Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Νιόπλιας: Θα πούνε σε μένα για την πεντάρα αυτοί που που έφαγαν 7;

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Λίγη ώρα μετά το ξέσπασμα στη συνέντευξη Τύπου και τις συνομιλίες με Πατέρα, Αντώνιου και Σισέ ο προπονητής του Παναθηναϊκού εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση αι μίλησε με σκληρά λόγια για τον Ολυμπιακό.

O Nίκος Νιόπλιας σε συνέντευξή του στο συνδρομητικό κανάλι αναφέρθηκε στις ευρωπαϊκές αποτυχίες του Ολυμπιακού ως δική του… απάντηση στα όσα ανέφερε ο πειραϊκός σύλλογος για τον Παναθηναϊκό, ενώ δήλωσε και ουκ ολίγα άλλα πράγματα που θα συζητηθούν.
 
“Ηρθα σε επικοινωνία με τον πρόεδρο και μιλήσαμε. Εξεπλάγη και αυτός από τη δήλωσή μου. Θα σταθεί, όμως, στο πλευρό μου και όλοι μαζί θα προχωρήσουμε για να φέρουμε τον Παναθηναϊκό στο δρόμο των επιτυχιών”, υποστήριξε και αιτιολογήθηκε: “Δεν είχα κάτι με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Απλώς ήμουν λιγάκι μόνος. Αισθάνθηκα ότι ήμουν πολύ μόνος. Και σκέφτηκα ότι ήταν η κατάλληλη περίοδος για να βρει ο Παναθηναϊκός προπονητή. Από τη στιγμή που έχω την πλήρη στήριξη του προέδρου, που τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση, όλα είναι καλά”.
 
“Είμαι πολύ δυνατός άνθρωπος δεν είναι τυχαίο ότι έπαιξα τόσα χρόνια ποδόσφαιρο και σε υψηλό επίπεδο. Είμαι δυνατός αλλά είμαι και καλός προπονητής. Σίγουρα υπάρχουν και καλύτεροι. Δεν είναι αυτή η πιο δύσκολη ημέρα. Ήταν η 9 Δεκεμβρίου όταν με κάλεσε ο Κώστας Αντωνίου. Τότε δεν ήξερα τι θα συναντήσω. Ξεκινήσαμε τότε και κάναμε νίκες και μετά ήρθε η ισοπαλία με την ΑΕΚ. Από αυτό βγήκα πιο δυνατός. Όπως πολύ πιο δυνατός βγήκα από την Μπαρτσελόνα”, πρόσθεσε ο Κοζανίτης τεχνικός που στη συνέχεια μίλησε για το μέλλον της ομάδας:
 
“Δεν ήταν το αποτέλεσμα με την Κοπεγχάγη. Μπορούμε να ανακάμψουμε. Το έχουμε ξανακάνει. Και αυτά που είδα σήμερα μου δίνουν κουράγιο. Ξέρω ότι με αγαπούν οι ποδοσφαιριστές. Αν δεν το έκαναν εύκολα σε αποβάλλουν από αυτό τον χώρο. Αυτά που ζούμε τώρα με κάνουν και πιο δυνατό, πιο σοφό». Για τη διοίκηση του ΠΑΟ πρόσθεσε: «Είχα άριστη συνεργασία με την οικογένεια Βαρδινογιάννη την οποία εκτιμώ, τον κ. Βγενόπουλο και τον κ. Πατέρα, τους κυρίους Γιαννακόπουλους, οι οποίοι όταν ήρθα δε με γνώριζαν”.
 
Αναφερόμενος στις ήττες στο Champions League, είπε: “Το αν έφαγα πέντε από την Μπαρτσελόνα, δε λέει κάτι. Ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη στο μπάσκετ. Αν, όμως, παίξει με τους Λος Άντζελες Λέικερς και παίζουν ο Κόμπε και ο Γκασόλ τότε θα φάμε 30 πόντους στο μπάσκετ. Ε, αυτό είναι η Μπαρτσελόνα. Σίγουρα μας πλήγωσε πάρα πολύ αυτό όπως και αυτό με την Κοπεγχάγη. Όταν χάσαμε από την Κοπεγχάγη, είπα στα παιδιά ότι αυτά συμβαίνουν αλλά δεν πέθανε και κανένας. Τη μεγαλύτερη στεναχώρια την έχει ο Γκοβού που πέθανε ο πατέρας του”.
 
Από τις δηλώσεις του δεν έλειψε και ο… Ολυμπιακός: “Με ενόχλησαν αυτά που είπαν από τον Ολυμπιακό για την ομάδα της πεντάρας γιατί την εκπροσωπώ εγώ. Δεν πρέπει να τα λέμε αυτά. Κι εγώ θυμάμαι μία ομάδα με ριγέ ασπρόμαυρα που έβαλε επτά σε μία άλλη με ερυθρόλευκες. Και μία άλλη, η Ρόζενμποργκ της έβαλε τέσσερα. Δυστυχώς, πήραμε το ευρωπαϊκό το 2004 και πάμε με την όπισθεν. Δεν μου αρέσει η κουβέντα για τη διαιτησία. Με όλα αυτά που λέγονται όποιος σφυρίζει στο ΟΑΚΑ πρέπει να βάλει τη στολή του αμερικάνικου ποδοσφαίρου”.
 
Μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ είπε ότι είχε ενημερώσει για την παραίτησή του μόνο την οικογένειά του. “Απλώς, αυτό που ένιωθα αυτό είπα. Για μένα το ποδόσφαιρο δεν είναι μονό η νίκη ή η ήττα. Υπάρχουν μερικά πράγματα που με πειράζουν πολύ περισσότερο. Ποδόσφαιρο είναι, άλλοτε θα χάσεις, άλλοτε θα κερδίσεις» σημείωσε και αναφέρθηκε στο τηλεφώνημα του Πατέρα. «Μετά τη διαβεβαίωση του προέδρου, τον οποίο έχω σε μεγάλη εκτίμηση, δεν είχα λόγο να επιμείνω στην απόφασή μου. Δεν είναι τόσο η στήριξη με τα λόγια του όσο το πώς σου μιλάει ο άλλος και γι’ αυτό και είμαι ευχαριστημένος”.
 
Στο μεταξύ, ο Έλληνας τεχνικός, αλλά και όλα τα μέλη της αποστολής του Παναθηναϊκού, γνώρισαν την αποθέωση από 100 άτομα στο αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης” του Ηρακλείου. Το όνομα του Νίκου Νιόπλια έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Παναθηναϊκού.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε