Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

O Felipe Massa αποσύρεται από την Formula 1

O Felipe Massa αποσύρεται από την Formula 1

O 35χρονος Βραζιλιάνος, που έχει 242 εκκινήσεις σε Grand Prix, δήλωσε επίσημα ότι θα αποσυρθεί από την F1 στο τέλος της σεζόν.

Το συμβόλαιο του Massa με τη Williams λήγει στο τέλος του 2016 και ο Βραζιλιάνος είχε δηλώσει ότι θα ήθελε να παραμείνει στη Formula 1.

Μίλησε με τη Williams για ανανέωση, και παράλληλα είχε συζητήσεις και με άλλες ομάδες. Όμως φαίνεται πως η Williams δεν είχε ως πρώτη προτεραιότητα το να κρατήσει τον Βραζιλιάνο, κι έτσι αυτός αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του στην F1 που κράτησε 15 χρόνια.

Ο Massa στην αρχή της καριέρας του ήταν προστατευόμενος της Ferrari, της οποίας διετέλεσε δοκιμαστής ενώ ντεμπουτάρησε στην F1 με την ομάδα της Sauber που αγωνιζόταν με κινητήρες Ferrari. Μεταπήδησε στην ίδια τη Scuderia το 2006 και έμεινε μέχρι το 2013 παίρνοντας 11 νίκες σε GP και χάνοντας τον παγκόσμιο τίτλο του 2008 πάνω στο νήμα από τον Lewis Hamilton.

To 2009 τραυματίστηκε στο κεφάλι από ιπτάμενο εξάρτημα κι έχασε τους τελευταίους 8 αγώνες της χρονιάς, αλλά επανήλθε και το 2014 πήγε στη Williams, όπου φάνηκε να ξαναβρίσκει τη χαμένη του ανταγωνιστικότητα.

Ο τελευταίος αγώνας F1 του Massa στο Abu Dhabi θα είναι και ο 250ός της καριέρας του.

«Λατρεύω τους αγώνες και θα έχω χρόνο για να αγωνίζομαι», δήλωσε ο Βραζιλιάνος επιβεβαιώνοντας ότι θέλει να συνεχίσει σε άλλες κατηγορίες. «Δεν είμαι τόσο γέρος για να αποσυρθώ», πρόσθεσε.

Η Williams πιστεύεται ότι θα κρατήσει τον Valtteri Bottas, ενώ για τη δεύτερη θέση στην ομάδα σκέπτεται έναν από τους Jenson Button, Felipe Nasr ή Sergio Perez.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε