Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Νταμπλ η Τσέλσι με “κανονιά” Ντρογκμπά

Ο Ντρογκμπά πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε και χάρισε το κύπελλο στην Τσέλσι
Ο Ντρογκμπά πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε και χάρισε το κύπελλο στην Τσέλσι, ΦΩΤΟ REUTERS.

Οι μπλε ήταν το ακλόνητο φαβορί στον 129ο τελικό του κυπέλλου Αγγλίας και αυτό το επιβεβαίωσαν επικρατώντας με 1-0 της Πόρτσμουθ σε ένα δραματικό ματς με 5 δοκάρια και 2 χαμένα πέναλτι.

Η Πόρτσμουθ απέδειξε ότι σε τέτοια ματς κανείς δεν μπορεί να θεωρεί δεδομένη τη νίκη. Αν και είνια γνωστή η τραγική οικονομική κατάσταση της ομάδας εντούτοις οι παίκτες της τα έδωσαν όλα και ανάγκασαν τους παίκτες της Τσέλσι να καρδιοχτυπήσουν.

Τελικά οι μπλε με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Ντρογκμπά κατάφερε να πάρει το κύπελλο και να ολοκληρώσει ιδανικά τη σεζόν.

Στο πρώτο μέρος η Τσέλσι σημάδεψε πέντε φορές τα δοκάρια, ενώ η Πόρτσμουθ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα με τον Πικιόν να μην μπορεί εξ επαφής να νικήσει τον Τσεχ.

Στο δεύτερο μέρος οι Πομπέις θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί όταν ο Ντιντάν κέρδισε πέναλτι. Ο Μπόατενγκ ανέλαβε την εκτέλεση αλλά νικήθηκε από τον Τσεχ.

Στο 59′, πέντε λεπτά μετά το χαμένο πέναλτι της Πόρτσμουθ, ο Ντρογμπά με καταπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Αυτό έμελλε να είναι και το χρυσό γκολ του τελικού αφού ούτε ο Λάμπαρντ στο 88′ από το σημείο του πέναλτι κατάφερε να σκοράρει.

Η Τσέλσι κατέκτησε τιο 6ο κύπελλο της ιστορίας της.

Τέρι και Λάμπαρντ σήκωσαν το κύπελλο, ΦΩΤΟ REUTERS.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε