Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Μπλακ άουτ στο ΣΕΦ – Της…άλλαξε τα φώτα ο Σπανούλης

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού πήρε την ομάδα στις πλάτες του, δεν πτοήθηκε ούτε από την πτώση τάσης στη διακοπή του ημιχρόνου και την οδήγησε στη δεύτερη νίκη της στην Ευρωλίγκα, παραμονές του μεγάλου ντέρμπι της Α1 κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στην Νανσί, αφού αν έχαναν θα είχαν πολύ δύσκολο έργο ακόμη και για την πρόκριση στην επόμενη φάση, ειδικά μετά την ανέλπιστη νίκη της Μπιλμπάο στην έδρα της Κάχα Λαμποράλ.

Από την αρχή οι παίκτες του Ίβκοβιτς έδειξαν διάθεση για άμυνα, είχαν καθαρό μυαλό στην επίθεση και πήραν διαφορές μέχρι και 11 πόντων στο πρώτο μέρος. Σπανούλης στην περιφέρεια και Παπαδόπουλος στους ψηλούς δημιουργούσαν πολύ όμορφες φάσεις.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός χαλάρωσε και η Νανσί, αν και ο αστέρας της Νικολά Μπατούμ δεν ήταν σε καλή ημέρα, πλησίασε στο σκορ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε να ξεκινήσει λόγω πτώσης τάσης και όταν οι παίκτες μπήκαν στο παρκέ, ο Σπανούλης αποφάσισε να τελειώσει τον αγώνα. Με δικά του σουτ αλλά και δικές του πάσες οι ερυθρόλευκοι πήραν διαφορά 15 πόντων και ουσιαστικά το υπόλοιπο του αγώνα ήταν απλά για την τελική διαφορά που ίσως παίξει ρόλο στο τέλος.

Εκτός από τον Σπανούλη που σημείωσε 26 πόντους, μοίρασε 6 ασίστ αλλά είχε και 9 λάθη, τα περισσότερα εκ των οποίων έγιναν όταν όλα είχαν κριθεί, εξαιρετική εμφάνιση έκαναν και οι Πελεκάνος, Γλυνιαδάκης.

Τα δεκάλεπτα: 30-22, 40-36, 67-52, 91-78
 
Ολυμπιακός: Χάινς 3, Λούκας 5, Άντιτς 7 (4 ριμπάουντ), Σπανούλης 26 (3/3 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 8/9 βολές, 6 ασίστ, 9 λάθη), Πελεκάνος 11 (3/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Παπαδόπουλος 6 (9 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Γκετσεβίτσιους 7 (1), Γλυνιαδάκης 10, Πρίντεζης 9 (5 ριμπάουντ), Παπανικολάου 7 (1), Κατσίβελης
 
Νανσί: Ακινμπάλα 5, Μπαντιάν 2, Σούλερ 15, Σιλα 2, Λένεχαν 17 (4), Σάμνικ 6, Αμαγκού 2, Μόερμαν 20 (2), Μπατούμ 9 (3/8 σουτ, 6 ριμπάουντ, 3 κλειψίματα, 2 ασίστ, 3 λάθη)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε