Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Νικητιάδης: Θα καταπολεμήσουμε άμεσα τη βία

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο υφυπουργός πολιτισμού αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Γιώργος Νικητιάδης εμφανίστηκε αποφασισμένος να καταπολεμήσει το “αιώνιο” πρόβλημα της βίας στα γήπεδα, λαμβάνοντας άμεσα μέτρα.

Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε “χορτάσει” από υποσχέσεις και μέτρα τα οποία μένουν… στα χαρτιά. Με αφορμή τα όσα έγιναν στο γήπεδο του Πανιωνίου, ο Γιώργος Νικητιάδης μίλησε στον NovaΣπορ FM και προανήγγειλε δραστικές κινήσεις που θα γίνουν άμεσα.

“Δυστυχώς, θα έπρεπε να συζητάμε μετά από νίκες και επιτυχίες. Χθες είχαμε 100 ανθρώπους που μπήκαν στο γήπεδο και διέλυσαν τα πάντα υπηρετώντας κι εγώ δεν ξέρω τι αρχές και αξίες. Αυτά τα φαινόμενα έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση στην προσπάθεια να βρούμε τρόπους να τα αντιμετωπίσουμε. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο προστασίας πολίτη, με την παρουσία εκπροσώπων από τα συναρμόδια υπουργεία, δηλαδή Πολιτισμού και Δικαιοσύνης, σήμερα αποφασίσαμε να λάβουμε μέτρα για να τσακίσουμε τα φαινόμενα βίας. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια, θα κάνουμε μια απόπειρα και είναι βέβαιο ότι θα έχουμε αποτελέσματα.”

Για όσα έχουν γίνει ήδη, ο κ. Νικητιάδης είπε:

“Έχουν γίνει πολλές προτάσεις, όμως οι γ.γ των συναρμόδιων υπουργείων ανέλαβαν το έργο να μας φέρουν μια συνολική πρόταση. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι οι ρήτρες βίας, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, η απαγόρευση των μετακινήσεων που θα γίνει αυστηρά, οι ζημιές που θα πρέπει να καλύπτονται αλλά επιπλέον και άλλα χρήματα για τη φήμη και την πελατεία κάθε ομάδας. Νέα νομοθεσία της ΕΠΟ με πιο ξεκάθαρες και αυστηρές ποινές στις ομάδες. Θέλουμε να συνεργαστούμε με τους υπόλοιπους φορείς. Μίλησα με Μαρινάκη, Αδαμίδη, Κωνσταντόπουλο, Πιλάβιο και κατάλαβα ότι έχουν τη πρόθεση να συμβάλλουν. Νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.”

Για τη συνεργασία με την αστυνομία αλλά και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δήλωσε:

“Απόλυτη η συνεργασία με τον κ. Χρυσοχοΐδη. Σήμερα είχαμε απόλυτη ταύτιση απόψεων και θεωρώ δεδομένο ότι η αστυνομία θα είναι δίπλα μας σε αυτή την ιστορία. Η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων είναι κατά της βίας και δεν είναι δυνατό 3.000-3.500 άνθρωποι να προκαλούν τέτοια φαινόμενα.”

Για φαινόμενα βίας, όπως η πρόσφατη επίθεση στον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο κ. Νικητιάδης δήλωσε:

“Ο κ. Μπάγεβιτς από μεγαλοψυχία ίσως, δεν θέλησε να κάνει μηνύσεις, αλλά δεν είναι ένα προσωπικό θέμα. Είναι γενικό, δεν θέλω να μπω σε νομικές λεπτομέρειες. Έχει σχηματιστεί μια δικογραφία και περιμένουμε. Νομίζω ότι σύντομα αυτοί θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.”

Για το θέμα που δημιουργήθηκε με το ΟΑΚΑ και τον χλοοτάπητα:

“Βρεθήκαμε προ ενός αδιεξόδου, χωρίς χρονικό περιθώριο για διαγωνισμό, αφού θα είχαμε γήπεδο μετά από έξι μήνες με τεράστια οικονομική καταστροφή. Ο Παναθηναϊκός έδωσε σωσίβιο εκείνη τη στιγμή επιδιορθώνοντας το γήπεδο, δυστυχώς οι τεχνικοί που επιλέχτηκαν, προφανώς δεν έκαναν τη δουλεία που έπρεπε.”

Για το πότε θα δούμε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, ξεκαθάρισε:

“Θέλουμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα της βίας. Αυτό που είναι να γίνει σήμερα δεν θέλω να γίνεται αύριο. Έχω δώσει ρητή εντολή στους γραμματείς μέσα σε δέκα μέρες να προτείνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις ώστε να δοθεί λύση μέσα από ένα πακέτο μέτρων.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε