Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μπέος:Είμαι αθώος, με συκοφαντεί η Ουέφα!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Αθώος για το σκάνδαλο με τα “στημένα” δήλωσε στην απολογία του ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου. Ο κ. Μπέος υποστήριξε ακόμα πως ουδέποτε εκβίασε παράγοντες, ενώ τόνισε ότι τον συκοφαντεί η Ουέφα
Ο Αχιλλέας Μπέος, ενώπιον του 9ου τακτικού ανακριτή Αθηνών αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες για τα στημένα παιχνίδια και υποστήριξε πως οι διάλογοι που βγαίνουν στη φόρα είναι συνομιλίες καφενείου και κουτσομπολιά και δεν αποτελούν στοιχεία ποινικής ευθύνης.
 
Στην απολογία του, που παρουσιάζει το “Βήμα”, ο συλληφθείς και προφυλακιστέος, ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου, τονίζει, μεταξύ άλλων πως “… με τον Βαγγέλη Μαρινάκη έχω φιλικές σχέσεις που ποτέ δεν έκρυψα», και πως “…από όλη αυτήν την έρευνα δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο, παρά μόνον εικασίες και εσφαλμένα συμπεράσματα”.
 
“Επί πολλά χρόνια ασχολούμαι με τον χώρο του ποδοσφαίρου, τον οποίο αγαπώ από παιδί, λειτουργώντας πάντοτε με το αίσθημα ευθύνης και προσφοράς στο συγκεκριμένο άθλημα. Τα τελευταία δυόμισι χρόνια ηγούμαι της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, την οποία όταν ανέλαβα συμμετείχε στη Β’ Κατηγορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και μάλιστα στις τελευταίες θέσεις αυτής.
 
Κατά την ποδοσφαιρική περίοδο 2009-2010 χάρη στις δικές μου ενέργειες, οι οποίες χαρακτηρίζονται από πραγματική διάθεση προσφοράς, η ομάδα αυτή ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Β’ Εθνικής και φέτος αναδείχθηκε σε πρωταγωνίστρια του ελληνικού πρωταθλήματος”, ανέφερε αρχικά στην απολογία του.
 
Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου σημείωσε ακόμη ότι “.. η άκρως συκοφαντική αναφορά των υπαλλήλων της UEFA ότι αποτελώ αμφιλεγόμενη προσωπικότητα και ότι είμαι ευρέως ύποπτος σε όλη την Ελλάδα για το ότι κατέχω ποδοσφαιρικούς συλλόγους μόνο για παράνομη δραστηριότητα, απέχει κατά πολύ από την παραδοχή ότι συνέστησα και διευθύνω εγκληματική οργάνωση, κατηγορία η οποία πρέπει να στηρίζεται σε απτές αποδείξεις…”.

Για την επίμαχη συνομιλία του πριν από τον αγώνα ΑΕΚ – Ολυμπιακός Βόλου 0-4 εξήγησε: “Αναφερόμαστε στο αποτέλεσμα άλλου αγώνα που προηγήθηκε μεταξύ Κέρκυρας και άλλης ομάδας (σ.σ.: δηλαδή για τον Ηρακλή, για τον οποίο ο ίδιος ακούγεται να λέει ότι έχει ”επτά παίκτες μιλημένους”) και τις αποφάσεις του διαιτητού αυτού όπως το σύνολο των παραγόντων του ποδοσφαίρου και με τον γνωστό τρόπο εκφοράς λόγου και τις εκφράσεις έως και της υπερβολής που χρησιμοποιούνται στους διάλογους αυτούς…”.
 
Για τον Σταύρο Αδαμίδη είπε: “εξαιτίας των δημόσιων δηλώσεων και κρίσεων για το πρόσωπό μου του προέδρου της ΑΕΚ κ. Σταύρου Αδαμίδη, είχε δημιουργηθεί κλίμα έντονης αντιπαλότητας και εχθρότητας για το πρόσωπό μου και την ομάδα του Βόλου στις τάξεις των οπαδών της ΑΕΚ και των παραγόντων της με αποτέλεσμα να υποχρεωθώ να ζητήσω τη συνδρομή υπαλλήλων εταιρείας ιδιωτικής φύλαξης για την προστασία μου κατά τη μετάβασή μου στο γήπεδο της ΑΕΚ και την παρακολούθηση του συγκεκριμένου αγώνα. Το ίδιο αναφέρει και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Πειραιώς ως εμπειρία στον αντίστοιχο αγώνα της ομάδας του με την ΑΕΚ στην έδρα της με τη φράση “τα ίδια δηλαδή όπως σε μένα έτσι…””.

Αναφερόμενος στον Βαγγέλη Μαρινάκη εξήγησε πως: “Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη έχω φιλικές σχέσεις που ποτέ δεν έκρυψα. Οταν μίλησα μαζί του για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, εξέφρασα με το ύφος που με διακρίνει τις επιφυλάξεις μου για τον πιθανό διορισμό του διαιτητή Σιδηρόπουλου. Δεν υπάρχει ούτε ένα συγκεκριμένο περιστατικό που να επιβεβαιώνει τα αδικήματα που μου αποδίδονται. Δεν υπάρχει από όλη αυτήν την παρακολούθηση και απ’ όλη αυτή την έρευνα τίποτα συγκεκριμένο παρά μόνον εικασίες και εσφαλμένα συμπεράσματα”.
 
Στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι τηλεφωνούσε σε πολλούς κρατικούς παράγοντες που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, αλλά δεν τους εκβίαζε. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, “… τα παράπονά μου αντιμετωπίζονται σαν λόγια του καθενός και δεν λαμβάνονται υπόψη από τους αρμοδίους”. Ο Μπέος παραδέχθηκε ότι το ύφος που μιλά είναι υπερβολικό αλλά όχι ότι προχωρεί σε παράνομες ενέργειες.
 
Κλείνοντας υποστήριξε: “Βρίσκομαι σε αδυναμία υπερασπίσεως του εαυτού μου μιας και εισάγονται στο κατηγορητήριο συνομιλίες μεταξύ αγνώστων σε μένα προσώπων, οι οποίοι προβαίνουν σε σειρά κρίσεων για τα οποία καλούμαι να απολογηθώ. Πρόκειται κατά την εύλογη κρίση κάθε αντικειμενικού κριτή περί συνομιλιών του καφενείου, κουτσομπολιών που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεμελιώσουν ποινική μου ευθύνη για οποιοδήποτε αδίκημα…”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε