Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ντέρμπι σε όλη την Ευρώπη!

Ένα “καυτό” σαββατοκύριακο περιμένουν οι ποδοσφαιρόφιλοι σε ολόκληρη την Ευρώπη καθώς υπάρχουν ντέρμπι παντού. Μάντσεστερ Γ. – Λίβερπουλ στην Αγγλία, Σάλκε – Ντόρτμουντ στη Γερμανία, Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα στην Ισπανία, Φενέρ – Μπεσίκτας στην Τουρκία, Φέγενορντ – Άγιαξ στην Ολλανδία και Μπορντό – Λιόν στην Γαλλία.

Η τύχη τα έφερε έτσι ώστε να διεξάγονται το ίδιο διήμερο αρκετές σημαντικές αναμετρήσεις στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Καταρχήν στην Αγγλία όπου η Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Λίβερπουλ στο μεγαλύτερο ντέρμπι της χώρας.
 
Οι “κόκκινοι διάβολοι” πέταξαν μεσοβδόμαδα δύο βαθμούς κόντρα στην Ρέιντζερς για το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στο πρωτάθλημα προέρχονται από το 3-3 με την Έβερτον. Ο Φέργκιουσον δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Κάρικ και Βαλέντσια, ωστόσο, έδωσε “ανάσες” σε αρκετούς βασικούς με την Ρέιντζερς και αναμένεται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.
 
Στην αντίπερα όχθη το ματς κρίνεται οριακό για την Λίβερπουλ αν και βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν. Οι “κόκκινοι” μετρούν ήδη πολλές απώλειες και αν φύγουν με σκυμμένα τα κεφάλια και από το “Ολντ Τράφορντ” θα απομακρυνθούν αρκετά από την κορυφή.
 
Αξίζει να αναφερθεί πως την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Μάντσεστερ οι “κόκκινοι διάβολοι” μετρούν 6 νίκες και 4 ήττες.
 
Στην Μαδρίτη η Μπαρτσελόνα καλείται να υποτάξει τον “κακό της δαίμονα” καθώς τα τρία τελευταία χρόνια φεύγει ηττημένη από το “Βιθέντε Καλντερόν”. Η Ατλέτικο που γνώρισε την πρώτη της ήττα στην σεζόν στο “Κλεάνθης Βικελίδης” θέλει να κάνει το 3 στα 3 στο πρωτάθλημα και να παραμείνει στην κορυφή, όμως ο Κίκε Φλόρες δεν γνωρίζει ακόμα αν θα μπορεί να υπολογίζει στον Σέρχιο Αγκουέρο. Από την άλλη οι Καταλανοί μετά την γκέλα με την Χέρκουλες έδωσαν σόου κόντρα στον Παναθηναϊκό και πάνε στο ντέρμπι με την ψυχολογία στα ύψη.
 
Η ώρα για το πιο σημαντικό ματς της χρονιάς για τους φίλους της Σάλκε και της Ντόρτμουντ έφτασε. Στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ η ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ ψάχνει την πρώτη της νίκη μετά από 5 αγώνες, έχοντας στο πλευρό της την προϊστορία καθώς η Ντόρτμουντ έχει καταφέρει να πανηγυρίσει τη νίκη ως φιλοξενούμενη μόνο το μακρινό 1996.
 
Στην Κωνσταντινούπολη διεξάγεται ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι της Τουρκίας ανάμεσα σε Φενέρμπαχτσε και Μπεσίκτας. Οι δύο ομάδες έκαναν σημαντικές μεταγραφές το καλοκαίρι και έχουν δυναμώσει σημαντικά, ενώ οι Νιάνγκ και Γκούτι αναμένεται να δώσουν άλλο χρώμα στο ντέρμπι.
 
Στην Ολλανδία όλοι περιμένουν το απόλυτο ντέρμπι ανάμεσα στη Φέγενορντ και τον Άγιαξ. Η κόντρα των “λιμανιών” έχει γίνει πολλές φορές αιτία για σοβαρά επεισόδια στην χώρα της “τουλίπας” και γιαυτό το λόγο τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια.
 
Τέλος στην Γαλλία οι φίλοι της Μπορντό περιμένουν πως και πως να… υποδεχθούν το πρώην ίνδαλμα τους, Ζοάν Γκουρκίφ με την φανέλα της Λιόν. Η μεταγραφή του καλοκαιριού στην Γαλλία στοίχισε 23 εκατ. ευρώ και δεν είναι λίγοι αυτοί που χαρακτηρίζουν προδότη τον Γκουρκίφ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε