Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Ντούντα: Ο ΠΑΟ δεν θα έχει τόσο μεγάλο πλεονέκτημα φέτος

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού υποσχέθηκε σκληρή δουλειά, αναφέρθηκε στην περίπτωση του Βασιλόπουλου αποκαλύπτοντας ότι θα κάνει εγχείρηση και μίλησε για τον αιώνιο αντίπαλο και τη μετεγγραφή Σπανούλη.

Ο “Σοφός” στην πρώτη του συνέντευξη τύπου ως προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για όλους και για όλα. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει ακόμη μία μετεγγραφή ενώ είπε ότι είναι η πρώτη φορά που επιστρέφει σε ομάδα που έχει δουλέψει στο παρελθόν και αυτό το έκανε μόνο για τους ερυθρόλευκους.

“Χαίρομαι πολύ που είμαστε πάλι μαζί εδώ. Σκέφθηκα να κάνουμε μια συνέντευξη που δεν τη χρειάζομαι τόσο εγώ που φθάσαμε με την εθνική Σερβία τις πρωινές ώρες, όσο για να τα πούμε για τον Ολυμπιακό τώρα και να μην τα μπερδεύουμε με την εθνική.

Ξεκίνησε η ομάδα σήμερα με εξετάσεις. Θα μείνει εδώ μια εβδομάδα και θα συνεχίσει δυο εβδομάδες στο Καρπενήσι. Έχουμε τρεις στην ενική Ελλάδα, δυο Σερβία, έναν Αυστραλία και τον Χαλπερίν στην εθνική Ισραήλ. Στις 19 Σεπτέμβρη θα ενσωματωθούν οι διεθνείς. Μέχρις τις 27 Σεπτέμβρη θα είμαστε εδώ. Έχουμε προγραμματίσει δυο τουρνουά. Έχουμε επτά παίκτες που δεν θα συμμετέχουν με την ομάδα από την αρχή. Ακόμα και εγώ δεν θα είμαι εδώ. Εγώ επέλεξα τους παίκτες, αλλά δεν θα μπορώ να είμαι εδώ από την αρχή. Θα έχουμε ένα μεγάλο τουρνουά με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων της Φενέρ και της Ρόμα, το οποίο θα είναι 29/9-2/10. Στις 4-6/10 στην Κύπρο θα παίξουμε με Μακάμπι, Ρόμα και ΑΕΛ. Πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι.  Στις 13 Οκτώβρη έχουμε Κύπελλο και πιστεύουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι με τη Ρεάλ Μαδρίτης που παίζουμε στις 18 Οκτώβρη.

Για το πρόγραμμα μίλησα αρκετά με τους συνεργάτες μου. Χρειαζόμαστε έναν έμπειρο άνθρωπο του Ολυμπιακού και αυτός θα είναι ο Μίλαν Τόμιτς. Πίεζα πολύ τον Μίλαν να δεχθεί τη θέση. Εχει φιλοδοξίες για να γίνει προπονητής. Θα έχω τρεις βοηθούς, ο πρώτος θα είναι ο συνεργάτης μου για χρόνια ο Βαγγέλης Αγγέλου και ο άλλος θα είναι ο Αλεξάντερ Κέσαρ. Ο Μαρμαρινός και ο Γκατζούλης θα μείνουν στην ομάδα, επειδή ήμασταν ευχαριστημένοι από τη δουλειά τους.

Είναι φανερό ότι έχουμε βάση με έμπειρους Έλληνες παίκτες. Περιμένω μεγάλη βελτίωση. Είναι βάση για την νέα σεζόν. Μπορεί να μην έχουμε σούπερ σταρ σαν τον Τσίλντρες και τον Κλέιζα. Μπορώ να υποσχεθώ όμως ότι μπορούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ. Θέλουμε πίστωση χρόνου. Καταλαβαίνω απόλυτα τη διοίκηση σε μια στιγμή που το κράτος περνάει μεγάλη κρίση. Βλέπω μια πολιτική αυστηρότητας στα οικονομικά. Ο Ολυμπιακός πάντα όμως είχε και θα έχει ίδια κριτήρια και θα έχει υψηλούς στόχους”.

Για τους λόγους της επιστροφής του:

“Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα. Υπήρχε μια ιδέα, να τελειώσω την καριέρα μου με την εθνική Σερβίας. Όταν μου έγινε όμως αυτή η πρόταση σκέφθηκα ότι θα ήταν η πρώτη φορά που θα δουλέψω δεύτερη φορά σε μια ομάδα. Πάντα ο Ολυμπιακός ήταν στην καρδιά μου. Ένας προπονητής πρέπει να ξέρει για ποιο λόγο θα διαλέξει μια ομάδα. Μετά από μεγάλη συζήτηση με τη διοίκηση αποφάσισα να δεχθώ την πρόταση».

Για τις μετεγγραφικές κινήσεις:

“Αν ξέρω ότι υπάρχει παίκτης που θα κάνει τη διαφορά, θα κινηθούμε. Περιμένω πολλά από τους Έλληνες. Δεν βλέπω εγώ τίποτα, άλλο αν γράφουν οι εφημερίδες για τον Ρούντι. Μας έλειπε ένας παραδοσιακός σουτέρ και για αυτό συμφωνήσαμε με τον Κέσελι που μπορεί να φτιάξει καριέρα και μεγάλο όνομα στον Ολυμπιακό. Μπορεί να κάνουμε άλλες μεταγραφές, έναν ξένο που έχουμε θέση. Αν δούμε κάτι, θα μιλήσω με τη διοίκηση.”

Για την έλλειψη τίτλων:

 
“Να ξεκινήσω με υποσχέσεις δεν είναι για μένα. Μπορώ να υποσχεθώ μαζί με τους παίκτες ότι θα κάνουμε σοβαρή και συγκεντρωμένη δουλειά. Κάναμε μεγάλες κινήσεις στην αρχή του καλοκαιριού. Πρώτα αποκτήθηκε ο Σπανούλης και μετά εγώ. Αυτές οι κινήσειθς ξύπνησαν τον αιώνιο αντίπαλο να φτιάξει την ομάδα. Είμαστε έτοιμοι για τη δουλειά. Δεν θέλουμε να λέμε πολλά λόγια.”

Σαν γόητρο ο Ολυμπιακός θέλει πολύ το πρωτάθλημα. Οι αγωνιστικοί στόχοι είναι πεντακάθαροι. Και στις τρεις διοργανώσεις θα παίξουμε μεγάλο ρόλο. Το 1997 η ομάδα ήταν πιο έτοιμη. Ήταν πρωταθλήτρια Ελλάδας και δεν είχε ευρωπαϊκό τίτλο. Έχουμε καλή βάση παικτών. Με τους Νεστέροβιτς και Νίλσεν που είναι πολύ έμπειροι παίκτες. Η ομάδα πιστεύω ότι είναι έτοιμη για να πετύχει τους στόχους της».

Για τον Γιοτάμ Χαλπερίν
:

“Έγινε μια κουβέντα με τον μάνατζέρ του ώστε να πάρει κάποια αποζημίωση και να βρει ομάδα. Ο Χαλπερίν έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και οι συνεργάτες μου θα τον έχουν από 19 Σεπτεμβρίου στις προπονήσεις. Μπορεί μάλιστα να έρθει και νωρίτερα αφού οι υποχρεώσεις του με το Ισραήλ τελειώνουν πιο νωρίς.”

Για τον Ζόραν Έρτσεγκ:

“Ο Έρτσεγκ είναι ένας παίκτης με μεγάλο ταλέντο. Όταν κόπηκε από τη Σερβία του είπα εσύ τώρα να ξεκουραστείς λίγο, να επιστρέψεις στην ομάδα και να παλέψεις για τη θέση σου. Έχω μιλήσει με τους συνεργάτες μου για το τι χρειαζόμαστε και τι ζητάμε από τους παίκτες, να ξεκαθαρίσουμε τον ρόλο τους.”

Για τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο:

“Μίλησα τηλεφωνικώς μαζί του. Όταν με πήρε, μου είπε ότι ‘’Ναι κόουτς, αισθάνομαι καλά, θα είμαι έτοιμος’’. Εγώ του είπα ότι δεν είμαι γιατρός και του ευχήθηκα ό,τι καλύτερο… Η επέμβαση από νευροχειρούργους είναι απαραίτητη. Εγώ τον Βασιλόπουλο τον υπολογίζω πολύ όμως δεν θα τον έχουμε για τουλάχιστον τέσσερις μήνες. Μας λείπει ένας παίκτης με το στυλ του Βασιλόπουλου. Θα γίνει σίγουρα χειρουργείο. Είναι αποφασισμένο για αυτές τις μέρες, αν και έπρεπε να γίνει αμέσως μετά το πρωτάθλημα.”

Για τον Κώστα Παπανικολάου:

“Έκανα μια ανάλυση για τον Παπανικολάου, τον Σλούκα και κάποιους που δεν είχαν τόσο μεγάλο αγωνιστικό ρόλο όπως ο Μαυροκεφαλίδης, τον οποίο πιστεύω πολύ. Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια, φτιάξαμε ειδικό πρόγραμμα όμως μιλάμε πολύ για τον Παπανικολάου. Εγώ δεν τον είδα να παίξει ούτε ένα μεγάλο παιχνίδι! Πρόκειται για ένα μεγάλο ταλέντο και δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας έμπειρος τεχνικός όπως ο Γιαννάκης δεν τον ήθελε πέρσι. Ελπίζω να κάνουμε καλή δουλειά.”

Για τον Παναθηναϊκό

“Σε όλα αυτά τα χρόνια ο Παναθηναϊκός ήταν πιο σταθερός και σίγουρα είχε πιο ισχυρό τεχνικό τιμ, όμως δεν θα έχει τόσο μεγάλο πλεονέκτημα.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε