Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Νίνης: Φέτος ήμασταν πιο ομάδα

Ο Σωτήρης Νίνης πανηγυρίζει το εκπληκτικό γκολ που σημείωσε κόντρα στον Ηρακλή
Ο Σωτήρης Νίνης πανηγυρίζει το εκπληκτικό γκολ που σημείωσε κόντρα στον Ηρακλή, ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο Σωτήρης Νίνης πανευτυχής από την κατάκτηση του τίτλου μίλησε για τις προσωπικές του φιλοδοξίες, τον Τζιμπρίλ Σισέ και το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. 

Με συνέντευξη που παραχώρησε στο NovaΣπορ FM ο Σωτήρης Νίνης μίλησε για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

“Φέτος ήμασταν πιο ομάδα από την αρχή. Είχαμε αποφασίσει πως οτιδήποτε άλλο εκτός από τον τίτλο θα ήταν καταστροφή. Μπήκαν από την αρχή οι «βάσεις» με ένα πολύ καλό σερί στις πρώτες αγωνιστικές και αυτό μας βοήθησε ψυχολογικά. Παίζαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο και ήμασταν η πιο σταθερή ομάδα. Πέσαμε από την κορυφή μόλις δυο φορές και δείξαμε την ανωτερότητά μας σε όλα τα επίπεδα.”

Για την δική του παρουσία στο φετινό πρωτάθλημα:

“Είμαι ευχαριστημένος γιατί σε σχέση με τα υπόλοιπα χρόνια, ήμουν καλύτερος σε κάποια πράγματα και βοήθησα περισσότερο. Είχα πει ότι τόσα χρόνια ήμουν επηρεασμένος που δεν έκανα προετοιμασία με την ομάδα. Φέτος ήταν διαφορετικά. Έκανα πρόγραμμα ενδυνάμωσης και αυτό με βοήθησε στο να αποφύγω τους μυϊκούς τραυματισμούς και να έχω μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοσή μου.”

Για τη σχέση του με τον Τζιμπρίλ Σισέ και τον Ζιλμπέρτο Σίλβα:

“Είναι μεγάλη τιμή που έχουμε στην ομάδα τους Σισέ και Ζιλμπέρτο Σίβλα. Μιλάμε για έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και τον αρχηγό της Εθνικής Βραζιλίας αντίστοιχα. Θα καταλάβουμε το μέγεθός τους όταν θα φύγουν από την Ελλάδα. Το να τους έχεις συμπαίκτες και να σου μιλούν, να σε βοηθάνε είναι μεγάλο πράγμα. Όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά. Ήθελα να αποδείξω σε όλους αλλά και τον εαυτό μου ότι δεν ήμουν αυτός που είδατε τα δυο τελευταία χρόνια. Ο Τζιμπρίλ με βοήθησε σε πολλά επίπεδα. Με ανεβάζει πολύ η εκτίμησή του και οι συμβουλές του. Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος και έξω από το γήπεδο είναι φανταστικός. Μην κρίνεται από το ότι κάποιες φορές νευριάζει κατά την διάρκεια των αγώνων. Αυτό δεν έχει καμία σχέση.”.

Για τον προπονητή του, Νίκου Νιόπλια:

“Ο προπονητής και το τεχνικό επιτελείο έκαναν εξαιρετική δουλειά. Όταν έφυγε ο κ. Τεν Κάτε και έμαθα ότι αντικαταστάτης του θα είναι ο κ. Νιόπλιας χάρηκα ιδιαίτερα γιατί ήξερα ποιος είναι από την κοινή μας θητεία στην Εθνική. Ήμουν σίγουρος ότι η ομάδα θα παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει την ομάδα και αξίζει να παραμείνει γιατί έχει να δώσει ακόμα πολλά.”

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον για την απόκτησή του από ομάδες του εξωτερικού:

“Δεν ξέρω. Αυτά τα γράφουν οι δημοσιογράφοι και από εκεί ενημερώνομαι και εγώ. Δεν γνωρίζω για ενδιαφέρον κάποιας ξένης ομάδας σε επίσημο επίπεδο. Αυτή τα στιγμή κοιτάω μόνο τον Παναθηναϊκό, το συμβόλαιό μου με την ομάδα και το πώς θα τον βοηθήσω για να επιτευχθούν οι στόχοι του.”

Και για το που αφιερώνει το πρωτάθλημα:

“Αφιερώνω το πρωτάθλημα στον κόσμο που ήταν κοντά μας πολύ «δυνατά» και στα εντός και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Σε σχέση με τα υπόλοιπα χρόνια η προσέλευσή του στο ΟΑΚΑ ήταν πολύ μεγάλη και συγκλονιστική. Αυτό τα λέει όλα νομίζω. Ο κόσμος αγαπάει την ομάδα, έκανε υπομονή πολλά χρόνια και του αξίζει αυτός ο τίτλος. Το αφιερώνω επίσης στους συμπαίκτες μου και στο τεχνικό επιτελείο, την διοίκηση και τον πρόεδρο. Το αξίζουν όλοι γιατί έβαλαν το «λιθαράκι» τους για να πάρουμε το πρωτάθλημα.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε