Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Νέα εποχή στη Σούπερ Λιγκ-Πρόεδρος ο Μαρινάκης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στα… χνάρια του Νικόλα Πατέρα, ο  μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που ήταν ο μοναδικός υποψήφιος, έλαβε 12 ψήφους, ανάμεσα τους και εκείνες του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Λευκό από ΑΕΚ και Άρη.

Η εκλογή του Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν αναμενόμενη, καθώς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος. Ωστόσο, αυτό που κάνει τη διαφορά σε σχέση με τις εκλογικές διαδικάσίες του παρελθόντος είναι η “σύμπλευση” των ομάδων στο να στηρίξουν ένα πρόσωπο. Αυτό το γεγονός είναι ενδεικτικό της συσπειρωτικής στάσης της Λίγκας, προκειμένου να δωθούν λύσεις σε φλέγοντα ζητήματα όπως αυτά της βίας, της σχέσης με την πολιτεία, αλλά και τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Στις πρώτες του δηλώσεις ο Βαγγέλης Μαρινάκης χαρακτήρισε μέρα ευθύνης και συναίνεσης την σημερινή ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην θετική ψήφο του Παναθηναϊκου.

Ο Γιώργος Μποροβήλος παρέμεινε αναπληρωτής πρόεδρος, καθώς ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος για την θέση. Παράλληλα δεν έλαβε μέρος στη διαδικασία ο Ατρόμητος, ενώ απουσίαζε ο εκπρόσωπος της Καβάλας.

Ο 43χρονος εφοπλιστής φαίνεται να ακολουθεί την πορεία του φίλου του Νικόλα Πατέρα, ο οποίος αφού ανέλαβε τα ηνία του Παναθηναϊκού, εξελέγη και στη θέση του Προέδρου της Σούπερ Λιγκ.

Η ανακοίνωση της Λίγκας, μετά την διενέργεια των αρχαιρεσιών:

“Ανακοινώνεται ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Ευάγγελος Μαρινάκης εξελέγη νέος πρόεδρος της Superleague, μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών του τακτικού Διοικητικού Συμβουλίου της Τρίτης 23 Αυγούστου 2010. Αναπληρωτής πρόεδρος εξελέγη ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, κ. Γιώργος Μποροβήλος”.

Ο Θανάσης Κανελλόπουλος είχε αποσύρει την υποψηφιότητα του, με ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, η οποία δήλωνε ανοιχτά ότι στηρίζει τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Μάλιστα, τον χαρακτήριζε “άφθαρτο” και ανέφερε ότι: “…μπορεί να προσφέρει πολλά, να προσδώσει όραμα και να διασφαλίσει την ενότητα της Σούπερ Λιγκ”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου:

“Η υποψηφιότητα του Αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ κ. Αθανάσιου Κανελλόπουλου για τη θέση του προέδρου της Super League είχε ως στόχο τη λήξη των κακών κειμένων, που επικρατούν τα τελευταία χρόνια στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής αναμέτρησης, που για πρώτη φορά αναβλήθηκε αρκετές φορές, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ αντιστάθηκε σε πρακτικές και μεθόδους του μαύρου παρελθόντος και κατάφερε να μην περάσουν αρρωστημένες νοοτροπίες.

Η όλη στάση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ έχει ως αποτέλεσμα να μιλάμε σήμερα για την υποψηφιότητα και εκλογή στη θέση του προέδρου της Super League, ενός νέου και άφθαρτου παράγοντα όπως ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Πειραιώς. Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, μετά από ώριμη σκέψη, αποσύρει σήμερα την υποψηφιότητα του Αντιπροέδρου της κ. Αθανάσιου Κανελλόπουλου για τη θέση του προέδρου της Super League και στηρίζει τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, που πιστεύουμε πως μπορεί να προσφέρει πολλά, να προσδώσει όραμα και να διασφαλίσει την ενότητα της Super League”.


Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε