Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

“Ο Ξενιάδης αποκαλύφθηκε για να με προστατέψει”

“Ο Ξενιάδης αποκαλύφθηκε για να με προστατέψει”

Ο Άκης Λιμοντζόγλου διευκρίνισε πως κανείς στην ΑΕΚ δεν γνώριζε ποιος είναι ο επενδυτής, ενώ τόνισε πως τα χρήματα που προτίθεται να βάλει στα ταμεία της ΠΑΕ ο Ξενιάδης είναι 900.000 ευρώ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ:

– Η διοίκηση γνώριζε ποιος είναι ο επενδυτής;

«Όχι, είμαι κατηγορηματικός. Θέλω να διευκρινίσω πως το διοικητικό συμβούλιο δεν γνώριζε ποιος είναι ο επενδυτής. Το όνομα δεν το ήξερε κανείς, ούτε ο Δημητρέλος ούτε ο Μπρουσιανός ούτε κανείς άλλος. Το έμαθαν όταν το αποκάλυψε ο ίδιος ο Ξενιάδης. Επίσης, μου δίνετε την ευκαιρία να πω πως όσα έχουν αναφερθεί στον Τύπο για τον Ανδρέα Δημητρέλο είναι αναληθή. Ποτέ δεν συζήτησε μαζί μου για απολαβές και θέσεις. Τα διαψεύδω! Εγώ τιμώ το διοικητικό συμβούλιο της ΑΕΚ».

– Γιατί αποκαλύφθηκε ο Ξενιάδης;

«Ο Ξενιάδης ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία του, γνώριζε τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε η εμπλοκή του και δεν ήθελε να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος. Υποχρεώθηκε να αποκαλυφθεί, για να με προστατέψει. Είδε πως αντιμετωπίστηκα και θέλησε να βγει μπροστά. Τι να κάνει ο άνθρωπος; Θέλει να βάλει χρήματα και τον βρίζουν. Είμαι σε συναισθηματική φόρτιση, στοχοποιήθηκα χωρίς λόγο. Εγώ δεν είμαι εκπρόσωπος του Ξενιάδη, είμαστε φίλοι. Μου ζήτησε χάρη».

– Τα χρήματα τελικά πόσα είναι και αν αποτελούν προκαταβολή για το πακέτο των μετοχών…

«Τα χρήματα είναι 900.000 ευρώ. Τα βάζει επειδή είναι ΑΕΚ, για κανέναν άλλον λόγο. Είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ. Η προθεσμία είναι τρεις ημέρες για να μπουν τα λεφτά. Αυτό το όριο το θέσαμε εμείς και όχι η ΠΑΕ. Ο Ξενιάδης απογοητεύθηκε από τις αντιδράσεις και δεν θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα. Τα χρήματα δεν είναι προκαταβολή ούτε πρόκειται να πάει να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο. Αυτά και τέρμα».

– Εάν πιστεύει πως τα χρήματα θα μπουν και από ποια εταιρία…

«Δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω, αυτά θα τα πει ο Ξενιάδης. Εγώ δεν θα πατήσω κάποιο κουμπί για να έρθουν τα χρήματα. Αυτά θα δοθούν από μία κινέζικη εταιρία (σ.σ. η Τσινγκ Λαμ) ενός συνεργάτη του Ξενιάδη. Ποτέ δεν υπήρχε κυπριακή εταιρία!».

– Ο κόσμος έχει επιφυλάξεις λόγω προηγούμενης εμπλοκής

«Είδατε τι γίνετε μόλις ακούγεται το όνομα του Ξενιάδη, τι πόλεμο δέχεται. Ο Ξενιάδης κάνει ένα άτοκο δάνειο, χαρίζει τους τόκους και θα πάρει τα χρήματα τον Σεπτέμβριο. Χαρίζει χρήματα και τον ειρωνεύονται! Ο ίδιος θα απαντήσει για όλα αυτά, δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε