Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Newsit αποκλειστικό : Ξένοι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι της Super League;

Κύκλοι της ελληνικής ποδοσφαιρικής Λίγκας πιέζουν για “ουδέτερους” διαιτητές στα ματς που κρίνουν τίτλο και παραμονή

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του NewsIt υψηλόβαθμοι παράγοντες της Super League εισηγούνται την εισαγωγή ξένων διαιτητών στο ελληνικό πρωτάθλημα, για να δοθεί ένα τέλος στην καχυποψία και να επιτευψχθεί ο στόχος του “50-5” που ζητούν Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός αλλά και οι υπόλοιποι πρόεδροι της λίγκας.

Πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν θετικά μια τέτοια λύση και ήδη έχει ξεκινήσει  κύκλος επαφών και συζητήσεων για να βρεθεί η χρυσή τομή.

Η πρόταση δεν αφορά όλους τους αγώνες της Super League, αλλά μόνο τα ντέρμπι και ίσως τα ματς των τελευταίων αγωνιστικών που κρίνουν τα ευρωπαΙκά εισιτήρια αλλά και την παραμονή των ομάδων στην μεγάλη κατηγορία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι υποψήφιοι διαιτητές που θα έρχονται στην Ελλάδα θα προέρχονται από τις χώρες μέλη της Ε.Ε. 

Αν προχωρήσει η συγκεκριμένη πρόταση, η Επιτροπή Αξιολόγης Διαιτητών  θα καθορίσει ποια ματς του ελληνικού πρωταθλήματος θα σφυρίξουν οι ξένοι διαιτητές. 

Παρά τις πιέσεις ορισμένων παραγόντων όμως, το συγκεκριμένο σχέδιο εξυγίανσης της διαιτησίας είναι δύσκολο να εφαρμοστεί άμεσα, αφού θα πρέπει να βρει σύμφωνη την πλειοψηφία των προέδρων της Super League.

Αλλαγές εξήγγειλε ο υφ. Αθλητισμού

Αλλαγές πάντως στη διαιτησία χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες εξήγγειλε και ουφυπουργός Αθλητισμού, Χρήστος Αηδόνης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

Πάντως, οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και αυτό φάνηκε και σήμερα από το γεγονός πως ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού “απαίτησε” τη διαγραφή του Γιώργου Δαλούκα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ να απαντά πως “εμείς αποφασίζουμε για τους διαιτητές”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε