Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μπλέκουν στο ιταλικό σκάνδαλο των “στημένων” Παναθηναϊκό και Πανιώνιο

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
Το ιταλικό σκάνδαλο με τους 150 αγώνες, οι οποίοι είναι ύποπτοι για “παράνομο” στοιχηματισμό, περιλαμβάνει και ευρωπαϊκούς αγώνες των δυο ελληνικών ομάδων, οι οποίοι είχαν γίνει το καλοκαίρι του 2008.
Τα ιταλικά δημοσιεύματα περιέχουν στη λίστα με τα υπό έρευνα παιχνίδια, την αναμέτρηση
Παναθηναϊκός-Ντιναμό Τιφλίδας (30/7/2008) και αυτή του Πανιωνίου με τη Νάπολι για το Ιντερτότο (27/7/2008).
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τη γειτονική χώρα, από τους 150 αγώνες που μπήκαν στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας της Νάπολης, η πλειονότητα είναι συναντήσεις σε χαμηλότερες επαγγελματικές κατηγορίες, όμως υπάρχουν και μερικές για την κορυφαία κατηγορία (Serie A), για τις οποίες παρατηρήθηκαν περίεργα ποσά στοιχηματισμού.
 
Στο πλαίσιο της έρευνας που είναι υπό εξέλιξη έχει ήδη γίνει σύλληψη δύο υψηλόβαθμων στελεχών της ιταλικής Intralot, ενώ οι συλλήψεις είναι συνολικά οκτώ αυτή τη στιγμή, με την έρευνα να συνεχίζεται.
 
Όσον αφορά τα παιχνίδια με ελληνικό ενδιαφέρον που εξετάζονται για το αν έχουν πέσει στα δίχτυα του παράνομου στοιχηματισμού, αυτά είναι το Πανιώνιος-Νάπολι 0-1 για το Κύπελλο Ιντερτότο στις 27 Ιουλίου 2008, καθώς και το Παναθηναϊκός-Ντιναμό Τυφλίδας 3-0 τρεις ημέρες αργότερα (30/8) για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Η “Gazzetta dello Sport “χαρακτηριστικά κάνει λόγο για παρεμβάσεις της Μαφίας, με σκοπό το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. “Η Καμόρα χρησιμοποιούσε το κανάλι του στοιχηματισμού για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, επηρεάζοντας τη συμπεριφορά αρκετών οπαδών και σε αρκετές περιπτώσεις τα αποτελέσματα αγώνων”, τονίζει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
 
Ενδεικτικά, μερικά από τα “ύποπτα” ματς της Serie A, όπως αποκαλύπτουν τα ιταλικά ΜΜΕ:
 
Κιέβο-Κατάνια 1-1 (21/3/10)
Αταλάντα-Κάλιαρι 3-1 (24/3/10)
Μπολόνια-Κατάνια 1-1 (9/5/10)
Ίντερ-Κιέβο Βερόνα 4-3 (9/5/10)
Ουντινέζε-Μπάρι 3-2 (9/5/10)
Κιέβο Βερόνα-Σαμπντόρια 0-0 (3/4/11)
 
Να σημειωθεί ότι πέρα από τους αγώνες που εμπλέκονται και δύο ελληνικές ομάδες, υπάρχουν και άλλοι ευρωπαϊκοί αγώνες που είναι στο μικροσκόπιο, όπως: Γκρασχόπερς-Τσερνομόρετς, Ντεπορτίβο-Μπνέι Σάκχνιν, Άστον Βίλα-Οντένσε, Φενέρμπαχτσε-ΜΤΚ Βουδαπέστης (όλα αυτά τα ματς είναι το καλοκαίρι του 2008), ενώ στην αμαρτωλή λίστα συμπεριλαμβάνονται μέχρι και αγώνες τένις.
 
Πηγές μέσα από την Εισαγγελία διέρευσαν ότι υπάρχουν και αγώνες που αφορούν Ισπανία και Λατινική Αμέρικη!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε