Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Νίνης: Έχει μέταλλο και στόφα νικητή η Εθνική

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο διεθνής άσος της Πάρμα μίλησε για τη νικηφόρα πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ και τόνισε πως η πρόκριση στην τελική φάσγ έχει πολύ δρόμο ακόμα.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Σωτήρης Νίνης στη SportDay

Πώς είδες την πρεμιέρα των προκριματικών;

«Η αλήθεια είναι ότι είχαμε δύο διαφορετικά πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο, λόγω και των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ήταν δύσκολο να αποδώσουμε ακριβώς όπως ήθελε και είχε σχεδιάσει ο προπονητής».

Στο δεύτερο ημίχρονο πώς λειτούργησε η ομάδα;

«Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μπήκε πιο αποφασισμένη και μας ευνόησε και ο καιρός, από τη στιγμή που σταμάτησε η βροχή και μπορέσαμε να βάλουμε την μπάλα κάτω και να αποκτήσουμε κατοχή και να κοντρολάρουμε το ματς. Ακόμη πιο σημαντικό, όμως, ήταν το γεγονός ότι βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα για να γυρίσουμε το παιχνίδι».

Περιμένατε ότι θα κυλούσε έτσι το ματς;

«Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι οι πρεμιέρες στις προκριματικές φάσεις κρύβουν παγίδες και είναι επίσης δεδομένο ότι όλα τα ματς, σε τέτοιες έδρες, είναι δύσκολα».

Πιστεύεις ότι το τέλος του ταξιδιού αυτού που ξεκίνησε στη Ρίγα θα μας βρει στη Βραζιλία;

«Μακάρι, το ευχόμαστε όλοι μας. Αυτό ευελπιστούμε να κάνουμε, αυτό θέλουμε. Ωστόσο αυτό ήταν μόνο το πρώτο παιχνίδι, ας μην το ξεχνάμε αυτό. Εχει πολύ δρόμο ακόμα η όλη υπόθεση. Εχει κάμποσα δύσκολα παιχνίδια. Τα κοιτάμε ένα ένα και ελπίζω ότι στο τέλος θα πάνε όλα καλά».

Τελικά έχει μέταλλο και στόφα νικητή αυτή η ομάδα; Ξέρει τι πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο για να πάρει αυτό που θέλει;

«Ναι, φυσικά και έχει μέταλλο και στόφα. Δεν παρατάμε τα παιχνίδια και τα δίνουμε όλα, αν χρειαστεί και για να κάνουμε ανατροπές, μέχρι το τελευταίο λεπτό, όπως ακριβώς συνέβη χθες (σ.σ.: προχθές). Φάνηκε για άλλη μία φορά στο συγκεκριμένο παιχνίδι ότι στις προκριματικές φάσεις κανένας αντίπαλος δεν είναι εύκολος και πρέπει να είσαι σοβαρός σε κάθε ματς για να μην μπεις σε περιπέτειες».

Πώς είναι ο πρώτος σου καιρός στην Ιταλία;

«Πολύ διαφορετικός σε σχέση με ό,τι είχα συνηθίσει μέχρι τώρα. Είναι πολύ καλά τα πράγματα για έναν ποδοσφαιριστή εκεί, δεν το συζητώ. Είναι ένα άλλο πρωτάθλημα, σε σχέση με το ελληνικό. Και μόνο που βρίσκεσαι εκεί, χαίρεσαι το ποδόσφαιρο σε καθημερινή βάση. Είναι ένας “άλλος κόσμος” σε σχέση με την ελληνική πραγματικότητα».

Εχεις προσαρμοστεί;

«Θέλω λίγο χρόνο ακόμα για να μπω 100% στο κλίμα, γιατί όπως προανέφερα οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές και πιστεύω ότι ο κάθε ποδοσφαιριστής που πηγαίνει σε αυτό το πρωτάθλημα χρειάζεται ένα διάστημα προσαρμογής για να ενσωματωθεί με την πλήρη έννοια της λέξης στα δεδομένα της Ιταλίας».

Ειδικότερα στην ομάδα σου, την Πάρμα, σε ποια φάση βρίσκεσαι;

«Βρίσκομαι στη φάση κατά την οποία μαθαίνω. Εννοώ ότι μαθαίνω μέρα με τη μέρα το πώς ακριβώς παίζει η ομάδα και πώς ακριβώς ζητεί ο προπονητής να παίζει η ομάδα, δηλαδή να μεταφέρει τις οδηγίες του στο χορτάρι».

Με τον Ταχτσίδη έχετε επαφές;

«Ναι, μιλάμε συχνά, έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Μου δίνει και τις συμβουλές του, γιατί είναι περισσότερο καιρό από μένα στην Ιταλία και γνωρίζει καλά πρόσωπα και καταστάσεις».

Ποια η γνώμη σου σε αγωνιστικό επίπεδο για εκείνον;

«Νομίζω ότι η πορεία του τα τελευταία χρόνια είναι αξιοπρόσεχτη. Εκανε μια σπουδαία σεζόν πέρυσι στη Serie B με τη Βερόνα και αυτό είχε ως συνέπεια να τον πάρει η Ρόμα, μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ιταλία. Νομίζω ότι αυτή η διαδρομή τα λέει όλα για την αξία και τις δυνατότητές του. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε