Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Νικητής στα σημεία, ο ΠΑΟ

Νικητής στα σημεία, ο ΠΑΟ
Ο Παναθηναϊκός ήταν μέτριος στη Νέα Σμύρνη. Πήρε όμως σχετικά άνετη νίκη με σοβαρή άμυνα κι ένα προσωπικό γκολ του υπερπαίκτη Σισέ. Ο ΠΑΟΚ ήταν εντυπωσιακός στην Ξάνθη. Επέβαλε τον ρυθμό του κι έβαλε τρία γκολ.

Ο Ολυμπιακός βαριανασαίνοντας νίκησε στο γήπεδο του τον Ατρόμητο, σκορπίζοντας νέες αμφιβολίες και ερωτηματικά για την αγωνιστική του κατάσταση. Ας το δούμε διαφορετικά. Μέσα στην εβδομάδα, ο Ολυμπιακός έχασε τον Μαρέσκα και λίγο πριν τη σέντρα του… αχρηστεύθηκε ο Τοροσίδης. Με το τέλος του ματς έχει επιπλέον τραυματίες τον Ντάτολο και τον Λούα – Λούα. 

Είναι λοιπόν απορίας άξιον πως θα τα καταφέρουν οι ερυθρόλευκοι να μείνουν στην κούρσα του τίτλου μέχρι τέλους όταν κάθε εβδομάδα μετράνε απώλειες. Έχει τα μύρια όσα αγωνιστικά προβλήματα αν αποδειχτούν σοβαροί οι παραπάνω τραυματισμοί θα χρειαστούν θαύματα. Αλλά μήπως δεν συνιστά θαύμα η παραμονή του στη μάχη της διεκδίκησης με τόσους πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς και με απανωτές αλλαγές προπονητών… 

Τουναντίον ο Παναθηναϊκός που έχανε βαθμούς σε παιχνίδια ενώ ήταν καλύτερος πήρε ένα εκτός έδρας ματς χωρίς να είναι καλός. Στη Νέα Σμύρνη έπαιξε συγκρατημένα. Δεν μπήκε στο γήπεδο για να πατήσει τον Πανιώνιο. Ενδιαφέρθηκε να μην αιφνιδιαστεί, να μην καταπονηθεί νωρίς και ξεμείνει από δυνάμεις στη συνέχεια.
Ευτύχησε να πάρει πέναλτι από άτσαλο μαρκάρισμα του Κοντοέ στον Νίνη και να διαχειριστεί την κατάσταση με ψυχραιμία και αμυντική οργάνωση που δεν έριχνε τα βάρη στους τέσσερις της άμυνας αλλά τα μοίραζε με τη μεσαία γραμμή. 

Ύστερα ήρθε το γκολ του Σισέ. Το πρώτο του Γάλλου στο πρωτάθλημα που δεν το μοιράζεται με κανέναν. Πήρε μια τυπική πάσα έξω από την περιοχή και τα έκανε όλα μόνος του. Κινήθηκε παράλληλα με το τέρμα για να αποφύγει το μαρκάρισμα δύο αντιπάλων και σούταρε ξαφνικά χωρίς να βλέπει το τέρμα. Σπουδαίο γκολ από έναν μεγάλο σέντερ φορ. 

Ο Παναθηναϊκός πήρε τους τρεις βαθμούς χωρίς να χάσει παίκτη του από τραυματισμό. Την επόμενη αγωνιστική περιμένει τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ. Ευκολότερη δουλειά από τον Ολυμπιακό που – ίσως – αποδεκατισμένος πάει στο Καυτανζόγλειο να αντιμετωπίσει τον φορμαρισμένο Ηρακλή. Κι ο ψυχολογικά και αγωνιστικά “νταβραντισμένος” ΠΑΟΚ περιμένει στην καυτή Τούμπα τον Πανθρακικό. Αυτή η αγωνιστική τα άφησε όλα στην κορυφή όπως τα βρήκε από την προηγούμενη. Παρατηρώντας όμως τις λεπτομέρειες, εκεί κερδισμένος είναι ο Παναθηναϊκός που έχει το πλεονέκτημα των δύο βαθμών. 

(Υ.Γ.) Το γκολ του Τζιμπούρ φανερώνει τη μεγάλη του κλάση. Που την υπονομεύει ο εκρηκτικός χαρακτήρας του.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε