Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Να μας… Ζήσης Kill Bill – Αγχώθηκε αλλά κέρδισε η Εθνική

ΦΩΤΟ REUTERS.

To άγχος της πρεμιέρας του Μουντομπάσκετ δεν επέτρεψε στην Εθνική μας να “καθαρίσει” εύκολα το ματς κόντρα στην Κίνα. Το τέλος όμως ήταν καλό αφού Σπανούλης, Ζήσης και Μπουρούσης πέτυχαν μεγάλα καλάθια και έτσι φτάσαμε στη νίκη με 89-81.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ένα παιχνίδι που αλλιώς το περιμέναμε και αλλιώς εξελίχθηκε. Η Κίνα έπαιξε 40 λεπτά ζώνη, η Εθνική μας ήταν άστοχη από την περιφέρεια και επέτρεψε στους Κινέζουν να διεκδικήσουν τη νίκη μέχρι το τέλος.

Το θετικό είναι ότι όταν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε για πρώτη και τελευταία φορά πίσω στο σκορ με 66-65, αντέδρασε εκπληκτικά και με σερί 9-0 ξαναπήρε τα ηνία του ματς.

Σε αυτό το σημείο το βάρος σήκωσε ο Νίκος Ζήσης που με συνεχόμενους πόντους κράτησε ζωντανή την Εθνική. Από εκεί και μετά δράση ανέλαβε ο Βασίλης Σπανούλης που είτε με ασίστ είτε με προσωπικά καλάθια δεν άφησε τους Κινέζους να πλησιάσουν περισσότερο στο σκορ.

Μεγάλη εμφάνιση έκανε και ο Γιάννης Μπουρούσης που έδειξε ότι είναι 100% έτοιμος μετά τον τραυματισμό του. Ο διεθνής σέντερ σταμάτησε στους 21 πόντους αλλά αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στην άμυνα με τον Γι Γιανλιάν (26 πόντους).

Τσαρτσαρής: Πρέπει να βελτιωθούμε (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν πολύ άστοχος, τελειώσε το ματς με 3/13 τρίποντα όμως βοήθησε πολύ στην άμυνα.

Η Εθνική αντιμετωπίζει την Κυριακή το Πουέρτο Ρίκο και σίγουρα θα πρέπει να βελτιώσει αρκετά πράγματα για να κάνει το 2 στα 2.

Φώτσης και Σχορτσιανίτης θα απουσιάσουν και πάλι αφού η FIBA απέρριψε την έφεση της ΕΟΚ για την τιμωρία τους.

Ελλάδα: Ζήσης 21 (4/8 τρίποντα), Μπουρούσης 21 (2/5 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Σπανούλης 19 (3/7 τρίποντα), Διαμαντίδης 11, Καλάθης 2, Περπέρογλου 6, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 11 (3/13 τρίποντα), Καϊμακόγλου 3.
 
Δεκάλεπτα: 25-18, 47-37, 65-62, 89-81

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε