Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

“Να γίνουμε πιο…αλήτες – Ούτε η λέξη μαλ…ς δεν ακούγεται”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μπορεί ο Βαγγέλης Βλάχος να είναι ικανοποιημένος από την ως τώρα προσπάθεια των νεαρών παικτών της ΑΕΚ, ωστόσο θέλει από αυτούς να δείξουν περισσότερο τσαμπουκά και… αλητεία μέσα στο γήπεδο, στοιχεία που λείπουν από το παιχνίδι τους.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Live Sport” ο τεχνικός της Ένωσης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα των ποδοσφαιριστών του, αλλά τόνισε ότι πρέπει να… αγριέψουν άμεσα, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι τομείς που χρειάζεται να βελτιωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η ομάδα είναι το δημιουργικό κομμάτι και η επίθεση.

“Από την προσπάθεια των παιδιών και ειδικά των νεαρών δεν μπορώ να έχω παράπονο. Και στο παιχνίδι της πρεμιέρας και στην Ξάνθη προσπάθησαν. Τακτικά και ειδικά στην αμυντική τους λειτουργία ήταν πολύ καλοί. Καθημερινά στις προπονήσεις κάνουν κατάθεση ψυχής. Ωστόσο αυτό δεν έχει βγει σε απόλυτο βαθμό στο γήπεδο. Πρέπει να τους βλέπατε τι απόδοση είχαν την Τρίτη και την Τετάρτη στα Σπάτα. Όμως στο ματς με την Ξάνθη δεν αποδώσαμε στο μάξιμουμ”, είπε ο τεχνικός της ΑΕΚ και συμπλήρωσε:

“Πιστεύω ότι πρέπει να βελτιώσουμε την επιθετική μας ανάπτυξη, το δημιουργικό μας κομμάτι και την πρωτοβουλία. Αυτό είναι το πρώτο. Το δεύτερο είναι να γίνουμε πιο… αλήτες! Είναι δυνατό να μην ακούγεται η λέξη μαλ… στις προπονήσεις; Να φάει κάποιος μία κλωτσιά και να γυρίσει να πει στον συμπαίκτη του: ‘Τι κάνεις ρε μαλ…;’! Τα παιδιά που έχουμε είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερο τσαμπουκά. Τόσος σεβασμός δεν κάνει καλό”.

Για τους τομείς που πρέπει να βελτιωθεί άμεσα η ΑΕΚ ο Βλάχος είπε: “Πρέπει να μάθουμε να παίζουμε από πίσω. Να καταργήσουμε τις βαθιές μπαλιές που ακυρώνουν τη μεσαία μας γραμμή και υποχρέωσαν στο πρώτο ματς τον Παυλή και στο δεύτερο τον Κατσικοκέρη να τρέχουν και να μη φτάνουν. Το έχω πει στον Κωνσταντόπουλο πως πρέπει να παίζει με τους αμυντικούς του, να δίνει τη μπάλα στα μπακ. Έχω πει στους αμυντικούς να ζητάνε τη μπάλα. Πιστεύω ότι σίγουρα όταν αποκτήσουν εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο θα βελτιωθούμε.

Με δεδομένο ότι έχουμε μία ομάδα από άγουρα παιδιά, ο τρόπος που εφαρμόζεται η τακτική που ακολουθούμε είναι υποδειγματικός. Παίζουμε με πέντε επιθετικογενείς παίκτες, απλά δεν έχουμε για παράδειγμα τα εξτρέμ που θα κάνουν τη διαφορά… Όμως δεν το βάζουμε κάτω. Θα τα καταφέρουμε στο τέλος να με θυμηθείς”.

Δεν έχει λεφτά η ΑΕΚ, αλλά έχει…συνοδούς!

Ετοιμάζει προσφυγή σε βάρος της ΑΕΚ ο Καφές

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε