Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Νίκη πρωτιάς για τον Ολυμπιακό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Οι “ερυθρόλευκοι” νίκησαν 89-82 τη Ρόμα στο ΣΕΦ και εξασφάλισαν την πρωτιά στον Β’ όμιλο της Ευρωλίγκας. Παρά το θετικό αποτέλεσμα οι παίκτες του Ίβκοβιτς προβλημάτισαν με τα λάθη τους.

O Ολυμπιακός πέτυχε το στόχο του και κατέκτησε και πηγαίνει με την πρωτιά στην κλήρωση του “Top 16” της διοργάνωσης, που θα γίνει στις 14 Ιανουαρίου. Η ομάδα του Πειραιά είχε σε εκπληκτική μέρα τους Σπανούλη και Τεόντοσιτς, που σημείωσαν 18 και 16 πόντους, αντίστοιχα. 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο παρκέ με διάθεση να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα από την αρχή και να ολοκληρώσουν επιτυχημένα τις υποχρεώσεις τους πριν τις γιορτές. Ο Ολυμπιακός πήρε γρήγορα προβάδισμα οκτώ πόντων, αλλά από κάποιο σημαίο και μετά άρχισαν τα λάθη για τους παίκτες του Ίβκοβιτς που βρέθηκαν να είναι χέρι-χέρι στο σκορ με τους Ιταλούς στην λήξη του πρώτου δεκάλεπτου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ανέλαβε δράση ο Τεόντοσιτς και πέτυχε 13 πόντους σε διάστημα 8 λεπτών. Σε συνεργασία με τον Μάρκο Κέσελ, έστειλε τον γηπεδούχο στα αποδυτήρια με προβάδισμα έξι πόντων, 45-39. Στην τρίτη περίοδο η… χαλαρότητα έκανε και πάλι την εμφάνιση της για τους γηπεδούχους και οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν και πάλι επαφή με το σκορ, αλλά εκεί οι Σπανούλης, Μπουρούσης και Μαυροκεφαλίδης έδωσαν τις λύσεις. Στην τελευταία περίοδο οι απειλές ήταν λιγότερες για τον Ολυμπιακό που τελικά κατάφερε να πάρει το “ροζ” φύλλο αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 45-39, 64-53, 89-82

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Νεστέροβιτς 14, Σπανούλης 18, Μπουρούσης 15, Κέσελ 9, Μαυροκεφαλίδης 6, Έρτσεγκ 3, Τεόντοσιτς 16, Χάλπεριν 2, Λούκας 4

Ρόμα (Μπονιτσιόλι): Ουάσινγκτον 16, Βιτάλι 2, Κροσαριόλ 4, Τραορέ 22, Ντατόμε 14 , Ντζέντοβιτς 16, Ντάσιτς 6,
Χέιτβελτ 2

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε