Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ο Κωνσταντόπουλος νέος πρόεδρος του ΠΑΟ!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος στην πρώτη του συνέντευξη τύπου ως πρόεδρος των πράσινων μπέρδεψε τον Συνασπισμό… με τον Παναθηναϊκό, χρησιμοποίησε πολιτικό λόγο και αναφέρθηκε στην ενότητα, τη συλλογικότητα και την εξυγίανση.

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος ήταν ο εκλεκτός του Γιάννη Βαρδινογιάννη για τον προεδρικό θώκο των πράσινων. Μία επιλογή που προκάλεσε τεράστια εντύπωση και ήδη οι φίλοι του Παναθηναϊκού εκφράζουν με όποιο τρόπο μπορούν τη δυσαρέσκεια τους.

Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού χρησιμοποίησε πολλούς πολιτικούς όρους στην ομιλία του, κάτι που σχολιάστηκε και από τους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο χώρο της συνέντευξης τύπου.

Δείτε το βίντεο

Το σχόλιο του Γιώργου Χελάκη για τον Νίκο Κωνσταντόπουλο

Για εξυγίανση του ποδοσφαίρου έκανε λόγο ο Νίκος Κωνσταντόπουλος ενώ τόνισε ότι η επιλογή του είναι δέσμευση ευθύνης και πρόκληση προσφοράς.

Αναφέρθηκε στη συλλογικότητα και την ενότητα του συλλόγου ενώ ως επί το πλείστον μίλησε για την εξυγίανση του αθλητισμού…

Σε μία εκφορά του λόγου του πάντως θέλοντας να πει Παναθηναϊκός, είπε Συνασπισμός… Η δύναμη της συνήθειας βλέπετε.

“Στο Δ.Σ. εξέφρασα τις απόψεις που πιστεύω ότι διακατέχουν όλους τους μετόχους και τους συμβούλους. Αυτή η πρόταση αποτελεί δέσμευση ευθύνης και προσφοράς. Ο αθλητισμός αποτελεί σημαντικό τομέα της κοινωνία των πολιτών και βρίσκεται σε διαρκή αλληλεπίδραση με τον υπόλοιπη κοινωνική ζωή της χώρας. Σε μια τέτοια εποχή λοιπόν και η εξυγίανση του ποδοσφαίρου είναι συμβολή στη χώρα.

 
Την πρόταση την αντιλαμβάνομαι ως θέληση του Παναθηναϊκού για αναδημιουργία σ’ όλους τους τομείς του αθλητισμού και γι αυτό την αποδέχτηκα. Με ενδιαφέρει η συλλογικότητα και η ενότητα. Κανείς δεν περισσεύει. Με συναίσθηση ευθύνης θέλω να διατυπώσω την άποψη ότι οι επιτυχίες που είχε ο συνασπισμός (μπερδεύτηκε και το διόρθωσε Παναθηναϊκός) με την κατάκτηση του νταμπλ πρέπει να συνεχιστούν με σκληρή δουλειά. Εγώ αποδεχόμενος την πρόταση, είμαι στη διάθεση όλων με καθημερινή συμβολή. Θέλω ο Παναθηναϊκός να είναι το σωματείο που θα κάνει τη διαφορά σε όλα τα επίπεδα

Πάντως τα πρώτα μηνύματα από τον κόσμο της ομάδας δεν είναι καθόλου θετικά. Η πλειοψηφία διαφωνεί έντονα με την επιλογή του Νίκου Κωνσταντόπουλου.

ΦΩΤΟ NEWSIT.

Περίπου 50 εξ αυτών βρέθηκαν στα γραφεία της ΠΑΕ.

Η εκλογή του νέου προέδρου έγινε με ψήφους 15-5. 12 εκ των θετικών ψήφων προήλθαν από την πλευρά Βαρδινογιάννη, ενώ άλλες δύο ήταν των αδελφών Γιαννακόπουλων. Υπερ ψήφισε και ο Παναγιώτης Δάβαρης. Οι υπόλοιποι πέντε ψήφισαν “παρών”.

Στο νέο 20μελές Διοικητικό Συμβούλιο ο Γιάννης Βαρδινογιάννης πήρε τη θέση του Δημήτρη Σκιάνη, ενώ ο Νίκος Κωνσταντόπουλος αυτή του Γιώργου Προυσανιδη. Ο νέος πρόεδρος πήρε και τη θέση του Γιάννη Βεκρή στη Διοικούσα Επιτροπή.

Το προφίλ του νέου προέδρου του Παναθηναϊκού

Διετέλεσε (εξωκοινοβουλευτικός) υπουργός Εσωτερικών από 2.7.1989 έως 12.10.1989. Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Συλλόγων του Πανεπιστημίου της Αθηνών (Δ.Ε.Σ.Π.Α.), κατά το διάστημα 1963-1965, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ε.Φ.Ε.Ε. (1964-1965) και γραμματέας της νεολαίας της Ελληνικής Δημοκρατικής Νεολαίας Ε.ΔΗ.Ν. (1965-1966). Στη δικτατορία του 1967, οργανώθηκε στη «Δημοκρατική Άμυνα» και συνελήφθη το 1969. Καταδικάστηκε από το Έκτακτο Στρατοδικείο σε κάθειρξη 8 ετών. Παρέμεινε έγκλειστος στις φυλακές Αβέρωφ, Κορυδαλλού και Κέρκυρας μέχρι τον Αύγουστο του 1973. Το 1974 διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Αντιμοναρχικού Αγώνα και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το 1975, διαφώνησε πολιτικά και διαγράφηκε. Μαζί με τον καθηγητή Σάκη Καράγιωργα και άλλους, ίδρυσαν την «Σοσιαλιστική Πορεία» της οποίας διετέλεσε εκπρόσωπος (1975-1979). Πήρε μέρος στη «Συμμαχία των Αριστερών και Προοδευτικών Δυνάμεων». Το 1989 συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος στη συγκρότηση του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου και διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού (1989-1993). Στις 19 Δεκεμβρίου 1993, στο έκτακτο Συνέδριο του Συνασπισμού εξελέγη Πρόεδρος του Συνασπισμού. Επανεξελέγη Πρόεδρος του Συνασπισμού τον Μάρτιο του 1996, από το 2ο Συνέδριο και τον Ιούνιο του 2000 από το 3ο Συνέδριο του Συνασπισμού.

Τον Ιούνιο του 2004 ανακοίνωσε την απόφαση του να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος, έπειτα από τα απογοητευτικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών και την εσωκομματική κριτική που δεχόταν. Έξι μήνες αργότερα, ο Συνασπισμός πέρασε στα χέρια του Αλέκου Αλαβάνου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε