Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ντεμόλ: Ο Μητρόπουλος μου είπε να στήσω αγώνα

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Βέλγος τεχνικός με δηλώσεις στην πατρίδα του αποκάλυψε πως το 2004 όταν βρισκόταν στο Αιγάλεω, ο πρόεδρος της ομάδας Θωμάς Μητρόπουλος του είχε ζητήσει να στήσει ένα παιχνίδι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ντεμόλ στην ιστοσελίδα «nieuwsblad.be»:

Για την οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα:

«Από το καλοκαίρι και μετά, τα πράγματα έγιναν πολύ άσχημα. Ο κόσμος χάνει τις δουλειές του ή δεν πληρώνεται. Πολλά ρεστοράν κλείνουν. Στο δρόμο βλέπεις αμάξια με τις κουκούλες, επειδή ο κόσμος δεν μπορεί να βάλει βενζίνη ή να πληρώσει την ασφάλεια. Οι ποδοσφαιριστές είναι πιο προνομιούχοι, αλλά υπήρχαν νεαροί που δεν είχαν χρήματα να φάνε ενώ ανησυχούσαν για την οικογένεια τους.

Τον Οκτώβρη πληρώθηκα το μισθό του Ιουλίου. Τον Νοέμβριο απολύθηκα και έστειλα στη FIFA φάκελο όπου έλεγε πως είχα συμβόλαιο μέχρι το τέλος του χρόνου. Τα Γιάννινα έχουν καλό όνομα. Είχε δυο προτάσεις, από την Λάρισα, όπου έμαθα πως ο προηγούμενος προπονητής είχε να πληρωθεί 4 μήνες, και από το Παραλίμνι».

Για την κατάσταση των ελληνικών ομάδων:

«Ο Κέβιν Μιραλάς που παίζει στον Ολυμπιακό, λέει πως δεν νιώθει την κρίση. Ο Ολυμπιακός είναι η πλουσιότερη ομάδα και μετά είναι ο Παναθηναϊκός. Ωστόσο οι Έλληνες είναι περίεργοι. Αν δεν πουν ψέματα σε κάποιον δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ».

Για την εποχή που καθόταν στον πάγκο του Αιγάλεω:

«Ήταν ο πρώτος σύλλογος που δούλεψα στην Ελλάδα. Τον Δεκέμβριο ήμασταν στην τέταρτη θέση και διεκδικούσαμε την συμμετοχή στο Κύπελλο UEFA. Κάτι, φυσικά, που δεν περίμενε κανείς. Ο πρόεδρος ήρθε και μου είπε: “Αν θέλεις να πληρωθούν παίκτες, να μου επιτρέψεις να στήσω έναν αγώνα. Θα πρέπει να χάσετε”. Φυσικά και αρνήθηκα. “Δεν πειράζει, μπορείς ακόμα να μάθεις την ελληνική πραγματικότητα”, μου απάντησε. Την επόμενη μέρα ήταν έτοιμο το εισιτήριο για τις Βρυξέλλες».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε