Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

“Mπάχαλο” στη Σούπερ Λιγκ – Νέα αναβολή στην εκλογή προέδρου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η ενότητα της Σούπε Λιγκ έχει “τιναχτεί στον αέρα” μετά τη διπλή ισοπαλία μεταξύ Κανελλόπουλου και Σπανού. Νέα αναβολή πήραν οι εκλογές, με την Ξάνθη πάντως να θεωρεί ως πρόεδρο τον Σπανό… λόγω καταστατικού.

Αν και πολλοί περίμεναν ότι ο Γιώργος Σπάνος θα έκανε περίπατο στις εκλογές, τελικά βρήκε σθεναρή αντίσταση από τον Θανάση Κανελλόπουλο.

Στην πρώτη ψηφοφορία οι δύο υποψήφιοι πήραν από 7 ψήφους, η Λάρισα και η Κέρκυρα έριξαν λευκό ενώ εκπρόσωπος της ΕΠΟ δεν παρέστη στην διαδικασία.

Το ίδιο ήταν το αποτέλεσμα και στη δεύτερη ψηφοφορία. Το καταστατικό της Σούπερ Λιγκ το οποίο διαβάστηκε μπροστά σε όλους αναφέρει ότι σε περίπτωση ισοπαλίας, η ψήφος του προέδρου ή του προεδρεύοντος μετράει διπλή.

Αυτός είναι ο Γιώργος Μποροβήλος που στήριξε τον Γιώργο Σπανό, αλλά το σώμα δεν δέχτηκε να οριστεί νέος πρόεδρος με μειωμένη πλειοψηφία. Το ίδιο υποστήριξε και ο πρόεδρος του Ατρομήτου για ηθικούς λόγους.

Από εδώ και πέρα τα πράγματα μυρίζουν “μπαρούτι”. Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει νέο Δ.Σ αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα βρεθεί λύση.

Μάλιστα ο Κώστας Πηλαδάκης ήταν αυτός που βλέποντας τη ρίξη να έρχεται πρότεινε στο σώμα να είναι αυτός υποψήφιος, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Η Ξάνθη θεωρεί τον Γιώργο Σπανό νέο πρόεδρο της Λίγκας από τη στιγμή που το καταστατικό είναι ξεκάθαρο. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Αριστείδη Πιαλόγλου:

“Για μας υπάρχει πρόεδρος, πρόεδρος είναι ο Σπανός γιατί βάσει καταστατικού ο Μποροβήλος που ψήφισε τον Σπανό και είχε διπλή ψήφο ως πρόεδρος βγάζει αποτέλεσμα 8 υπέρ του προέδρου του Ατρόμητου και 7 του Κανελλούπουλου.

Για μας υπάρχει πρόεδρος, αλλά μπορεί ο κ. Σπανός για ηθικούς λόγους να μην θέλει να το δεχτεί. Αυτή τη στιγμή όμως, υπάρχει πρόεδρος σύμφωνα με τα δικά μας δεδομένα. Θα το συζητήσουμε στην επόμενη καταστατική συνέλευση, πριν γίνει το Δ.Σ. για την εκλογή του προέδρου.”

Τον Κανελλόπουλο στήριξε ο Ολυμπιακός ενώ τον Σπανό ο Παναθηναϊκός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε