Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Νικοπολίδης: Να φύγω πρωταθλητής

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού αποκάλυψε πως αυτή είναι η τελευταία του σεζόν και τόνισε πως θέλει να φύγει με τον τίτλο.

Με δηλώσεις του στην ΝΕΤ, ο έμπειρος τερματοφύλακας αναφέρθηκε, επίσης, στην αγωνιστική μεταμόρφωση των “Πειραιωτών” αλλά και στην παραίτηση του Μπάγεβιτς.

Αναλυτικά:
 
 
Ο κύριος Μαρινάκης μπήκε πολύ δυνατά. Ήθελε να κάνει μία ομάδα που θα έκανε άμεσα πρωταθλητισμό και ο πιο γρήγορος τρόπος ήταν αυτός. Πήρε λοιπόν πολύ καλούς ξένους παίκτες για να φτιάξει ένα πολύ καλό σύνολο τόσο για φέτος όσο και για τα επόμενα χρόνια.
 
Από ένα σημείο και μετά ήταν λογικό η ομάδα μέχρι πρότινος να μην δείχνει το καλό αγωνιστικό της πρόσωπο. Έγινε ένα πραγματικό κομφούζιο το καλοκαίρι. Μην ξεχνάμε ότι έγιναν 14 μεταγραφές, ενώ πολλοί παίκτες άργησαν να εγκλιματιστούν και έχασαν σημαντικό κομμάτι της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Ξεκινήσαμε προετοιμασία με άλλον προπονητή, τον κύριο Λίνεν και στη διάρκεια της προετοιμασίας επέστρεψε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Πρόκειται για έναν προπονητή, που γνωρίζει την νοοτροπία της ομάδας και έχει τον τρόπο να περάσει την αγωνιστική του φιλοσοφία στους παίκτες.

Είναι ανερχόμενος και φιλόδοξος και αυτό δείχνει η πορεία του στην Εσπανιόλ, με την οποία έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Στον Ολυμπιακό έχει την ευτυχή συγκυρία να δουλεύει κυρίως με παίκτες ισπανόφωνους πολλούς από τους οποίους έχει ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν και φυσικά είναι ευκολότερο για τον ίδιο να τους μεταδώσει αυτά, που ο ίδιος επιθυμεί, αλλά και να «κτίσει» την ομάδα των επόμενων χρόνων. Μην ξεχνάμε ότι οι ομάδες για να κτιστούν χρειάζονται χρόνο και δεν γίνονται μεγάλες από τη μία στιγμή στην άλλη”.

Ερωτηθείς να σχολιάσει το αγωνιστικό πρόσωπο, που παρουσίασε ο Ολυμπιακός απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης τόνισε: “Ο Ολυμπιακός έχει τη τύχη να διαθέτει στο ρόστερ του πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, που μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω. Απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης παίξαμε πολύ καλά.

Νομίζω ότι αυτή η μεταμόρφωση σε αγωνιστικό επίπεδο ήρθε πολύ νωρίς. Θεωρώ ότι στην έδρα μας γενικότερα θα παρουσιάζουμε το καλό μας πρόσωπο. Βοηθάει σαν γήπεδο τους ποδοσφαιριστές,ς που έχουμε στο ρόστερ μας, αφού πρόκειται για παίκτες παγκοσμίου εμβέλειας. Το ζητούμενο για την ομάδα είναι το τί πρόσωπο θα παρουσιάσει στα παιχνίδια, που θα δώσει στην επαρχία, όπου χρειάζεται να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή.

Κανένα παιχνίδι στην επαρχία δεν είναι εύκολο. Εμείς δυσκολευτήκαμε να κερδίσουμε τον Πανσερραϊκό, ενώ ένα κακό δεκάλεπτο στην πρεμιέρα στάθηκε ικανό, ώστε να χάσουμε από τον Ηρακλή. Ο Παναθηναϊκός έχασε βαθμούς στην Καβάλα, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην Ξάνθη και γενικά έχουμε δει ότι κανένα παιχνίδι δεν μπορεί να θεωρηθεί εκ των προτέρων κερδισμένο”.


Τέλος, με αφορμή την αποχώρηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς από τον πάγκο της ΑΕΚ ο Νικοπολίδης τόνισε: “Πρόκειται καθαρά για ελληνικό φαινόμενο, αφού μέσα σε δύο μήνες μπορεί να αλλάξουν 6 ή 7 προπονητές”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε