Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μπουρούσης: Είναι στο χέρι μας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο διεθνής σέντερ του Ολυμπιακού λίγες ημέρες πριν το φάιναλ φορ που θα διεξαχθεί στο Παρίσι μίλησε για τη μεγάλη πρόκληση που έχουν μπροστά τους.

Με δηλώσεις του στο site της Wind ο Γιάννης Μπουρούσης οριοθέτησε τους στόχους του Ολυμπιακού ενόψει του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.

Τελικά τι είναι καλύτερο; Εύκολοι ή δύσκολοι αγώνες μέχρι το φάιναλ φορ;

«Χρειάζονται όλα… Είναι θετικό το ότι δουλεύουμε απερίσπαστοι για το φάιναλ φορ. Όλο αυτό το διάστημα δεν είχαμε αγώνες με βαθμολογικό ενδιαφέρον στο ελληνικό πρωτάθλημα, κάτι που μας βοήθησε να αφοσιωθούμε στη προετοιμασία για το φάιναλ φορ. Δεν είναι εύκολο να τα συνδυάζεις όλα κι εμείς είχαμε την ευκαιρία να ασχοληθούμε αποκλειστικά με την Παρτιζάν όλες αυτές τις ημέρες».

Τα πλέι οφ αρχίζουν πριν από το φάιναλ φορ… Σας προβληματίζει;

«Και πέρυσι είχε συμβεί κάτι ανάλογο. Είχαμε παίξει ματς για τα πλέι οφ, πριν από το φάιναλ φορ. Χρειάζεται να ανεβάσουμε τους ρυθμούς, πριν από το ταξίδι στο Παρίσι. Να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας, κάτι που στην Α1 κάναμε επί της ουσίας μόνο στο ματς στη Ρόδο. Μας περιμένει ένα δύσκολο ματς με τον Πανελλήνιο στην Κυψέλη και μετά ξεκινούν τα πλέι οφ. Τα δύο ματς πριν από το φάιναλ φορ είναι σημαντικά και εννοείται πως δεν πρόκειται να υποτιμήσουμε τη διαδικασία και τον αντίπαλο. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να πάρουμε την πρόκριση για τα ημιτελικά και μετά να ασχοληθούμε με το φάιναλ φορ. Στα πλέι οφ πρέπει να συνδυάσουμε την προσαρμογή στα δύσκολα παιχνίδια και το αποτέλεσμα. Διότι δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη».

Ετοιμάζεστε για το δεύτερο συνεχόμενο φάιναλ φορ… Η εμπειρία από το Βερολίνο είναι ένα επιπλέον όπλο για τον Ολυμπιακό;

«Το 2009, ήμασταν μια ομάδα που είχε 3 παίκτες με εμπειρία από το φάιναλ φορ. Όλοι οι υπόλοιποι ήμασταν ρούκι. Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο Ολυμπιακός είναι πλέον μια ομάδα που δουλεύει με τον ίδιο τρόπο δύο χρόνια, έχει περισσότερες εικόνες και παίζει καλύτερα ως σύνολο. Σε συνδυασμό με τις προσωπικότητες που υπάρχουν στην ομάδα, δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θέλουμε να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα, θα πάμε στο Παρίσι με ένα στόχο και πιστεύουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όμως δεν πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό από το να σκεφτόμαστε μόνο τον ημιτελικό. Κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά».

Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί κόντρα στην Παρτιζάν, όπως λένε οι περισσότεροι;

«Σε ένα ημιτελικό δεν υπάρχουν φαβορί. Η Παρτιζάν τους έχει κερδίσει όλους φέτος, συνεπώς δεν είναι έκπληξη. Κι εμείς χάσαμε στο Βελιγράδι, μην το ξεχνάμε. Είναι μια ομάδα δυνατή, με έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε σωστά, τα απλά πράγματα. Αν τα κάνουμε, είναι στο χέρι μας…».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε