Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Νιόπλιας: “Ξέρω πως να κάνω…ζημιά στη Μπαρτσελόνα”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, μίλησε για τα κέρδη που αποκόμισε από το φόρουμ προπονητών της ΟΥΕΦΑ, στο οποίο συμμετείχε. Τι είπε για την αντίπαλο των “πρασίνων”, Μπαρτσελόνα.

“Ηταν οι μεγαλύτεροι προπονητές της Ευρώπης και μπορέσαμε και μιλήσαμε για διάφορα θέματα των ομάδων τους. Οι γνωριμίες πάντα βγαίνουν σε καλό και νομίζω ήταν καλά που επέλεξα να πάω σε αυτό το σεμινάριο. Μόνο κέρδη μπορούμε να έχουμε από τέτοιες συγκεντρώσεις, πέρα από την ανταλλαγή απόψεων για το ποδόσφαιρο, οι γνωριμίες και οι σχέσεις που δημιουργούνται μεταξύ των προπονητών είναι νομίζω ό,τι καλύτερο”, δήλωσε ο Νιόπλιας, στο leoforos.gr.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν εξακολουθεί να είναι στα πλάνα της ομάδας η απόκτηση επιθετικού: “Ναι, αν προκύψει και είναι ελεύθερος και μπορεί να βοηθήσει, ευχαρίστως. Το είχαμε πει επανειλημμένα ότι θα χρειαστούμε κάποιον επιθετικό, λόγω της φυγής του Σαλπιγγίδη, που μπορούσε να παίζει και ως επιθετικός και ως δεξί εξτρέμ. Αλλά πάντα, πρέπει να γνωρίζουμε και ο κόσμος και όλοι ότι ο ποδοσφαιριστής που θα έρθει θα είναι μια εναλλακτική λύση και δεν ψάχνουμε κάτι το φανταστικό από πλευράς ποιότητας. Θέλουμε όμως να είναι ικανός ώστε να μπορεί να βοηθήσει στο δύσκολο έργο που έχει ο Παναθηναϊκός”, τόνισε.

Καλύτερη ελληνική ομάδα στον κόσμο ο Παναθηναϊκός

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Έλληνας τεχνικός προσέλκυσε το ενδιαφέρον των εκπροσώπων του ξένου Τύπου. Ο Νίκος Νιόπλιας μίλησε στην ισπανική εφημερίδα “Ελ Μούντο Ντεπορτίβο”, για την Μπαρτσελόνα, την οποία χαρακτήρισε με χιούμορ…”ένα καλό ορεκτικό για να αρχίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ”.

“Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κόσμο μια ομάδα με την ποιότητα αυτής του Πεπ Γκουαρδιόλα, του έδωσα συγχαρητήρια και του το είπα. Ποια ομάδα έχει οκτώ παγκόσμιους πρωταθλητές στις τάξεις της; Σε ποια ομάδα, συν τοις άλλοις, παίζει και κάποιος Λιονέλ Μέσι δίπλα τους; Δεν είναι εύκολο να τους έχεις απέναντί σου. Μίλησα με τον Μουρίνιο γι’ αυτό το θέμα γιατί εκείνος τα κατάφερε, αλλά βεβαίως με μεγάλες ομάδες όπως η Τσέλσι ή η Ιντερ. Εμείς ακόμα είμαστε από κάτω. Αλλά θα το προσπαθήσουμε, κυρίως στην έδρα μας. Στο ‘Καμπ Νού’ θα είναι πιο δύσκολο”, δήλωσε.

Όσον αφορά στα “τρωτά” των “μπλαουγκράνα”, αποκάλυψε τις πρώτες σκέψεις του για τους τρόπους που έχει βρεί για να την “πλήξει”: “Ας πούμε ότι ξέρω πώς να προσπαθήσω να τους κάνω ζημιά. Αλλο πράγμα όμως είναι το να σκεφτείς πώς να το κάνεις και άλλο να μπορείς να το φέρεις εις πέρας. Πρωτίστως πρέπει να τους επιτεθείς στο δικό τους μισό, να τους υποχρεώσεις να κάνουν λάθος στις πάσες στη ζώνη άμυνάς τους και μετά να επιτύχεις στην αντεπίθεση. Δεν είναι εύκολο να το καταφέρεις, καθόλου εύκολο”, κατέληξε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε