Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Μπιτσαξής: Νέα στοιχεία από την UEFA για τα “στημένα” στην Ελλάδα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
Ο γενικός γραμματέας αθλητισμού αποκάλυψε πως το πολύ σε δύο ημέρες θα δουν το φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία από την UEFA για τους “ύποπτους” ελληνικούς αγώνες.

Μιλώντας στην τηλεόραση του “902” ο Παναγιώτης Μπιτσαξής μεταξύ άλλων τόνισε πως υπάρχει καθυστέρηση στην ψήφιση του νόμου για τον παράνομο στοιχηματισμό.

 

Αναλυτικά όσα είπε ο γενικός γραμματέας αθλητισμού:

Ο παράνομος στοιχηματισμός είναι μορφή οργανωμένου εγκλήματος και μάλιστα εξειδικευμένης μορφής. Άρα αντίστοιχα χρειάζονται και εξειδικευμένα εργαλεία για να αντιμετωπιστεί. Οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων και διάφορες άλλες τεχνικές που χρειάζονται δεν είναι ούτε απλοί τρόποι ούτε είναι εύκολο να το προτείνει κανείς καθώς εμπλέκονται και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όμως αυτό απαιτείται γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Υπάρχει μια συγκεκριμένη μορφή εγκλήματος και μία έννομη τάξη που δεν είναι κατάλληλα εξοπλισμένη να το αντιμετωπίσει.

 
Το σχέδιο νόμου είναι ενταγμένο στο αθλητικό νομοσχέδιο και όταν φτάσει η ώρα θα ψηφιστεί. Όμως οι νόμοι δεν είναι πανάκεια και στον παράνομο στοιχηματισμό, οι δράστες τρέχουν πιο γρήγορα από τους διώκτες. Για όλα αυτά τα φαινόμενα της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού πρέπει να υπάρχει μια έννομη τάξη για να τα αντιμετωπίσει. Αναγνωρίζω πως υπάρχει μια καθυστέρηση στην ψήφιση του νόμου. Όμως όταν το θέμα των συμφωνημένων παιχνιδιών έγινε γνωστό από την UEFA και διαβιβάστηκε από την ΓΓΑ στην εισαγγελία πολλοί είπαν πως πρόκειται για μία κίνηση εντυπωσιασμού χωρίς νόημα. Όμως όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους έχουν στραφεί σε μια διαδικασία διευθέτησης και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Φαίνεται δηλαδή πως δεν το κυνηγήσαμε απλά για να το κυνηγήσουμε αλλά για να βγει κάτι.

Υπάρχουν νέα στοιχεία που θα έρθουν από την UEFA και σε κάνα-δυο μέρες θα τα δείτε. Κάτι κουνιέται σε αυτό το ζήτημα τον ένα χρόνο που είναι το ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση. Δεν φοβηθήκαμε ούτε να βάλουμε τα χέρια μας στην φωτιά, ούτε το πολιτικό κόστος”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε