Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ντόρσεϊ: Να παίξουμε σαν πρωταθλητές Ευρώπης

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Τζόι Ντόρσεϊ μίλησε για τους τελικούς της Α1 μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό, αναφέρθηκε στο θέμα της παραμονής του και αποκάλυψε το μυστικό της επιτυχίας στο final-4 της Κωνσταντινούπολης.

Διαβάστε όσα είπε ο Τζόι Ντόρσεϊ στην Sportday:

Για το πώς έφτασε ο Ολυμπιακός στην κορυφή της Ευρώπης: «Ποτέ μην υποτιμάτε το αουτσάιντερ (για την ακρίβεια, χρησιμοποίησε τον όρο «underdog», που μεταφράζεται ως ασθενέστερος στα λεξικά). Είτε ο οποιοσδήποτε άνθρωπος, είτε η ομάδα που στιγματίζεται ως ο αδύναμος κρίκος πάντα πιστεύει πως μπορεί να νικήσει. Αυτό ίσχυσε με εμάς. Ξέραμε πως για τους άλλους ήμασταν το αουτσάιντερ, αλλά εμείς ήμασταν βέβαιοι ότι μπορούμε να τους «πάρουμε». Είχαμε τόοοση ψυχή και αυτό είναι το σημαντικότερο με τους παίκτες του Ολυμπιακού. Ποτέ δεν σταματάμε να παλεύουμε και πάντα, μα πάντα, πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Έτσι, λοιπόν, φτάσαμε στην κορυφή».

Για το αν έχει συνειδητοποιήσει τι έχουν πετύχει εκείνος και οι συμπαίκτες του: «Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που έγινε. Απίστευτο! Τι να πω; Ευχαριστώ το φιλαράκι μου, τον Κάιλ (Χάινς) που έκανε την απόφασή μου πιο εύκολη. Είναι… πραγματικά καταπληκτικό αυτό που συνέβη!».

Για την κακή εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος και για το πώς ήρθε η μεγάλη ανατροπή από το -19: «Ήταν τραγικό το πρώτο μισό. Είχαμε 13 λάθη. Απαράδεκτο. Για να μιλήσω επί προσωπικού, ήταν πολύ δύσκολο να βρω τον τρόπο να βοηθήσω, με την ΤΣΣΚΑ να έχει δημιουργήσει συνωστισμό στη ρακέτα. Είχε πολλά κορμιά στο “ζωγραφιστό” και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Ο κόουτς έκανε τη σωστή επιλογή: με έβγαλε και έβαλε τον Κάιλ (Χάινς), ο οποίος ήταν συγκλονιστικός. Έπαιξε πολύ καλή άμυνα, έδωσε μοναδικές ασίστ στα παιδιά που ήταν ελεύθερα, για να κάνουν ανοιχτά σουτ. Ήταν ό,τι καλύτερο! Βέβαια, πολλά credits ανήκουν σε αυτά τα νέα παιδιά που έκαναν πολύ μεγάλα σουτ. Γιατί για να νικήσουμε, με δεδομένο ότι οι Ρώσοι είχαν γεμίσει τη ρακέτα, έπρεπε οι νεαροί να πάρουν… θέση. Και το έκαναν! Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Τι να πω; Είναι απίστευτο αυτό που νιώθω…».

Για το αν θυμάται να έχει ξαναζήσει κάτι παρόμοιο στην καριέρα του: «Χμ… Μόνο με τη μέρα που έγινα πικ στο ντραφτ (το 2008, από τους Μπλέιζερς που τον αντάλλαξαν με τους Ρόκετς -ο Μπατούμ έκανε την αντίθετη διαδρομή) και τους τελικούς με το Μέμφις (το 2008, με τους Memphis Tigers και τους Ντέρικ Ρόουζ και Κρις Ντάγκλας-Ρόμπερτς συμπαίκτες). Μόνο που αυτή τη φορά νίκησα! Και είναι απίστευτο αυτό που ζω. Ολα τα συναισθήματα που βιώνω».

Για το αν θα παραμείνει στον Ολυμπιακό και τη νέα περίοδο: «Έχω κάνει τόσα πολλά για αυτή την ομάδα, έχω ζήσει τόση επιτυχία από την πρώτη μου σεζόν εδώ, θα είναι δύσκολη η απόφαση… Θα πρέπει, όμως, να περιμένω το τέλος της χρονιάς για να καταλήξω κάπου».

Για το αν είχε περάσει από το μυαλό του πως ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε την Ευρωλίγκα: «Ήξερα πως πηγαίνω σε μια καλή ομάδα. Με την εμπειρία που είχα από το ΝΒΑ, την άφιξη το Εϊσι Λο, λίγο αργότερα, αλλά και όλα αυτά τα νέα παιδιά που έχουμε και παίζουν όπως παίζουν, είχα καταλάβει πως έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε κάτι πάρα πολύ καλό. Ήμουν βέβαιος πως θα φτάσουμε στο φάιναλ φορ. Ποτέ όμως, δεν σκέφτηκα ότι θα παίρναμε και το τρόπαιο. Δεν έχω λόγια…».

Για τους τελικούς της Α1 κόντρα στον Παναθηναϊκό: «Είμαστε οι πρωταθλητές Ευρώπης και πρέπει να παίξουμε ως πρωταθλητές Ευρώπης και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι η πρώτη μου φορά στους ελληνικούς τελικούς, έχω όμως, ακούσει πολλά, είναι η αλήθεια (γελάει)! Προτιμώ να μείνω συγκεντρωμένος σε αυτό που έχουμε να κάνουμε και αυτό είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Για το ποιο είναι το βασικό συστατικό της επιτυχίας του Ολυμπιακού: «Ό,τι είμαστε μια παρέα που απολαμβάνει το μπάσκετ, απολαμβάνουμε τη συνύπαρξή μας στο παρκέ, πιστεύουμε στους εαυτούς μας και παράλληλα πιστεύουμε και στους διπλανούς μας. νιώθουμε υπερήφανοι για όσα έχουμε κάνει και σε κάθε περίπτωση, ό,τι και αν γίνεται δεν σταματάμε να παλεύουμε. Είναι αυτό που μας λέει πάντα ο κόουτς, που μας έχει μάθει να διασκεδάζουμε το μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός μου θυμίζει τα κολεγιακά μου χρόνια στο Μέμφις. Όλα αφορούν την ομάδα, ενώ το ΝΒΑ αφορά τους σταρ».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε