Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Μπόλονι: Δεν είμαι τράπεζα να δίνω εγγυήσεις

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν θέλησε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το μέλλον του, ενώ ζήτησε να βρεθεί άμεσα λύση για τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας του.

Αρχικά ο Μπόλονι μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου μίλησε για το παιχνίδι λέγοντας τα εξής: «Ακόμη ένα φυσιολογικό παιχνίδι στην Τούμπα, στο οποίο δεν μπορέσαμε να αναλάβουμε την ευθύνη, όταν δεν δείξαμε δυνατότητα να λύσουμε τα προβλήματά μας. Απ’ ότι φαίνεται αυτό τείνει να γίνει ένα μόνιμο πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ. Αν ήθελα θα μπορούσα να μιλήσω για τη σημαντική κυριαρχία στην κατοχή, αλλά αυτή η κατοχή για διάφορους λόγους ήταν πολύ στείρα. Σίγουρα δεν βρήκαμε τρόπο να προκαλέσουμε έκπληξη στην επίθεση ή στο κέντρο. Γι’ αυτό σας ανέφερα ότι πρόκειται για φυσιολογικό απόγευμα, διότι χωρίς να κάνουμε πολλά λάθη, με 1-2 λάθη βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και δεν βρήκαμε το θάρρος να αντεπεξέλθουμε. Δεν έχουμε πολύ χρόνο να αλλάξουμε αυτά τα πράγματα ως το τέλος του πρωταθλήματος, αλλά πρέπει να βρούμε απάντηση στο μεγαλύτερο πρόβλημά μας: Γιατί εκτός έδρας παίζουμε τόσο καλά, και δεν το κάνουμε στα εντός έδρας; Έχω την απάντηση, αλλά πρέπει να την κρατήσω για μένα».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δέχεται ίδια γκολ, από λάθος στο κέντρο: «Υπάρχουν λύσεις γι’ αυτό το πράγμα. Πιθανόν και εμείς να έχουμε λύσεις για να αλλάξουμε τη φιλοσοφία. Το πιο σημαντικό είναι να έχεις την ικανότητα να αναλαμβάνεις την ευθύνη σου. Και οι νέοι και οι παλιοί ποδοσφαιριστές. Είναι πιθανό να χάσεις τη μπάλα στο κέντρο. Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα λάθη δεν είναι τα πρώτα, αλλά αμέσως μετά πρέπει να αναλαμβάνεις την ευθύνη να διορθώσεις το λάθος, είτε ο ίδιος είτε ο συμπαίκτης σου. Αυτά πρέπει να είναι μέσα σου. Δεν είμαι σίγουρος ότι έχουμε τέτοιους παίκτες».

Αν η απουσία των Φωτάκη, Γκαρσία επηρέασε την ομάδα επειδή είναι παίκτες που αναλαμβάνουν ευθύνες: «Τα νεκροταφεία είναι γεμάτα αναντικατάστατους. Με Φωτάκη, Γκαρσία και Λάζαρ έχουμε δεχθεί ήδη τρία γκολ με τον ίδιο τρόπο. Έχω απάντηση, θα την κρατήσω για μένα».

Αν νιώθουν οι παίκτες φόβο: «Αν κάποιος φοβάται ας σταματήσει το ποδόσφαιρο. Τέτοιου είδους ερωτήματα βάζω και εγώ στον εαυτό μου, με μια διαφοροποίηση. Αν έχουμε την ψυχολογία του νικητή στο μυαλό ή στην καρδιά μας; Είμαστε μία ομάδα νικητών; Η αμέσως επόμενη ερώτηση είναι ποιος κέρδισε κάτι εδώ, στην ομάδα;».

Για την παρουσία του Σαλπιγγίδη: «Έχω πολλές απαντήσεις. Αν δεν κάνω λάθος είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας και όταν προσπαθώ να αλλάξω ένα αποτέλεσμα, διατηρώ τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να μας βοηθήσουν στο σκοράρισμα. Η δεύτερη απάντηση είναι ότι ο Σαλπιγγίδης παίζει στη δεξιά πλευρά, όπως και ο Γεωργιάδης. Όταν παίζουν μαζί είναι δύσκολο να πείσω κάποιον να αφήσει τη δεξιά πλευρά».

Αν εγγυάται ότι στα πλέι οφ η ομάδα θα βρει την ταυτότητά της: «Δεν είμαι τράπεζα να δίνω εγγυήσεις. Είμαι ένας απλός άνθρωπος που δουλεύει. Το ότι δεν δίνω κάποιες απαντήσεις γίνεται επειδή θέλω να κρατήσω την ενότητά μας. Δουλεύω με τους παίκτες και δεν μπορώ να βγάλω κάποια πράγματα προς τα έξω. Το μόνο που μπορώ να πω στους φιλάθλους είναι ότι όποτε τους χρειαστήκαμε ήταν μαζί μας. Προσπαθήσαμε να τους δώσαμε μία νέα εικόνα για την ομάδα χρησιμοποιώντας νεαρούς παίκτες ( Γλύκος, Σταφυλλίδης, Αποστολόπουλος, Κλαόυς, Γιάννου, Παναγιωτούδης) και υποστήριξαν ευγενικά αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι θα δουλεύουμε σκληρά για να φτάσουν αυτοί οι ποδοσφαιριστές σε ένα υψηλό επίπεδο. Επίσης, θέλω να με πιστέψετε ότι έχουμε δουλέψει πάρα πολύ σκληρά. Κάποιες φορές χάσαμε πολύ ενέργεια για το τίποτα, όπως και οι ποδοσφαιριστές. Δεν έχω κάποια άλλη λύση»

Αν κρατάει κάτι θετικό από τον αγώνα: «Η συμμετοχή του Παναγιωτούδη. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, ίσως αύριο να μπορώ να απαντήσω».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε