Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Νιόπλιας: Μεγάλη στιγμή για μας το ματς κόντρα στην Μπάρτσα

ΦΩΤΟ REUTERS

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού αναγνωρίζει τη δυναμική της Μπαρτσελόνα, αλλά τονίζει ότι ο Παναθηναϊκός θα παίξει χωρίς φόβο απέναντι ίσως στην κορυφαία ομάδα του Πλανήτη. “Ξέρουμε πόσο δυνατή έδρα είναι το Καμπ Νου” ανέφερε ο Λουίς Γκαρσία.

Ο Νίκος Νιόπλιας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ενόψει του αποψινού(21:45) αγώνα κόντρα στην Μπαρτσελόνα, αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες της αντιπάλου του Παναθηναϊκού:

“Είναι μεγάλη στιγμή για όλους αυτό το παιχνίδι. Όλοι γνωρίζουμε και θαυμάζουμε την Μπαρτσελόνα και είναι σίγουρα η πιο θεαματική ομάδα στον πλανήτη, που μπορεί να δημιουργήσει ανά πάσα στιγμή ευκαιρίες. Είναι πολύ επιθετική ομάδα και γίνεται ακόμη πιο επιθετική όταν χάνει την μπάλα. Είχε τα 7/11 στην ομάδα που κατέκτησε το Μουντιάλ και πριν από δύο χρόνια κατέκτησε έξι τίτλους. Το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα είναι πολλά πράγματα που δεν μπορεί να αντιληφθεί ο απλός φίλαθλος. Θεωρώ πως είναι πιο επικίνδυνη όταν έχει ο αντίπαλος την μπάλα.

Για την ήττα της Μπαρτσελόνα από την Χέρκουλες: 

“Δεν ήταν σε καλή μέρα με τη Χέρκουλες η Μπαρτσελόνα. Εκπλήξεις μπορούν να γίνουν, αλλά δεν σημαίνει ότι επειδή έγινε μία έκπληξη θα γίνεται συνέχεια. Υπάρχει περίπτωση να έρθει εδώ μία ομάδα και να έχει καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας από την Μπαρτσελόνα; Η αντίπαλός μας είναι φαβορί για να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν πρέπει να φοβόμαστε. Στόχος μας είναι η πρόκριση και το θέμα είναι να βρισκόμαστε στην πρώτη ή τη δεύτερη θέση όταν θα τελειώσουν οι αγώνες, όχι τι αποτελέσματα θα πάρουμε στην πορεία.”

Για το αν είπε την έκφραση “κάνω το σταυρό μου”:

“Ποτέ δεν είπα ότι κάνω το σταυρό μου. Δεν μου αρέσει η ειρωνεία. Πού είναι αυτός ο Ισπανός που το είπε;”

Για το πως θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα

“Στο ποδόσφαιρο πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος από την αρχή μέχρι το τέλος. Ιδιαίτερα με τέτοιους αντιπάλους. Ανά πάσα στιγμή πρέπει να προσέχεις, εδώ τα λάθη πληρώνονται. Για να κερδίσεις μια τέτοια ομάδα πρέπει να περιορίσεις στο ελάχιστο τα λάθη και να βρεθείς εσύ σε τοπ φόρμα.”

Για το αν θα παίξει μαν του μαν τον Μέσι:

“Θα παίξουμε όπως παίζουμε πάντα, με άμυνα ζώνης. Ο καθένας προπονητής πολεμά με τα όπλα που έχει εκείνος.”

Ο Λουίς Γκαρσία από την πλευρά του τόνισε: 

“Ελπίζω με συγκέντρωση και σκληρή δουλειά στα 90 λεπτά να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Όλοι ξέρουμε πολύ καλά πόσο δυνατή είναι η Μπαρτσελόνα, χωρίς να υποτιμούμε τους υπόλοιπους αντιπάλους. Στόχος μας είναι η δεύτερη θέση, αλλά και οι άλλες δύο ομάδες μπορούν να μας προκαλέσουν προβλήματα.

Στο γήπεδο αυτό μπορεί να γίνει δύσκολη η ζωή κάθε ομάδας. Εμείς είμαστε εδώ για να παίξουμε το παιχνίδι μας και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε