Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Λάσμε είναι… ελεύθερος να παίξει!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η FIBA αποφάσισε να επανεξετάσει την ποινή που είχε επιβάλει η τουρκική ομοσπονδία στον Στέφαν Λάσμε, για χρήση απαγορευμένων ουσιών, βγάζοντας έτσι τον παίκτη και πάλι στην… αγορά!

Έπειτα από έφεση του Γαμπινέζου, η FIBA δέχθηκε να επανεξετάσει την περίπτωση του (είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ και η τουρκική ομοσπονδία τον είχε τιμωρήσει με ποινή αποκλεισμού ενός έτους), για τυχόν παρατυπίες κατά την διάρκεια εκδίκασης της υπόθεσης.

Έτσι, ο 34χρονος Λάσμε -που δεν έχει συμβόλαιο με ομάδα αυτή τη στιγμή- μπορεί πλέον να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή ομάδα, τουλάχιστον μέχρι το αρμόδιο όργανο εξετάσει την περίπτωση του.

Όπως δήλωσε στον Sport24 Radio 103.3 “ο δικηγόρος του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Γιάννης Μαρακάκης “… ο Λάσμε πήρε το πράσινο φως για να παίξει στην Ευρώπη από σήμερα. Έχω αγανάκτηση για το πως αντιμετωπίστηκε στην Τουρκία, ο οποίος για τον μέσο φίλαθλο είναι ένας ήρωας. Του επιβλήθηκε ποινή ενός έτους πρωτοβάθμια, στηριζόμενη σε νομολογία που δεν υπάρχει. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να αποδείξουμε ότι ήταν μία παράβαση και όχι δύο όπως υποστηρίχθηκε, ότι είχε άψογο μητρώο από τότε που ξεκίνησε μέχρι και τα 34 του χρόνια.

Απευθυνθήκαμε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο (αθλητικό εφετείο), όπου αποδείχθηκαν ακόμα πιο εκτός πραγματικότητας οι άνθρωποι.

Εξάντλησα ό,τι όπλα είχα για να παρέμβει η FIBA και πριν λίγο λάβαμε ανακοίνωσή της, η οποία άφησε ένα περιθώριο να εξετάσει την υπόθεση όταν λάβει όλα τα στοιχεία, τα οποία δεν έχουμε πάρει ούτε εμείς στα χέρια μας, αφού ήταν στα τούρκικα”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε