Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μπιτσαξής:Στα ντέρμπι ο κόσμος πηγαίνει με δική του ευθύνη

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού επέρριψε ευθύνες στην αστυνομία για τα επεισόδια στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός ενώ τα όσα έγιναν τα χαρακτήρισε ως ήττα της δημόσιας τάξης, Αυτό όμως που έκανε εντύπωση ήταν η τοποθέτηση του για το ότι ο κόσμος θα πρέπει να πηγαίνει με δική του ευθύνη στα κρίσιμα ντέρμπι.

Ο Παναγιώτης Μπιτσαξής κατά την ενημέρωση που έκανε προς την επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με αφορμή τα γεγονότα στο ΟΑΚΑ, τόνισε τις ευθύνες της αστυνομίας αλλά και το οργανωμένο σχέδιο που υπήρξε από τους κουκουλοφόρους.

“Δεν ελέγχθηκαν οι φίλαθλοι που εισέρχονταν στο γήπεδο, ήταν όλα σε καθεστώς ασυνεννοησίας, απαράδεκτης κατά την άποψή μου. Την ευθύνη ελέγχου θα έπρεπε να έχει η αστυνομία. Πρέπει να προστατέψουμε τον Έλληνα φίλαθλο από τα φαινόμενα αυτά, οφείλουμε όμως να του πούμε πως σε κρίσιμα ντέρμπι πηγαίνει ιδία ευθύνη.

Η μπάλα χάθηκε στην επιχειρησιακή ετοιμότητα. Υπήρχε οργανωμένο σχέδιο κουκουλοφόρων οι οποίοι εισήλθαν στο γήπεδο από διαφορετικές θύρες χωρίς εισιτήρια ενώ διαπιστώθηκε πως περίπου τετρακόσιοι εισήλθαν χωρίς εισιτήρια στη θύρα των επισήμων. Η μάχη χάθηκε από αυτούς που μπήκαν στα επίσημα. Ήταν μια πρωτόγνωρη και οργανωμένη επίθεση με στόχο να κάνουν το γήπεδο μπουρλότο.

Πιστεύω ότι ο αγώνας στο ΟΑΚΑ έπρεπε να διακοπεί στο ημίχρονο. Ασκήθηκε κριτική γιατί δεν το ανέβαλα. Το ντέρμπι ήταν μια ήττα της έννομης τάξης. Όμως εάν αναβάλλαμε το παιχνίδι όλοι θα μιλούσαν για παρέμβαση της πολιτείας και εκτιμώ ότι το κλίμα από πλευράς έντασης θα ήταν πολύ χειρότερο.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε