Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Μπονγκ: Δεν γίνεται να μην σκεφτόμαστε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει μπροστά του το ματς με τον ΟΦΗ όμως, όπως δήλωσε ο Μπονγκ, δεν είναι εύκολο να βγάλουν από το μυαλό τους τον πρώτο αγώνα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Γκαετάν Μπονγκ μίλησε στην κάμερα της NOVA…

Πόσο δύσκολο είναι για τους παίκτες του Ολυμπιακού να συγκεντρωθούν στο ματς με τον ΟΦΗ και να μην έχουν το μυαλό τους στη Γιουνάιτεντ;
«Είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις από το μυαλό σου το παιχνίδι με την Μάντσεστερ καθώς είναι ένα σημαντικό ματς, αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε κάθε ματς ξεχωριστά. Ο κόσμος έχει πολλές απαιτήσεις από την ομάδα στο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μάντσεστερ. Αλλά σίγουρα περιμένει τη νίκη και στο ματς με τον ΟΦΗ. Όταν σκεφτόμαστε παιχνίδια που ακολουθούν αυτό που έχουμε να δώσουμε, τότε ρισκάρουμε να μην είμαστε καλοί. Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να το επιτρέψουμε στον εαυτό μας. Η ομάδα πρέπει να προχωράει με νίκες. Άρα πρώτα πρέπει να ασχοληθούμε με τον ΟΦΗ και μετά με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».
 
Συμφωνείς πως έχετε την ευκαιρία σε αυτή τη σειρά αγώνων να ολοκληρώσετε την πολύ καλή δουλειά που έχετε κάνει στο ελληνικό πρωτάθλημα και παράλληλα να γράψετε το πιο σημαντικό κεφάλαιο στην ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού
«Αναγνωρίζουμε πως είναι ένα σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι. Όμως ξέρουμε πως έχουμε τη δυνατότητα να γράψουμε ιστορία, τόσο για μας όσο και για το σύλλογο, εάν πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Πρέπει να σκεφτόμαστε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Μπορώ να πάρω για παράδειγμα το παιχνίδι  της Σίτι με την Μπαρτσελόνα. Μιλούσαν πολύ για αυτό το παιχνίδι. Σκεφτόντουσαν συνέχεια εκείνο το παιχνίδι και είδαμε τι έγινε μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να ζεις το παιχνίδι την ώρα που το παίζεις. Να ζεις αυτή τη μεγάλη εμπειρία. Να δίνεις ότι έχεις στον αγωνιστικό χώρο και να μην καταναλώνεις πολύ σκέψη από πριν».
 
Θα ήθελα την άποψή σου για τον ΟΦΗ; Φαίνεται πως η αλλαγή προπονητή τον ωφέλησε.
«Σίγουρα η αλλαγή προπονητή έφερε αποτελέσματα προς το καλύτερο. Έχει βελτιώσει την εικόνα της ομάδας. Όμως δεν μπορούμε να πούμε πως εξαφανίστηκαν όλα τα προβλήματα με την αλλαγή προπονητή. Ξέρουμε τι προβλήματα έχει ο αντίπαλος μας και εκεί θα προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε για να φτάσουμε στη νίκη».
 
Ο Ολυμπιακός έχει ως στόχο να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος αήττητος. Θεωρείς πως τα ματς με ΟΦΗ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ θα είναι πολύ σημαντικοί για να πετύχετε αυτό το στόχο;
«Δεν ξέρω αν τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ μπορούν να μπουν στην ίδια κατηγορία με αυτό του ΟΦΗ. Όμως θεωρώ πως κάποιες φορές οι ποδοσφαιριστές δεν βλέπουν με την ίδια δυναμική τα παιχνίδια κόντρα σε ομάδες όπως ο ΟΦΗ, σε σχέση με τα ντέρμπι με τον  ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό που θεωρούνται σαφώς πιο δυνατά. Όμως πιστεύω πως δεν πρέπει να κάνουμε αυτό το λάθος. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να μη χάσουμε την αυτοπεποίθηση μας. Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Πρέπει να συνεχίσουμε και στα τρία παιχνίδια με δύναμη και να πετύχουμε νίκες, ώστε να φτάσουμε στην κατάκτηση του τίτλου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε