Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Νέο σοκ! Ακόμη 45 ντοπαρισμένοι αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και του Λονδίνου

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

– Οι επανέλεγχοι των δειγμάτων που ελήφθησαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και του Πεκίνου… έπιασαν στη φάκα ακόνμη 45 αθλητές
– Τόσοι είναι οι αθλητές που βρέθηκαν θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες
– Ο επανέλεγχος των δειγμάτων μέχρι στιγμής έχει δώσει συνολικά 98 θετικά δείγματα
– Η ΔΟΕ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα και της εξέτασης της δεύτερης παρτίδας και αναφέρει ότι και από τις δύο διοργανώσεις έχουν επανελεγχθεί 1.243 δείγματα

Ο επανέλεγχος των δειγμάτων τους έδειξε χρήση απαγορευμένων ουσιών!

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι 30 δείγματα αθλητών που έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (2008) βρέθηκαν θετικά, ενώ 15 είναι αυτά του Λονδίνου (2012).

Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των ντοπαρισμένων έπειτα από την εξέταση της πρώτης και της δεύτερης παρτίδας των δειγμάτων, ανέρχεται στους 98!

Από την πρώτη παρτίδα των δειγμάτων που επανελέχθηκαν τα 30 θετικά προέρχονταν από τους Αγώνες του Πεκίνου και τα υπόλοιπα 23 από το Λονδίνο.

Σύμφωνα με τη ΔΟΕ έως τώρα έχουν επανελεγχθεί 1.243 δείγματα με τις πιο πρόσφατες μεθόδους ανάλυσης.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές οι εθνικότητες των 45 αθλητών που βρέθηκαν ντοπαρισμένοι έπειτα από την εξέταση των νέων δειγμάτων, ενώ ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ αναφερόμενος στο θέμα τόνισε ότι αυτά τα αποτελέσματα αποδεικνύουν τη μάχη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κατά της φαρμακοδιέγερσης.

Οι 23 από τους 30 αθλητές του Πεκινού έχουν κατακτήσει μετάλλιο και ελέγχθηκαν τα πρώτα δείγματα που προέρχονται από οκτώ Ολυμπιακές αποστολές τεσσάρων. Τα κρούσματα του Λονδίνου προέκυψαν έπειτα από τον έλεγχο 138 δειγμάτων από εννέα χώρες και δύο αθλήματα.

Η είδηση προέκυψε μετά τον αποκλεισμό της ομάδας στίβου Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, καθώς εμπλέκεται σε σκάνδαλα ντόπινγκ και εμφανίζει έξαρση των θετικών κρουσμάτων! Η απόφαση αυτή ανήκει στην Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου.

Τα νέα δεδομένα προκαλούν μια αναμενόμενη πίεση στη ΔΟΕ να συμπεριλάβει και τα υπόλοιπα αθλήματα στην εν λόγω τιμωρία και όχι μόνο τον στίβο.

Οι επανέλεγχοι των δειγμάτων που προέρχονται από τους Αγώνες του 2008 και του 2012 θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Θα είναι στοχευμένοι στους αθλητές που κατέκτησαν Ολυμπιακά μετάλλια τότε.

Αν κάποια από τα 45 νέα κρούσματα ανήκουν σε αθλητές που έχουν προκριθεί στο Ρίο, αυτοί θα αποκλειστούν.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε