Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ντούντου…όπως λέμε Πάουλο Κοέλιο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, έστειλε το μήνυμα του, μέσω ενός αποσπάσματος από το βιβλίο “Ο οδηγός του πολεμιστή του φωτός”, του κορυφαίου Βραζιλιάνου συγγραφέα.

“Χάσαμε εξ αιτίας μας, δεν ήμασταν εκείνη η ομάδα που όλοι ήθελαν να δουν και που γοήτευε. Ξέρω ότι είμαστε ακόμα μακριά από εκείνη την ομάδα, όμως δεν μπορούμε να χάσουμε την ταυτότητά μας, τον χαρακτήρα μας, την εικόνα μας, την θέληση της ομάδας που θέλει να είναι πρωταθλήτρια έναντι οποιουδήποτε κόστους”, έγραψε ο Ντούντου στο προσωπικό του blog.

“Αφήνω ένα μήνυμα (από το βιβλίο του Πάουλο Κοέλιο “Ο πολεμιστής του φωτός”) που είναι πολύ χρήσιμο: Ο πολεμιστής του φωτός ξέρει να χάνει. Δεν δέχεται την ήττα ως κάτι που του είναι αδιάφορο χρησιμοποιώντας φράσεις όπως “καλά, δεν ήταν και το πιο σημαντικό” ή “πραγματικά, εγώ δεν το ήθελα”. Αποδέχεται την ήττα ως ήττα και δεν προσπαθεί στα λόγια να τη μετατρέψει σε νίκη ή σε εμπειρία. Υποφέρει από τον πόνο των τραυμάτων, την αδιαφορία των φίλων και τη μοναξιά της απώλειας. Σε αυτές τις στιγμές, λες στον εαυτό σου “Αγωνίστηκα για κάτι και δεν το πέτυχα. Έχασα την πρώτη μάχη. 

Αυτή η φράση δίνει δύναμη. Κανείς δεν κερδίζει πάντοτε όμως στο τέλος οι γενναίοι είναι πάντα κερδισμένοι» του Πάουλο Κοέλιο”, ανέφερε ο 27χρονος μέσος.

Τέλος, ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, έγραψε ότι η μέρα της επιστροφής του στους αγώνες δεν αργεί και ότι θα κάνει ο,τι μπορεί για να βοηθήσει: “Ξέρω ότι δεν θα είμαι αυτός που θα σώσει την χώρα, αλλά θα δώσω όπως πάντα τη μάχη μου για μένα και για την ομάδα”, κατέληξε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε