Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Νέο κάλεσμα Τροχανά σε Γκούμα και Χατζηιωάννου

Νέο κάλεσμα Τροχανά σε Γκούμα και Χατζηιωάννου

Με νέα δήλωση του ο Μιχάλης Τροχανάς καλεί τους Πόλυ Χατζηιωάννου και Γκίκα Γκούμα στη συνάντηση που θα γίνει εντός της εβδομάδας και στην οποία προσκλήθηκε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Το “όχι” των Χατζηιωάννου-Γκούμα “παγώνουν” και τον Μελισσανίδη

Αναλυτικά:

“Σεβαστοί μου και φίλοι Ενωσίτες,

1. Γνωρίζετε ότι μετά την οικονομική προσπάθειά μου να στηρίξω την ομάδα μας το 1995, η οποία και απέτυχε, όπως απέτυχε κάθε προηγούμενη και επόμενη μονοδιάστατα οικονομική προσπάθεια στα 33 χρόνια παρουσίας της ΠΑΕ στην ΑΕΚ· μετά τις βιωματικές γνώσεις που απέκτησα από την εμπλοκή μου στα διοικητικά της ΠΑΕ· μετά την ενδελεχή, βήμα προς βήμα, παρακολούθηση των εξελίξεων στην ΑΕΚ από τον Οκτώβριο 1997 όταν αποχώρησα από την ΠΑΕ μέχρι και αυτή τη στιγμή· μετά τη συστηματική ανάλυση και μελέτη της αποτυχίας πολλών διαφορετικών μοντέλων στο ρόλο του επιχειρηματικού φορέα των ΠΑΕ, όπως η δυαρχία Καρρά – Μελισσανίδη, η πολυεθνική ΕΝΙC με εγγυήτρια υπέρ της ΑΕΚ, την πολυεθνική NETMED (κ. Oldfield)· μετά τα φασίζοντα μοντέλα διοίκησης της ΑΕΚ· μετά τις καρεκλοκενταυρικές διοικήσεις πρωτοδικείου που γκρέμισαν ακόμη και το γήπεδο· μετά την ελπίδα στο χάραμά της «ΕΝΩΣΗ 1924», η οποία έδυσε ως κέντρο εκτόξευσης λάσπης προς Ενωσίτες· μετά το μοντέλο πολυμετοχικού φορέα με μέλη αξιοπρεπείς Ενωσίτες επιχειρηματίες που εγκαινιάστηκε το 2004, το οποίο αφενός συσπείρωσε σε αδιανόητο βαθμό τους Ενωσίτες και αφετέρου κατέληξε σε φωλιές πολυβολείων που έβαζαν κατά ριπάς η μία εναντίον όλων των άλλων· μετά και το συγκλονιστικό γεγονός που αποτέλεσε η άνοδος και πτώση της «ΛΕΣΧΗΣ ΠΛΟΥΣΙΩΝ» στον ΠΑΟ, όταν είχε καταρρεύσει το ισχυρότερο και μακροβιότερο πρότυπο διοίκησης ΠΑΕ από μία μόνο οικογένεια, την πανίσχυρη οικογένεια Βαρδινογιάννη που διοίκησε επί 29 συναπτά χρόνια τον Παναθηναϊκό· μετά από όλα αυτά, σεβαστοί μου φίλοι Ενωσίτες πρόσθεσα και αξιοποίησα τις ποικίλες γνώσεις που συνέβη να αποκτήσω στη ζωή μου και εκπόνησα τη γνωστή μελέτη «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» – μία θεσμική επανάσταση στην ΑΕΚ.

1. Βεβαίως, γνώριζα άριστα ότι έμπαινα στο μάτι του κυκλώνα αφού το «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» πρόβλεπε την απαραίτητη προσθήκη καινοτόμου κλάδου ελέγχου και επίσης καινοτόμου κλάδου πολιτισμού ΑΕΚ, ingredients που δρουν όπως το λιβάνι στο διάβολο και αποκλείουν τη συμμετοχή λαμόγιων, ιδιοτελών ή φελλών. Όμως, έχοντας ζήσει μια ζωή ως μοναδικός μαχητής στις επάλξεις, αδιαφόρησα για τις υπονομεύσεις και την πολεμική εναντίον μου. Παράλληλα ήταν και είναι ισχυρή η βεβαιότητα και η πίστη μου για την κυριαρχία του Οράματος «ΘΕΜΕΛΙΟ 21», τόσο ώστε θα μπορούσα και μπορώ να το κτίσω ακόμη και μόνος μου, εάν χρειαζόταν, υπερακοντίζοντας όλα τα εμπόδια.

Δυστυχώς επρόκειτο για όλα τα εμπόδια πλην ενός!

1. Όσοι έχουν τη γνώση, την κουλτούρα και την ειδικότητα να ανατάμουν τη μελέτη «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» – μία θεσμική επανάσταση στην ΑΕΚ, έχουν ήδη κατανοήσει ότι δεν είναι παρά η πεποίθηση πως όλα τα μεγάλα σύνολα, άρα και η ΑΕΚ μας, απαιτούν την παρουσία ΕΓΓΥΗΤΡΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ για να πορεύονται σταθερά και δημιουργικά στο χρόνο.

Η μελέτη μου «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» επέλεξε ως ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ της ΑΕΚ, μία δύναμη από τα ίδια της τα σπλάχνα, συγκροτημένη από 50.000 επιλεγμένες Οικογένειες που θα εκφραζόταν με το θεσμό αλλά και με δύο 2 πρωτότυπες Λέσχες, τη «Λέσχη ΑΕΚ» με 250.000 μέλη και τη Λέσχη «Άγγελοι της ΑΕΚ» με 200.000 μέλη. Τα μέλη και των 2 αυτών Λεσχών δε θα έχουν ούτε την ελάχιστη χρηματική υποχρέωση. Θα συμμετέχουν όμως στον κορυφαίο θεσμικό ρόλο και θα προσφέρουν εθελοντική εργασία 8-10 ωρών μηνιαίως από τον ελεύθερο χρόνο τους. Εάν υποθέσουμε ότι το σύνολο των 2 αυτών Λεσχών θα συγκεντρώσει 300.000 μέλη (διότι πολλοί Ενωσίτες και Ενωσίτισες θα συμμετέχουν και στις 2) τότε αθροιζόμενη η συνολική εργασία ισούται με το πλήρες κόστος εργασίας 30.000 εργαζομένων full timers.

Εύκολα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς τι μπορούν να δημιουργήσουν 30.000 full timers που το κόστος της εργασίας τους ανέρχεται σε 30.000 Χ 12.000 ευρώ = 360.000.000 ευρώ ετησίως!

1. Προανέφερα ότι ήμουν έτοιμος να αντιμετωπίσω ακόμη και μόνος μου όλα τα προβλήματα. Εννοούσα όλα, εκτός από ένα που δεν φανταζόμουν ότι θα μπορούσε να υπάρξει.

α. Η ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ της ΑΕΚ, το κυρίαρχο θέμα της «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» σκοπεύει να απευθυνθεί σε 50.000 επιλεγμένες Ε.Ο. και να τους ζητήσει να αυτοστρατευθούν στο στόχο προσθήκης, μέσα σε λίγα χρόνια, 50.000 ακόμη παραδοσιακών Ε.Ο. στις δύο παραδοσιακές Ε.Ο. που είχαμε και έχουμε στην ΑΕΚ. Ότι αυτό θα ήταν ταυτόχρονα το χρέος αλλά και το κίνητρο για αυτοένταξη και διαιώνιση των παραδοσιακών Οικογενειών της ΑΕΚ.

β. Όμως σήμερα, Δεύτερα 5 Μαρτίου 2012 και ώρα 10.00 έκπληκτος διάβασα στην εφημερίδα GOAL μια κοινή ανακοίνωση των δύο και μοναδικών γνωστών οικογενειών της ΑΕΚ. Των όντως αξιότιμων οικογενειών Γκούμα και Χατζηϊωάννου. Αρνούνται και οι δύο να είναι μέλη της ΕΓΓΥΗΤΡΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ των 50.000 Οικογενειών της ΑΕΚ. Φαντάζομαι ότι δεν είναι οικονομικό το αίτιο της άρνησης, αφού 3.000 ευρώ ο καθένας τους θα καταβάλει ως μέλος της ΕΓΓΥΗΤΡΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ, όσο δηλαδή και κάθε άλλη Ε.Ο. εκ των 50.000 που θα τη συγκροτήσουν. Επίσης αρνούμαι να υποθέσω ότι δεν καταδέχονται να είναι το ίδιο με τις υπόλοιπες 49.998 Ε.Ο. Άλλωστε ούτως ή άλλως αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί αφού στις ίδιες αυτές 50.000 Ε.Ο. της ΕΓΓΥΗΤΡΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ θα συμμετάσχει και η δική μου με 3.000 ευρώ, η οποία όμως έχει διαθέσει για την ΑΕΚ σε σημερινή αξία χρήματος ακριβώς 4,5 φορές περισσότερα χρήματα από όσα διέθεσαν μαζί ο αγαπητός μου Γκίκας και ο άγνωστος σε εμένα κύριος Πόλυς.

γ. Είναι σαφές λοιπόν ότι δύο Οικογένειες Ενωσιτών, εκ γενετής ΑΕΤΟΙ της ΑΕΚ, δίπλωσαν τις φτερούγες τους και υπέστειλαν το λάβαρο των τιμημένων παραδοσιακών οικογενειών τους και μάλιστα μετά από 50 χρόνια ο ένας και 40 χρόνια ο άλλος.

Πώς λοιπόν να βγω εγώ και να πω παραμυθάκια στις 600.000 Ε.Ο. προκειμένου 50.000 μπροστάρησες από αυτές να συγκροτήσουν την ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ και να γίνουν παραδοσιακές Ενωσίτικες Οικογένειες;;;;; Θα ήμουν γελοίος, ανεύθυνος ή ανέντιμος. Ε, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ.

Μιχάλης Τροχανάς

5 Μαρτίου 2012

Υ.Γ. 1. Γκίκα και Πόλυ, δηλώστε παρόντες στην ιστορική συνάντηση που θα γίνει εντός της εβδομάδας και εάν είναι να απουσιάσει κάποιος, ας απουσιάσει κάποιος άλλος. Εσείς δεν έχετε το δικαίωμα να απουσιάζετε από συσκέψεις στις οποίες κρίνεται η ύπαρξη της ΑΕΚ. Γεννηθήκατε ΑΕΚ και δεν μπορείτε να γίνετε νεκροθάφτες της. Δανείστε λοιπόν το κύρος σας στην διαδικασία έναρξης του «ΘΕΜΕΛΙΟΥ 21» και δώστε στην ΑΕΚ σας μία δεύτερη ευκαιρία.

Υ.Γ. 2. Δώστε και σε εμένα τη χαρά στο ραντεβού που σύντομα θα έχω με τον Νίκο και τον Βάσο να τους μεταφέρω το σπουδαίο μήνυμα ότι «η γενιά τους καλά κρατεί, βρίσκεται στην πρωτοπορία και συνεχίζει να εμπνέει τους Ενωσίτες προκαλώντας τους την επιθυμία επιλογής του ίδιου δρόμου στην ΑΕΚ με τις δικές σας οικογένειες». Αλλιώς τι να τους πω; Ότι αγοράζετε σεβαστό αριθμό… εισιτηρίων διαρκείας;

Υ.Γ. 3. Δηλώνω ρητά και για τελευταία φορά ότι: Η μελέτη «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» δεν προβλέπει την οικονομική ενίσχυση της ΑΕΚ με ποσό μεγαλύτερο των 3.000 ευρώ από κάθε Ε.Ο. Για την ακρίβεια, ο θεσμός «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» και η φιλοσοφία του απαγορεύουν αυστηρά τη διάθεση μεγαλύτερου ποσού από οποιονδήποτε Ενωσίτη, ανεξαρτήτως οικονομικής επιφάνειας. Ιδιαιτέρως η πρόσκληση προς τον Δημήτρη Μελισσανίδη οφείλεται στο αντικειμενικό γεγονός ότι είναι ο μοναδικός σήμερα στην ΑΕΚ που μπορεί να διαχειριστεί το ποδόσφαιρο και την ΠΑΕ γενικότερα, προκειμένου να μην ξοδεύονται άσκοπα τα χρήματα της «ΕΓΓΥΗΤΡΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ». Είναι δηλαδή ο Μελισσανίδης η εγγυήτρια δύναμη της «ΕΓΓΥΗΤΡΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ» στην ΑΕΚ!

Μ.Τ.”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε