Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Νέα πορεία των φίλων του Ηρακλή- Επιστολή Ψωμιάδη στον Πρωθυπουργό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Εκατοντάδες κόσμος συγκεντρώθηκε για δεύτερη μέρα στην Θεσσαλονίκη με σκοπό να διαμαρτυρηθεί για την μη αδειοδότηση του Ηρακλή. Ίδια μέτρα και ίδια σταθμά ζητάει με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Περίπου 10.000 φίλοι του Ηρακλή έδωσαν το παρών στις κινητοποιήσεις για να παραμείνει η ομάδα τους στην Σούπερ Λιγκ. Η πορεία ξεκίνησε από το Ιβανώφειο και δια μέσου των κεντρικών δρόμων της Θεσσαλονίκης, κατευθύνθηκε προς την Πλατεία Αριστοτέλους και στη συνέχεια προς την οδό Εθνικής Αμύνης. Της πορείας ηγήθηκαν οδηγοί μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων, ενώ εκφωνήθηκαν αντικυβερνητικά συνθήματα από τους διαμαρτυρόμενους φίλους της ομάδας.
 

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον Υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο και το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή έστειλε ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, σχετικά με την απόρριψη του φακέλου της ΠΑΕ Ηρακλής από την Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
“Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Όπως γνωρίζετε, η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας απέρριψε χθες το φάκελο της ΠΑΕ Ηρακλής με αποτέλεσμα η ομάδα να κινδυνεύει με υποβιβασμό και μη συμμετοχή στην Σούπερ Λιγκ κατά τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν. Σαφώς κανείς δεν έχει αντίρρηση να εφαρμοστεί ο νόμος. Όμως είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσετε ότι δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε επιλεκτική εφαρμογή του. Δεν είναι δυνατόν οι ομάδες να κρίνονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά, άλλα να ισχύουν στην Αθήνα και άλλα στην περιφέρεια και δη στη Θεσσαλονίκη.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Ο Ηρακλής έχει μια Ιστορία 102 ετών και μια πορεία που είναι ταυτισμένη με την Ιστορία της ελεύθερης Θεσσαλονίκης. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με αυτή την Ιστορία.
Ο Ηρακλής είναι κομμάτι της πόλης και έχει μάθει να αγωνίζεται και να κερδίζει μέσα στα γήπεδα, όχι στα παρασκήνια, όχι στα χαρτιά, όχι στα τερτίπια. Είναι μια πραγματικότητα που την αποδέχονται ακόμη και οι φίλαθλοι των άλλων ομάδων. Κατόπιν τούτων, ζητάμε την παρέμβασή σας ώστε να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην αντιμετώπιση των αθλητικών θεμάτων και κατά συνέπεια να ανοίξουν και να εξεταστούν οι φάκελοι όλων των ομάδων που πρόκειται να συμμετάσχουν στη Σούπερ Λιγκ. Το απαιτεί ο λαός της Θεσσαλονίκης, το απαιτεί ο φίλαθλος κόσμος της χώρας”.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε