λόγω αυτού οι ποδοσφαιριστές ανέβαλλαν το γεύμα μαζί του. Τι είπε ο εκπρόσωπος του επενδυτή. Την Δευτέρα θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Επενδυτής που θέλησε να κρατήσει κρυφή την ταυτότητα του επικοινώνησε με τον Ανδρέα Δημητρέλο το βράδυ της Τετάρτης και του μετέφερε πως προτίθεται να διευκολύνει ταμειακά την ΑΕΚ με ένα ποσό κοντά στις 300.000 ευρώ. Σύμφωνα με κάποιες πηγές ο επενδυτής επιφυλάχθηκε να μπει αργότερα στην ΠΑΕ βάζοντας 20 εκατ. ευρώ, ενώ απαίτησε την παραμονή του Δημητρέλου στον προεδρικό θώκο αλλά και να εγκριθεί εντός της ημέρας η ταμειακή διευκόλυνση.

Το πρωί της Πέμπτης, ο πρόεδρος της ΑΕΚ κάλεσε εκτάκτως διοικητικό συμβούλιο το οποίο όμως δεν έγινε ποτέ, με την συνεδρίαση να μεταφέρεται για ερχόμενη Δευτέρα.

Η αναβολή προέκυψε, καθώς ο Ηλιόπουλος υπογράμμισε πως η διαδικασία είναι παράνομη και πως δεν έπρεπε να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη συνεδρίαση. Όπως τόνισε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ανδρέα Δημητρέλο, έπρεπε να περάσουν 48 ώρες για να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Συνήλθε σήμερα εκτάκτως το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ, με θέμα την ταμειακή διευκόλυνση της ΠΑΕ ποσού ύψους 300.000 ευρώ. Η συνεδρίαση δεν ολοκληρώθηκε, καθότι ένα μέλος του Δ.Σ. που απουσίαζε, ειδοποίησε τηλεφωνικά ότι είναι παράνομη, αφού δεν είχε τηρηθεί η νόμιμη κλήση των μελών του προ 48ωρου.

Κατόπιν αυτών ο εκπρόσωπος της εταιρίας που ήταν παρών, απήλθε ενοχλημένος από την ως άνω συμπεριφορά. Ακολούθως ο Πρόεδρος κ. Ανδρέας Δημητρέλος συγκάλεσε νέο Δ.Σ., την ερχόμενη Δευτέρα τηρώντας τη νόμιμη διαδικασία».

Το «παρών» στην συνεδρίαση έδωσε και εκπρόσωπος του συγκεκριμένου επιχειρηματία, ο οποίος τόνισε πως δεν είπε ότι μόνο σήμερα δίνει τα χρήματα και καμία άλλη ημέρα. Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο Δημητρέλος συναντήθηκε με τους αρχηγούς της ομάδας, τους Κωνσταντόπουλο, Ρίκκα, Γκερέιρο και Αραμπατζή, τους οποίους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ τόνισε πως θα μπορούσαν να πάρουν κάποια χρήματα τις επόμενες ημέρες, όμως αυτό αναβάλλεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Την ίδια ώρα ο Αντώνης Ηλιόπουλος υπέβαλε εγγράφως την παραίτηση του από το δ.σ. της ΠΑΕ, κάνοντας λόγο για παράνομη λειτουργία του δ.σ. και αδιαφανείς διαδικασίες.

Το κείμενο της παραίτησης του Ηλιόπουλου, αναφέρει τα εξής:

“Αυτό το ΔΣ λειτουργεί παράνομα χωρίς καμία νομιμότητα, προς τη σύγκληση του και στη λήψη αποφάσεων. Μου ζήτησαν τηλεφωνικά να εγκρίνω την είσοδο χρημάτων, από έναν αόρατο φερόμενο επενδυτή για τον οποίο, αρνούνται να μου παράσχουν οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετικά με το πρόσωπο του και την προέλευση των χρημάτων.

Ο ρόλος που μου ανατέθηκε είναι καθαρά ελεγκτικός και έχω ευθύνη απέναντι σε αυτούς που με διόρισαν στο ΔΣ και στον κόσμο της ΑΕΚ. Εδώ και δέκα ημέρες, έχω ζητήσει οικονομικά και άλλα στοιχεία, τα οποία δεν έχω λάβει ακόμα. Κατάλαβα, ότι σκοπός τους είναι να μη μου δώσουν ποτέ τα στοιχεία, ενώ για άλλη μια φορά εμφανίζουν το τρικ του αόρατου επενδυτή. Δεν έχω καμία θέση σε αυτό το ΔΣ, το οποίο λειτουργεί με απόλυτη αδιαφάνεια και μη μπορώντας να επιτελέσω το έργο που μου ανατέθηκε, παραιτούμαι”.

Μετά από όλα αυτά οι παίκτες αποφάσισαν να αναβάλλουν το γεύμα που θα τους έκανε ο Ηλιόπουλος στο εστιατόριο του την Πέμπτη.

Αναλυτικά η τοποθέτηση των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ:

“Ενημερωθήκαμε από τους κ.κ. Δημητρέλο και Μπρουσιανό για την πρόταση και την εξέλιξη σχετικά με την ταμειακή διευκόλυνση προς την ΠΑΕ, από έναν φίλο της ΑΕΚ προκειμένου να μοιραστεί όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα κάποια χρήματα από αυτά που μας οφείλονται.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον εν λόγω κύριο για την προσφορά του, καθώς και τους κ.κ. Δημητρέλο και Μπρουσιανό για την προσπάθεια που καταβάλουν ώστε να βρεθεί λύση και να βγει η ομάδα μας από το σημερινό αδιέξοδο.

Επίσης, πάρθηκε η απόφαση από σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα να μην παρευρεθεί στο σημερινό γεύμα.

Τέλος, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους της ομάδας που μας στηρίζουν ιδιαίτερα στα δύσκολα και να τους καλέσουμε για μια ακόμη φορά στο γήπεδο το ερχόμενο Σάββατο”.


Λεφτά από το… πουθενά στην ΑΕΚ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε