Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Μπιρμπίλη: Γκρεμίστε τη Λεωφόρο

Διαφωνούν για το πότε θα γκρεμιστεί η Λεωφόρος
Διαφωνούν για το πότε θα γκρεμιστεί η Λεωφόρος, ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Η υπουργός περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, επιμένει στη θέση της για το γκρέμισμα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας πριν την ολοκλήρωση των εργασιών στον Βοτανικό. Επιμένει και ο Παναθηναϊκός.

Αυτή τη θέση μετέφερε η δικηγόρος της υπουργού στους ανθρώπους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και του ερασιτέχνη σε συνάντηση που είχαν την Παρασκευή.

Το θετικό για τους πράσινους είναι ότι δεν χάνει τα κεκτημένα αφού η πρόταση της Τίνας Μπιρμπίλη δεν αφορά νέο νόμο, απλά μία νέα ρύθμιση.

Το αρνητικό είναι ότι ο ερασιτέχνης δείχνει αμετακίνητος στην άποψη του για το γκρέμισμα της Λεωφόρου μόνο σε περίπτωση που ολοκληρωθούν οι εργασίες στον Βοτανικό.

Ο ερασιτέχνης αντέδρασε άμεσα και συγκάλεσε διοικητικό συμβούλιο ενώ ξεκαθάρισε την πάγια θέση του για τη Λεωφόρο.

Η ανακοίνωση του ερασιτέχνη

“Σε συνέχεια της σύσκεψης που έλαβε χώρα σήμερα 9/4/10 στο Δήμο Αθηναίων, κατά την οποία ο Νομικός Σύμβουλος του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Αναστασόπουλος ενημέρωσε τις εμπλεκόμενες πλευρές για την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση όπου περιλαμβάνεται και η ταυτόχρονη έκδοση άδειας οικοδομής των αθλητικών εγκαταστάσεων του Π.Α.Ο στον Βοτανικό και άδειας κατεδάφισης των εγκαταστάσεων της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, συγκαλείται έκτατο Διοικητικό συμβούλιο του Π.Α.Ο για τις 9/4/10 και ώρα 17.30, προκειμένου να απαντήσει στα ανωτέρω προτεινόμενα. 

Παράλληλα, ο Π.Α.Ο θυμίζει εκ νέου την πάγια θέση του περί μη κατεδάφισης των εγκαταστάσεων στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας πριν την ολοκλήρωση και παράδοση των εγκαταστάσεων προς χρήση του Π.Α.Ο στο Βοτανικό.”

Και η ΓΗΠΕΛ με ανακοίνωση της στηρίζει τον ερασιτέχνη:

“Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών παρουσιάστηκε από πλευράς ΥΠΕΚΑ σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς το σχέδιο τροπολογίας των άρθρων 11 &12 του Ν. 3481/2006.

Η πρόταση αυτή εγείρει σημαντικά ζητήματα και μελετάται ήδη από το τεχνικό και νομικό επιτελείο ώστε άμεσα να επανέλθουμε με συγκεκριμένες θέσεις.

Αυτά που δεν χρήζουν μελέτης είναι

Πρώτον, η τήρηση της νομιμότητας και η διασφάλιση των κεκτημένων από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

Δεύτερον, η αταλάντευτη βούληση μας για την άμεση έναρξη των εργασιών ανέγερσης του νέου Γηπέδου του Παναθηναϊκού και

Τρίτον, η προστασία των αυτονόητων δικαιωμάτων ολόκληρης της Παναθηναϊκής οικογένειας.

Στο πλαίσιο αυτό πάγια θέση μας είναι, ότι πριν καν εκδοθεί η άδεια κατεδάφισης των εγκαταστάσεων της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί σε λειτουργία τόσο το γήπεδο ποδοσφαίρου όσο και οι εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.”

Όχι του Μεξές στον ΠΑΟ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε