Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέοι που έγιναν…άντρες – Νίνης και Μήτρογλου “καθάρισαν” για Εθνική

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Η… κλάση των δυο παικτών “μίλησε” όταν η Εθνική δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Μήτρογλου μπήκε και άλλαξε την ροή του αγώνα, ο Νίνης χόρεψε “σάμπα” την άμυνα των Λιθουανών και η Γαλανόλευκη έκανε το 2×2 στα προκριματικά του Μουντιάλ. Αποχώρησαν τραυματίες Μανιάτης και Φορτούνης. Ντεμπούτο για Μαυρία.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

“Έσωσε” τον βαθμό η Αγγλία – Στο 86′ η Ισπανία(VIDEO)

Χάνει πιθανότατα την Σάλκε ο Μανιάτης

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν έστειλε στα… σκουπίδια το “διπλό” στη Ρίγα -στην πρώτη αγωνιστική των προκριματικών- και παρόλο που “πέταξε” το πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη σοβαρεύτηκε και πήρε μία σημαντική νίκη για την συνέχεια των προκριματικών.

Η είσοδος όμως του Μήτρογλου άλλαξε την εικόνα της Εθνικής και την έκανε επιθετική και με… θράσος. Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός είχε πέτυχε το δεύτερο γκολ, ενώ είχε και δοκάρι στη φάση του τέρματος του Νίνη. Πολύ καλός στην επανάληψη και ο παίκτης της Πάρμα, που πέρα απ’ το ότι άνοιξε το σκορ, έχει και την ασίστ στο τέρμα του φορ του Ολυμπιακού.

Πλέον η ομάδα του Φερνάντο Σάντος μοιράζεται την κορυφή του 7ου ομίλου μες τη Βοσνία (επικράτησε 4-1 της Λετονίας) την οποία υποδέχεται σε περίπου ένα μήνα, σε ένα ματς που ίσως αποδειχτεί καθοριστικό για την πρόκριση. Σλοβακία-Λιχτενστάιν 2-0 στο άλλο παιχνίδι.

Η Εθνική μπήκε με διάθεση στον αγώνα, προσπάθησε να πάρει επιθετικές πρωτοβουλίες κυρίως από την δεξιά πλευρά με Τοροσίδη και Μανιάτη και είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο 5′ με την κεφαλιά του Γκέκα. Απ’ την άλλη οι Λιθουανοί είχαν τοποθετήσει αρκετά ψηλά την άμυνα τους, προσπαθώντας να κρατήσουν μακρυά από την περιοχή τους τους Έλληνες παίκτες, ενώ έκαναν και αρκετά… ατσούμπαλα μαρκαρίσματα, για να σπάσουν τον ρυθμό των διεθνών μας.

Παρόλο που στην συνέχεια η Γαλανόλευκη “ξεθύμανε” μπροστά και οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν τον αγώνα, η Γαλανόλευκη ήταν αυτή που προσπάθησε να δημιουργήσει κάτι καλό, όπως στο 23′ με την κεφαλιά του Γκέκα, αλλά και με το χτύπημα φάουλ του Νίνη στο 27′.

Η Εθνική συνέχισε να προσπαθεί, αλλά να να τα χαλάει στο τέλος. Μανιάτης και Φορτούνης συνέκλιναν προς τον άξονα ανοίγοντας διαδρόμους στα μπακ της ομάδας και δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο αριθμητική υπεροχή στην αντίπαλη περιοχή, αλλά η καλή τελική πάσα που θα ξεκλείδωνε την άμυνα των Λιθουανών έλειπε (Ο Κατσουράνης ήταν μόνος του στο δημιουργικό τομέα).

Η μοναξιά του Γκέκα στην επίθεση βρήκε “παρέα” με την έναρξη του δευτέρου μέρους με την είσοδο του Μήτρογλου, ο οποίος με το… καλημέρα έκανε αισθητή την παρουσία του. Νίνης και Μήτρογλου ξεκλείδωσαν ουσιαστικά την Λιθουανική άμυνα. Ο πρώτος άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη με το πολύ όμορφο τέρμα που πέτυχε στο 55′ και ο άλλος βάζοντας το πρώτο του τέρμα με την Εθνική ανδρών (71′), μετά από συνεργασία με τον παίκτη της Πάρμα.

Όντας μπροστά με 2-0 η Εθνική έπαιξε πιο χαλαρά στην συνέχεια, προσπάθησε να φτάσει και σε ένα ακόμα τέρμα, χωρίς να τα καταφέρει. Άξιο αναφοράς η είσοδος του Μαυρία στον αγωνιστικό χώρο. Αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή του παίκτη του Παναθηναϊκού με την Εθνική ανδρών!

Να πούμε ακόμα πως για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ο Φερνάντο Σάντος είδε παίκτες τουβγαίνουν τραυματίες. Έτσι μετά τον Σαμαρά (στο ματς με την Λετονία), ο Πορτογάλος είδε τους Μανιάτη και Φορτούνη να γίνονται αναγκαστικά αλλαγή.

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Μανιάτης (46’ Μήτρογλου), Κατσουράνης, Φορτούνης (68’ Χολέμπας), Νίνης, Γκέκας (73′ Μαυρίας). 

Στον πάγκο: Τζόρβας, Γλύκος, Σιόβας, Μαλεζάς, Χριστοδουλόπουλος, Βύντρα, Δημούτσος, Αθανασιάδης. 

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Καρτσεμάρσκας, Σεμπέρας, Ζαλιούκας, Ε.Τσεσνάουσκις, Σέρνας (56’ Ριμκεβίτσιους), Μικολιούνας, Βίτσιους, Κλιμαβίτσιους, Βέλιτσκα (74’ Νοβικόβας), Βαϊτκούνας, Μπορόφσκι (46’ Ν. Τσεσνάουσκις). 

Στον πάγκο: Σέτκους, Ρανταβίτσιους, Κιγιάνσκας, Αντριουσκεβίτσιους, Τβεντούκας, Ματουλεβίτσιους, Φρεϊντγκέιμας, Σλάβιτσκας.

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου 

1. Βοσνία Ερζεγοβίνη 6 12-2 
2. Ελλάδα 6 4-1 
3. Σλοβακία 4 3-1 
4. Λιθουανία 1 1-3 
5. Λετονία 0 2-6 
6. Λιχτενστάιν 0 1-10

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε