Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Να περάσει ο επόμενος – O Σπανούλης διέλυσε και το Πουέρτο Ρίκο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Με τον Σπανούλη να πετυχαίνει 28 πόντους η Εθνική Ελλάδος επικράτησε με 83-80 του Πουέρτο Ρίκο και εκανε το δύο στα δύο στο Μουντομπάσκετ σε ένα ματς που βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 9. Επόμενος αντίπαλος η Τουρκία την Τρίτη.

Το LIVE του αγώνα

Μπουρούσης: Μας αρέσει να πάιζουμε κόντρα στον κόσμο

Με τον “Kill Bill” μεγάλο πρωταγωνιστή η Ελλάδα επέστρεψε από το -9 του 22′ για να επικρατήσει του Πουέρτο Ρίκο με και να κάνει το “δύο στα δύο” στο τουρνουά.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρήκε την ενέργεια του στο δεύτερο ημίχρονο κι έτσι κατάφερε να υπερκεράσει την ζώνη των “Λατίνων”, την αστοχία και την… ψυχολογική πίεση για να ξεπεράσει τις απουσίες των Φώτση-Σχορτσιανίτη χωρίς βαθμολογικές απώλειες. Όσο για τον Σπανούλη; Σημείωσε ρεκόρ με την Εθνική σκοράροντας 28 πόντους. Πέτυχε μάλιστα δύο κρίσιμα τρίποντα-ψυχολογίας στην τελευταία περίοδο, αν κι η πιο σημαντική συνεισφορά του ήταν η ικανότητα στο πικ-εν-ρολ, που του επέτρεψε να κερδίσει φάουλ και να σημειώσει εύκολους πόντους από τη γραμμή των βολών.
 
Τα κάκιστα ποσοστά σε τρίποντα και βολές, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, έδωσαν την ευκαιρία στο Πόρτο Ρίκο να πάρει διαφορά 9 πόντων, όμως η άνοδος της απόδοσης του Διαμαντίδη και ο “μαγικός” Σπανούλης έγειραν στο τέλος την πλάστιγγα υπέρ της “γαλανόλευκης”.
 
Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 23-21, 35-41, 59-56, 83-80

Ελλάδα (Καζλάουσκας): Τσαρτσαρής 14 (2), Βουγιούκας 2, Διαμαντίδης 12 (1), Σπανούλης 28 (4), Ζήσης 7 (1), Πρίντεζης 3 (1), Καλάθης, Μπουρούσης 12 (1), Περπέρογλου 5 (1).

Πουέρτο Ρίκο (Σιτρόν): Βασάλο 11 (2), Λι 9 (2), Ράμος 16, Μπαρέα 20 (1), Σάντσεζ 13 (3), Σαντιάγκο, Μπάλκμαν, Ντίαζ, Χουέρτας6 (2), Ριβέρα, Πίβι 5 (1).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε