Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Μπομπ Μάρλει, ο Φέργκιουσον και ο Χλεμπ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τα αποκτήματα του την χειμερινή περίοδο παρουσίασε ο Ολυμπιακός με τον Καζίμ δηλώνει έτοιμος να αγωνιστεί στην Τούμπα και να αναφέρεται στον Μπομπ Μάρλει, τον Κάρολ να ανυπομονεί για τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ με την Μάντσεστερ και τον Γιάννη Βρέντζο να τονίζει πως είναι λίγες οι πιθανότητες για την μεταγραφή του Χλεμπ.

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε την Τετάρτη τις δύο μεταγραφές του Ιανουαρίου, Κόλιν Κιαζίμ Ρίτσαρντς και Ρόι Κάρολ, με τον 25χρονο Τούρκο διεθνή εξτρέμ να παίρνει τη φανέλα με το Νο 11 και τον 34χρονο Βορειορλανδό γκολκίπερ να παραλαμβάνει αυτή με το Νο 1.

“Είναι πολύ μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ. Ήταν έκπληξη που ήρθα Ιανουάριο. Περιμένω με πολλή όρεξη να παίξω για αυτή την ομάδα.
 
Θα προπονηθώ σκληρά, θα μιλήσω με τους συμπαίκτες μου και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου”, τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση ο Ρόι Κάρολ, ενώ σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι η νέα του ομάδα μπορεί να φτάσει μέχρι τον τελικό του Europa League (το είχε δηλώσει μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του) αλλά και το αν θεωρεί ότι έχει να δώσει κάποια “απάντηση” στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, δήλωσε:
 
“Το παν είναι να κάνεις την προσπάθεια. Πιστεύω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε, αλλιώς ποιο το νόημα να παίζουμε. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου και θα χαρώ να δω τον Φέργκιουσον στον τελικό”
 
Όσον αφορά στο αν μπορεί να κάνει σύγκριση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που τους αντιμετώπισε στον πρώτο γύρο ως τερματοφύλακας του ΟΦΗ, υπογράμμισε:
 
“Έχουν αλλάξει οι συνθήκες, δεν είμαι πια ουδέτερος. Ο Φέργκιουσον έχει πει ότι στο δεύτερο μισό μίας σεζόν όλα μπορούν να συμβούν. Είναι στο δικό μας χέρι να παίζουμε σε κάθε ματς καλά και να εκμεταλλευτούμε κάποιο στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού”.
 
Από την πλευρά του, ο Κόλιν Κιαζίμ Ρίτσαρντς δήλωσε αρχικά: “Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη, αυτά δεν είναι τα κατάλληλα ρούχα για αυτή την παρουσίαση. Ευχαριστώ τον Ολυμπιακό που με διεκδίκησε τόσο επίμονα να με εντάξει στο ρόστερ του. Θα προσπαθήσω να τιμήσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αυτός ο σύλλογος. Πρέπει να σταματήσουν τα λόγια εδώ και να μιλήσουμε στον αγωνιστικό χώρο”.
 
Επιπλέον, ο πρώην άσος των Φενέρμπαχτσε και Γαλατάσαραϊ δήλωσε θετικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στο μεγάλο λιμάνι και μετά το τέλος της φετινής σεζόν, οπότε και λήγει ο δανεισμός του:
 
“Η απόφασή μου να έρθω εδώ δεν θα γινόταν αν δεν ήμουν σίγουρος ότι μπορώ να βοηθήσω τον Ολυμπιακό. Θα δώσω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα και εύχομαι να καταλάβει η ομάδα ότι είμαι άξιος για να μείνω για άλλα δύο χρόνια εδώ”, είπε σχετικά.
 
Τι αναμνήσεις έχει από το φιλικό Ολυμπιακός-Γαλατάσαραϊ του περασμένου καλοκαιριού όπου έπαιξε σε ολο το ματς αλλά και ποιο ήταν το κίνητρο για να αφήσει την Κωνσταντινούπολη για τον Πειραιά; Η απάντηση διά στόματος Κιαζίμ Ρίτσαρντς:
 
“Αυτό που θυμάμαι είναι ότι όταν ήρθαμε εδώ είχαμε νικήσει τη Λίβερπουλ. Ήρθαμε με κεκτημένη ταχύτητα, με μεγάλη ενέργεια, και αντιμετωπίσαμε έναν σύλλογο που μας έβαλε πίσω στο σκορ από τα 20 δευτερόλεπτα αγώνα. Θυμάμαι ότι το παιχνίδι ήταν έντονο και τους φιλάθλους που πίεζαν, πίεζαν με τη φωνή τους μέχρι το τέλος. Αναφορικά με το κίνητρο τώρα. Όταν άκουσα τώρα το φημολογούμενο ενδιαφέρον δεν το πίστεψα αρχικά. Μετά, όταν ο μάνατζέρ μου, μου επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον, ενθουσιάστηκα, ήταν εύκολη η απόφαση. Ο Ολυμπιακός είναι ένας σύλλογος που παίζει κάθε χρόνο στην Ευρώπη, έχει τρομερή ιστορία, φιλοδοξίες και φοβερούς φιλάθλους. Εν ολίγοις, το κίνητρό μου είναι να παίξω καλά για έναν πολύ μεγάλο σύλλογο”.
 
Σε ερώτηση για το τατού που έχει στο δεξί του χέρι, ο Κιαζίμ επικαλέστηκε τον… Μπομπ Μάρλεϊ (“Το τατουάζ είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδωλά μου, ο Μπομπ Μάρλεϊ. Κάποια λόγια του είχαν μεγάλη επίδραση στη ζωή μου. Αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος που το έχω”, δήλωσε χαρακτηριστικά), ενώ αναφορικά με την προσαρμογή του στην Ελλάδα αλλά και τα όσα έχουν γραφτεί για το χαρακτήρα του, τόνισε:
 
“Ο τρόπος που με υποδέχτηκαν εδώ, θα κάνουν την προσαρμογή μου εύκολα. Η υποδοχή σε εμένα και την κοπέλα μου ήταν άψογη. Έχω ζήσει επίσης στο Λονδίνο, δεν νομίζω ότι θα έχω πρόβλημα προσαρμογής. Δεν μπορώ να μιλήσω για άλλους παίκτες. Ο καθένας έχει την προσωπική σχέση με τον προπονητή του. Εγώ είμαι εδώ για να ακούσω τον προπονητή, η δική του άποψη μετράω. Δεν είμαι εδώ για να κρίνω κάποιον άλλο”.
 
Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μη γίνει ερώτηση αναφορικά με το δύσκολο ματς που ακολουθεί στο πρωτάθλημα, κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με τον Τούρκο άσο να θέτει τον εαυτό του στη διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε:
 
“Ξέρω ότι είναι πολύ σημαντικό το ματς. Δεν μπορώ να πω αν θα παίξω, αποφασίζει ο προπονητής. Εγώ είμαι στη διάθεσή του, σήμερα θα προπονηθώ και θα γνωρίσω τους συμπαίκτες μου. Θα περιμένω το χρόνο μου, αν μου δοθεί αυτή η ευκαιρία θα την πιάσω από τα μαλλιά”.
 
Βρέντζος: “Οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ να γίνει η μεταγραφή του Χλεμπ”
 
Ο Γιάννης Βρέντζος προλόγισε τους δύο ποδοσφαιριστές, με τον διευθύνων σύμβουλο του Ολυμπιακού να βγάζει και άλλες “ειδήσεις” που αφορούν την ερυθρόλευκη επικαιρότητα.
 
Ουσιαστικά άφησε ελάχιστες πιθανότητες για να αποκτηθεί και ο Αλεξάντρ Χλεμπ, παρά το γεγονός ότι οι συζητήσεις μεταξύ Ολυμπιακού και παίκτη συνεχίζονται, ενώ έκανε έναν γενικό απολογισμό για το πλάνο της ομάδας του στη μεταγραφική περίοδο που μόλις ολοκληρώθηκε.
 
Επιπλέον, έκανε αναφορές και στο γενικότερο πλαίσιο του ελληνικού ποδοσφαίρου ξεκαθαρίζοντας πως οι άνθρωπο που έχουν τώρα στα χέρια τους τον Ολυμπιακό δεν θα επιτρέψουν να φτάσει η ομάδα στην κατάσταση που είναι άλλες ομάδες της Super League.
 
“Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε τα δύο νέα αποκτήματα. Παρά το δυσμενές περιβάλλον στην ελληνική οικονομία και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να προσελκύει παίκτες.
 
Στενοχωριόμαστε που βλέπουμε παράγοντες άλλων ελληνικών ομάδων να απαξιώνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.
 
Βλέπουμε ομάδες στις οποίες υπάρχει απαγόρευση μεταγραφών, αυτά πρέπει να σταματήσουν”, ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Γιάννης Βρέντζος, και πρόσθεσε:
 
“Για την πρόθεσή μας να αποκτήσουμε πολλούς παίκτες και επειδή πολλά γράφτηκαν και ακούστηκαν παρασύρωντας μερίδα του κόσμου, θα ήθελα να ζητήσω να είστε πιο προσεκτικοί.
 
Το να ενισχυθείς τον Ιανουάριο δεν είναι εύκολο πράγματα. Αρχικά πήραμε την απόφαση να ενισχύσουμε την ομάδα με παίκτες που θα την βοηθήσουν άμεσα σε Ελλάδα και Ευρώπη.
 
Αυτό όμως δεν είναι εύκολο τη συγκεκριμένη περίοδο… Εξ αρχής ασχοληθήκαμε με 4-5 παίκτες και είμαστε ευτυχείς που ολοκληρώσαμε 2 από τις περιπτώσεις που εξέτασαμε.
 
Έχουμε προγραμματισμό για την ομάδα, ο πρόεδρος επενδύει για πολλά χρόνια και δεν πρόκειται να κάνουμε κινήσεις που θα βλάψουν τον Ολυμπιακό μακροπρόθεσμα.
 
Δεν θα επιτρέψουμε στον Ολυμπιακό να φτάσει στην κατάσταση που έχουν φτάσει άλλες ομάδες”.
 
Σε ερώτηση για το αν οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν πλέον καλύψει όλα τα κενά στο ρόστερ δήλωσε: “Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο ρόστερ της χρονιάς, θεωρούμε ότι είναι πλήρες.
 
Και νομίζω ότι έχουμε ενισχυθεί αρκετά για να πετύχουμε και στους τρεις στόχους στο τέλος της σεζόν… Ο κύριος Μαρινάκης δεν είναι ούτε διορισμένος ούτε περαστικός από το ποδόσφαιρο”.
 
Για να ξεκαθαρίσει τέλος αναφορικά με την περίπτωση απόκτησης του Αλεξάντρ Χλεμπ: “Μας προτάθηκε πολύ αργά τη Δευτέρα, δεν ήταν κάτι που είχαμε αρκετό καιρό να αξιολογήσουμε.
 
Υπάρχουν συγκεκριμένες παράμετροι που πρέπει να εξεταστούν και αρκετές αβεβαιότητες. Συνεχίζουμε να τις εξετάζουμε. Δεν θεωρώ ότι οι πιθανότητες είναι υπέρ να ολοκληρωθεί η μεταγραφή”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε