Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο «Λύμπε» έδειξε το δρόμο για τα ημιτελικά

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε… ματ στον Ζεσουάλδο Φέρειρα και τον κέρδισε στη μάχη των πάγκων και ο Νίκος Λυμπερόπουλος «πλήγωσε» ξανά τον Παναθηναϊκό, φέρνοντας την ΑΕΚ μια ανάσα από την πρόκριση.

Ο «Λύμπε» πέτυχε και τα δυο γκολ της Ένωσης στο 0-2 επί των «πρασίνων» και δικαίωσε τον προπονητή του για την επιλογή του να τον τοποθετήσει από την αρχή στην κορυφή της επίθεσης, αφήνοντας τον Μπλάνκο στον πάγκο. Αναμφίβολα, όμως, το highlight της βραδιάς του, μετά τα δυο γκολ φυσικά, ήταν ο χειροκρότημα από τους φίλους του «τριφυλλιού» κατά την αντικατάστασή του.

Με «μαξιλάρι» το 2-0 του πρώτου αγώνα, η ΑΕΚ υποδέχεται σε δυο εβδομάδες τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και κρατά την τύχη της και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, στα χέρια της. Οι «πράσινοι» όχι μόνο έχασαν την ευκαιρία να πάρουν ψυχολογική ανάσα, αλλά αποδοκιμάστηκαν από τους οπαδούς τους.

Ήταν ένα ματς στο οποίο ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να δημιουργήσει πάρα πολλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, με εξαίρεση το σουτ του Νίνη στο 22’, την κεφαλιά του Μαρίνου στο 33’ και την πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 45ο λεπτό με τους Μαρίνο και Λέτο να αστοχούν από πλεονεκτική θέση.

Η ΑΕΚ δεν ρίσκαρε και ο Παναθηναϊκός την έβρισκε συνέχεια οργανωμένη μπροστά από την περιοχή του Σάχα. Οι «κιτρινόμαυροι», βέβαια, όποτε έφτασαν μπροστά από την εστία του Καρνέζη ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί. Κι αν ο Σκόκο, στο 26’ και το 36’ ήταν πιο προσεκτικός, το σκορ θα είχε ανοίξει από το πρώτο ημίχρονο.

Κάτι που έκανε τελικά ο Λυμπερόπουλος στο 64’, έστω κι αν το γκολ που πέτυχε ήταν λίγο τυχερό, με τον Γιάχιτς να δείχνει την πρόθεση να σουτάρει και τέσσερις αμυντικούς απλά να τον κοιτούν! Ο «Λύμπε» δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει και με προβολή, νίκησε τον Καρνέζη. Οι φιλοξενούμενοι «μαγείρευαν» το γκολ από την αρχή του β’ μέρους.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν το ίδιο κακός και στο δεύτερο ημίχρονο με τους παίκτες του Φερέιρα να μην μπορούν να αντιδράσουν και να φτάσουν στην ισοφάριση. Ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε εσωτερικές και όχι μόνο αλλαγές, αλλά ο εκνευρισμός των «πρασίνων» ήταν έκδηλος. Και αφού το 1-1 δεν ήρθε ποτέ, είπε ο Λυμπερόπουλος να σκοράρει ακόμη μια φορά.

Η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ, ο Σκόκο είχε βγει και ο Λυμπερόπουλος πήγε για την εκτέλεση. Με τη… βοήθεια της πλάτης του Λέτο έστειλε τη μπάλα «συστημένη» στα δίχτυα του Καρνέζη, «τελειώνοντας» το ματς και σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση. Τότε και μόνο τότε ήρθε η αντίδραση του Παναθηναϊκού. Αλλά ο Σισέ νικήθηκε από τον Σάχα στο 81’.

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Σαριέγκι, Καντέ, Σπυρόπουλος, Καραγκούνης (67΄ Κατσουράνης), Σιμάο, Μαρίνος (68΄ Χριστοδουλόπουλος), Λέτο, Νίνης (91΄ Πετρόπουλος), Σισέ

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Νασούτι, Δέλλας, Καράμπελας, Γιάχιτς, Λαγός, Γκερέιρο (68΄ Μπλάνκο), Μάκος, Ντιόπ, Σκόκο (71΄ Νταντόμο), Λυμπερόπουλος (92΄ Αργυρίου)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε