Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ντέρμπι κάποτε, ντέρμπι πάντα – ΑΕΚ-Ολυμπιακός (19:30)

Ντέρμπι κάποτε, ντέρμπι πάντα – ΑΕΚ-Ολυμπιακός (19:30)

Μπορεί ο ουραγός να φιλοξενεί τον πρωτοπόρο, μπορεί νεαρά παιδιά να κοντράρονται με ακριβοπληρωμένους άσους, όμως μία “μάχη” ανάμεσα στους κιτρινόμαυρους και τους ερυθρόλευκους αποτελεί πάντα μια σύγκρουση δύο κόσμων. Τα πλάνα των δύο προπονητών και οι πιθανές ενδεκάδες.

ΑΕΚ εναντίον Ολυμπιακού, με τον “δικέφαλο” στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και τους Πειραιώτες στην κορυφή δεν έχει ξαναγίνει. Απόψε το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο η μεταξύ τους μάχη δεν καθορίζει κάποιον τίτλο. Για την ΑΕΚ είναι ένας αγώνας επιβίωσης και για τον Ολυμπιακό μια ευκαιρία να πιστοποιήσει την ανωτερότητα του.

Στην “Ένωση” δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες, καθώς κρίνεται επιτακτική ανάγκη να ξεκολλήσει η ομάδα από την τελευταία θέση και οι “κιτρινόμαυροι” αναμένεται να παραταχθούν από τον Έβαλντ Λίνεν με την ίδια φιλοσοφία που αντιμετώπισαν τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Όσον αφορά τα πλάνα του 58χρονου τεχνικού, την «κιτρινόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Κωνσταντόπουλος. Μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα παίξουν οι Βλάχος, Γιάγκο, Κουτρουμπή και Λαγός. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Κορδέρο και Φέτσης, έχοντας στα πλάγια τον Κοντοέ και τον Κατίδη.  Επιτελικό ρόλο θα έχει ο Γκερέιρο, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Κατσικοκέρης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Αραμπατζής, Παυλής, Ρίκκα, Φουρτάδο, Φούντας, Μπουγαΐδης και Αρκούδας.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ολυμπιακός πάει στο ΟΑΚΑ με την ψυχολογία στα ύψη μετά την δεύτερη νίκη επί της Μονπελιέ. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν θέλει να σε καμία περίπτωση οι παίκτες του να υποτιμήσουν την ΑΕΚ και αναφέρθηκε πολλές φορές σε αυτό μέσα στην εβδομάδα. Παράλληλα οι “ερυθρόλευκοι” έχουν ακόμα ένα κίνητρο καθώς αν νικήσουν στο ντέρμπι θα μοιραστούν 300.000 ευρώ πριμ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός που δεν μπορεί να υπολογίζει στους Μανωλά και Κοντρεράς αναμένεται να παρατάξει τους Πειραιώτες με τον Κάρολ κάτω από δοκάρια ο οποίος μπροστά του θα έχει – από δεξιά προς αριστερά – τους Τοροσίδη, Μοντέστο, Σιόβας και Χολέμπας. Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Φέισα, έχοντας τους Μανιάτη και Γκρέκο κοντά του. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Αμπντούν, Βλαχοδήμος (ή Μασάντο) και Μήτρογλου.  Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Γιαννιώτης, Παπάζογλου, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Φετφατζίδης, Πάντελιτς και Τζεμπούρ.

Παρακολουθήστε από το NewsIt την εξέλιξη του αγώνα και όλα όσα θα συμβούν στο ΟΑΚΑ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε